سه‌شنبه 2 بهمن 1403

آقازاده ای به نام «اوج» / شروع غافلگیر کننده یک سریال نمایش خانگی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
آقازاده ای به نام «اوج» / شروع غافلگیر کننده یک سریال نمایش خانگی

در همین دو قسمتی که از پخش سریال «آقازاده» می گذرد، نوک پیکان برخی انتقادها به سمت سرمایه گذار و حامی سریال یعنی سازمان هنری رسانه ای اوج نشانه رفته؛ از منتقد «آشنا» ی رئیس جمهور تا رسانه های مصلح و معتدل.

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سریال «آقازاده» به تهیه کنندگی و نویسندگی حامد عنقا و کارگردانی بهرنگ توفیقی زاده، تازه ترین محصول سازمان هنری رسانه ای اوج از شبکه نمایش خانگی در حال پخش است.

زوج سینمایی بهرنگ توفیقی و حامد عنقا در چهارمین همکاری خود به یک هماهنگی دقیقی رسیده اند و با ساخت دو سریال موفق «پدر» و «بر سر دوراهی» توقع مخاطبین را از خود بالا برده اند. البته لازم به ذکر است این دو در سریال «انقلاب زیبا» نیز با یکدیگر همکاری داشته اند، اما تهیه کنندگی آن سریال بر عهده رامین عباسی زاده بوده است.

نگارش فیلمنامه سریال «آقازاده» نیز بر عهده حامد عنقا است، وی که بیشتر به عنوان نویسنده در بین اهالی هنر مطرح است تا تهیه کننده، اولین فردی بود که مردم را با شبکه نمایش خانگی آشنا کرد و اولین سریال شبکه نمایش خانگی، با عنوان «قلب یخی» با قلم او نگارش شده و حال پس از گذشت قریب به ده سال با یک سریال پر بازیگر و پر سر و صدا مهمان خانه های مخاطبین شده است.

«آقازده» درباره آقازاده ای فاسد به نام نیما بحری با بازی امیر آقایی است. فردی که تابلوهای هنری خرید و فروش می کند و کوچکترین فرصتی برای کسب مال نامشروع را از دست نمی دهد. او به واسطه رابطه با افراد مهم نظام ثروت قابل توجهی به جیب زده است. در طرف دیگرداستان آقازاده ای دیگر به نام حامد با بازی سینا مهراد حضور دارد که ماموز امنیتی است و در نقطه مقابل نیما قرار دارد و قصد دارد مانعی برای فعالیت های نیما باشد.

شروعی طوفانی و غافلگیرکننده

دو قسمتی از شروع سریال گذشته است... «آقازاده» با شروعی طوفانی و غافل گیرکننده آغاز می شود. شروعی که خبر از پایان ماجرا می دهد و درادامه با یک روایت غیر خطی و رفت و برگشت های پیاپی، سعی در معرفی شخصیت ها و سرگذشت آن ها دارد.

غالبا روایت های غیر خطی مخاطب را کمی گیج می کند ولی کارگردانی درست توفیقی زاده در این سریال به همراه تدوین زیباتر کار، چفت و بست ماجرا را طوری به هم گره زده که باعث جذابیت بیشتر سریال شده است. با گذشت تنها دو قسمت از سریال، «آقازاده» نشان داده که براحتی چند پله ای از سایر سریال های در حال پخش شبکه نمایش خانگی بالاتر است. شاید سوژه جذاب و ملتهبی که عنقا برای داستان خود انتخاب کرده، یکی از دلایل این موفقیت ابتدایی باشد. زندگی خصوصی آقازاده هایی که با استفاده از موقعیت سیاسی و اقتصادی پدر، میدان بازی را برای جولان دادن خود مهیا دیده اند.

آقازاده ای به نام «اوج» 

البته یکی از انتقادهایی که این روزها بر «آقازاده» گرفته می شود، این است که اگر سریال به حمایت سازمانی مانند اوج دلگرم نباشد، براحتی نمی تواند مسائلی مانند آقازادگی و فساد سیاسی و مالی آن ها را روایت کند و چرا همچین سوژه هایی توسط اشخاص عادی قابلیت روایت و ساخت سریال ندارند. با انتشار تنها دو قسمت از سریال‌، واکنش‌های متفاوتی نسبت به این مجموعه وجود دارد. در این میان مانند دیگر محصولات اوج از جمله بادیگارد و خروج، مدیران فرهنگی دولت اولین واکنش‌ها را نشان داده‌اند.

