آغاز عملیات اجرایی نخستین مزرعه خورشیدی دولت در مشهد

در پی مراسم آغاز عملیات اجرایی نخستین مزرعه خورشیدی دولت در مشهد به هر دستگاه اجرایی تکلیف شده 20 درصد تامین نیاز برق از انرژیهای تجدیدپذیر و پاک باشد که برای این منظور 100 میلیارد تومان بودجه تخصیص پیدا کرده است
دنیای اقتصاد - مشهد: غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی در مراسم آغاز عملیات اجرایی نخستین مزرعه خورشیدی دولت در مشهد گفت: توجه به بحث تولید انرژی از طریق انرژیهای خورشیدی و نو یک ضرورت احتمال ناپذیر است که خوشبختانه در خراسان انرژیهای بادی را نیز در دستور کار داریم.
وی افزود: ما بحران داریم و تعارف هم نداریم، ما امروز دچار مشکل هستیم و قطعی برق در بخش خانگی داریم، اما سختتر از آن برای واحدهای تولیدی است که به لحاظ اقتصادی برخی واحدها را دچار بحران کرده و اگر توجه، کمک و همراهی نکنیم، شاید نتوانند مراقبت کنند. واحدها باید تابآوری خود را بالا ببرند و ما هم در زمینه مصرف بهینه تلاش کنیم.
مظفری همچنین در آیین بهرهبرداری از بزرگترین نیروگاه خورشیدی سقفی کشور در مجموعه ورزشی موجهای آبی مشهد تصریح کرد: ستاد انرژیهای تجدیدپذیر ظرف یک هفته ارزیابی دقیقی از وضعیت صنایع در استان داشته باشند که چه تعداد سوله در استان داریم تا در قالب تفاهمنامههایی بتوانیم صنعت و مدیران صنایع را وارد این پروژه کنیم.
استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه ما برای سرمایه گذاران فرش قرمز پهن می کنیم اما باید فرایند اجرایی کار انها از ابتدا تا انتها مشخص و برنامه ریزی شده باشد، اظهار کرد: دکتر رجبی رئیس کمیته صنعت ستاد انرژی و خانم یوسفی مسئول این بخش در اتاق بازرگانی که در قالب ستاد انرژیهای تجدیدپذیر فعالیت دارند، ظرف یک هفته ارزیابی دقیقی از وضعیت صنایع در استان داشته باشند که چه تعداد سوله در استان داریم که زیر آن کارخانه قرار دارد و نیاز به برق دارند.
مظفری عنوان کرد: اولویت اول ما در استان این است که بتوانیم ناترازی را جبران کنیم و تجربه نشان داده امکان این کار وجود دارد. اگر اراده، ایمان به کار و باور باشد، کار انجامشدنی است. تکلیف این لست که کار را سرعت دهیم و از همه فرصتها استفاده کنیم.
عبدالوحید مهدوینیا، مدیرعامل شرکت توزیع برق مشهد نیز در مراسم آغاز عملیات اجرایی نخستین مزرعه خورشیدی دولت با ظرفیت 6 مگاوات در نیروگاه حرارتی توس گفت: بابت خاموشیها به علت کمبود تولید عذرخواهی میکنم، اما چاره این ناترازی دو مورد است، یکی انرژیهای تجدیدپذیر که در استان با درایت استاندار کمر همت بسته شده و دیگری بهینهسازی مصرف و تعویض تجهیزات فرسوده است.
وی افزود: ما تا سال 1405 باید در بخش اداری 71 مگاوات را وارد مدار انرژی تجدیدپذیر کنیم، امسال 15.5 درصد، سال 1405، 22.5 و سال 1406، 42.5 است. در حال حاضر حدود 2.6 مگاوات نیروگاه موجود است، با این برنامه 6 مگاواتی به برنامهای که امسال داریم، خواهیم رسید.
حسن پارسیپور، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: به هر دستگاه اجرایی تکلیف شده 20 درصد تامین نیاز برق از انرژیهای تجدیدپذیر و پاک باشد که برای این منظور 100 میلیارد تومان بودجه تخصیص پیدا کرده است و علیرغم محدودیتهای اعتباری باز هم در کمیته تخصیص برنامهریزی شد و الان 30 درصد اعتبار 100 میلیارد تومانی تخصیص پیدا کرده تا امکان اجرای برنامه را داشته باشیم.