حسا‌م‌الدین آشنا (مشاور رئیس جمهور)، در واکنشی کنایه‌آمیز به آقازاده نوشت: «آقازاده‌های خوب می‌توانند برای تامین مالی پروژه‌ای هنری علیه آقازاده‌های بد از بودجه عمومی استفاده کنند».

مدیر روابط عمومی اوج اما در پاسخی صریح به مشاور رئیس جمهور نوشت: «نگرانی و ترس بعضی‌ها از سریال آقازاده طبیعی است؛ اما تازه دو قسمت از سریال پخش شده، قسمت به قسمت نگرانی پدرخوانده‌ها و آقازاده‌ها بیشتر هم خواهد شد».

مشکل همیشگی فیلمنامه

به مانند سایر فیلم ها و سریال هایی که در سینما و تلویزیون اکران و پخش می شوند، سریال «آقازاده» نیز از مشکل فیلمنامه رنج می برد. نگاه سیاه و سفید به شخصیت ها همیشه آزاردهنده است و در این سریال نیز شاهد این ماجراییم. سینا مهراد در نقش حامد و یک مامور امنیتی، دقیقا کپی شده شخصیت «حامد سریال پدر» است. شخصیتی درون گرا و بچه مثبت سریال که هر چقدر بازی او نچسب از آب درآمده، در مقابل بازی زیبای امیر آقایی به چشم می آید. آقایی با استفاده از گریم، تیپ و تواناهایی که در بازی خود دارد، توانسته به خوبی از پس این نقش برآید. نیکی کریمی مثل همیشه بازی ضعیفی از خود به یادگار گذاشته و حضوری به نسبت کوتاه در سریال دارد.

نقش های سیاه و سفید یعنی اینکه چون امیر آقایی نقش آقازاده ای رانت باز را بازی می کند، باید در خانه های لاکچری در تهران و شمال کشور به تفریح و زد و بند مشغول باشد، ماشین های گران قیمت سوار شود، هواپیمای شخصی داشته باشد و از آن طرف حامد چون نقش مامور امنیتی مثبت داستان را بازی می کند، ماشین پراید دارد، در محله ای قدیمی و خانه ای قدیمی تر زندگی می کند و مثل همیشه دختران شهرستانی، ساده، بی کس و کار و به دنبال یک زندگی رویایی به سادگی با اولین بچه پولداری که سر راهشان سبز می شود ارتباط برقرار می کنند و برای رسیدن به همان رویا ها حاضراند هر کاری انجام دهند.

باز هم تئاتری ها گل کردند

برخلاف بازیگران چهره و شناخته شده سریال، مانند امین تارخ، لعیا زنگنه، مهدی سلطانی، امین حیایی، کامبیز دیرباز و دیگران، «پردیس پورعابدینی» بازیگر جوانی است که در این کار برای مخاطبان معرفی می شود. وی دانش آموخته رشته هنر و از شاگردان تئاتری نسیم ادبی است که در «آقازاده» نقش به نسبت دشواری را بازی می کند و در این دو قسمت توانسته حضوری موفق از خود ثبت و بعضا نگاه ها را به سمت خود جلب کند. تجربه نشان داده اعتماد کارگردان ها به استعدادهای جوان تئاتری همیشه نتیجه چشمگیری برای کار آن ها به دنبال داشته است. از تجربه موفق هوتن شکیبا تا بهرام افشاری و نوید محمدزاده و بسیاری از جوانانی که به حق سال ها خاک صحنه خورده اند و الان در بر پله های موفقیت سینما و تلویزیون ایستاده اند.

در هر صورت فقط دو قسمت از سریال «آقازاده» تا به حال پخش شده و همین انتقادها و یادداشت هایی که در رسانه ها منتشر شده، نشان می دهد که با تمام حواشی هایی که برای آقازاده گفته می شود، سریال در همین دو قسمت دیده شده و زیر ذره بین نگاه منتقدین و اهالی رسانه قرار گرفته است.

انتهای پیام /

آقازاده ای به نام «اوج» / شروع غافلگیر کننده یک سریال نمایش خانگی 2
آقازاده ای به نام «اوج» / شروع غافلگیر کننده یک سریال نمایش خانگی 3
آقازاده ای به نام «اوج» / شروع غافلگیر کننده یک سریال نمایش خانگی 4
آقازاده ای به نام «اوج» / شروع غافلگیر کننده یک سریال نمایش خانگی 5