چهارشنبه 7 آذر 1403

آمادگی معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور برای پرداخت هزینه‌های مرمت

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
آمادگی معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور برای پرداخت هزینه‌های مرمت

پرداخت هزینه های مرمت آثار تاریخی یکی از موارد مطرح شده در نشست معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با وزیر و معاونان وزارت میراث فرهنگی بود.

پرداخت هزینه های مرمت آثار تاریخی یکی از موارد مطرح شده در نشست معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با وزیر و معاونان وزارت میراث فرهنگی بود.

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست سید عزت‌الله ضرغامی با روح‌الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در وزارت میراث فرهنگی برگزار شد در این جلسه هر یک از معاونان وزارتخانه درباره ارتباط فناوری با حوزه‌های کاری خود صحبت کرده و مواردی که می‌توان در یک همکاری مشترک بیان کرد را توضیح دادند.

همچنین امضای یک تفاهمنامه در زمینه همکاری‌های مشترک از جمله درخواست‌های دو طرف این نشست بود. در این نشست عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی به موضوع استفاده از فناوری‌های جدید در حوزه مرمت اشاره کرد و گفت: یکی از موضوعات مهم ما در استفاده از تکنولوژی‌ها و فناوری‌های جدید حوزه کاوش است. شاید تست‌های ما برای کاوش آسیب زننده باشد اما با استفاده از فناوری‌های نوین می‌توان کارهای مهمی را انجام داد، حتی در مرمت نیز می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.

ضرغامی با بیان اینکه این حوزه بسیار بکر است و می‌تواند کارآیی را افزایش و هزینه‌ها را کاهش دهد از آمادگی وزارت میراث فرهنگی برای امضای یک تفاهمنامه مؤثر با معاونت علمی و فناوری خبر داد.

در ادامه این مراسم علی دارابی معاون میراث‌فرهنگی کشور به موضوع استفاده از هوش مصنوعی در حوزه میراث‌فرهنگی اشاره کرد و گفت 30 نفر از مفاخر ما در سایر کشورها دفن هستند و می‌خواهند آنها را به نام خودشان مصادره کنند به همین دلیل باید از فناوری‌های نوین برای معرفی بیشتر مفاخر استفاده کرد. ایجاد پارک‌های علم و فناوری در حوزه باستان‌شناسی، مرمت و موزه داری از جمله موضوعات همکاری‌های مشترک معاونت میراث‌فرهنگی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می‌تواند باشد.

مصطفی ده‌پهلوان رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری نیز با بیان اینکه در تفهیم موضوع میراث‌فرهنگی به مردم عقب هستیم، افزود: فناوری‌های نوین حوزه‌ای است که می‌تواند این خلأ را پر کند و به آن شتاب دهد.

علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نیز افزود: ما در حوزه تولید محتوا مشکلی نداریم اما برای انتشار آن‌ها مشکلاتی داریم، از این رو از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تقاضا دارم در این باره نیز به ما کمک کنند.

رصدخانه صنایع خلاق راه‌اندازی شود

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور با بیان اینکه مأموریت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری ارتباط تنگاتنگی با حوزه صنایع‌دستی دارد، معاصرسازی صنایع‌دستی با اتصال به خانه‌های خلاق را اقدامی عملی دانست.

جلالی بیان کرد: اگر طراحی توسعه را در مثلث محصول، مشتری و سازمان طبقه بندی کنیم صنایع‌دستی ارتباطات تنگاتنگی با مأموریت‌های معاونت فناوری دارد. با توجه به اینکه در سه خانه خلاق با معاونت علمی و فناوری همکاری داریم با اتصال به خانه‌های خلاق می‌توانیم موجب افزایش دوام تولیدات را براساس توسعه پایدار، تاب‌آوری و پابرجا سازی داشته باشیم.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی راه‌اندازی رصدخانه صنایع خلاق را به‌منظور رصد، آمایش سرزمین و آینده‌نگری پیشنهاد کرد.

آمادگی معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهوری برای پرداخت هزینه‌های مرمت

روح‌الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری در این جلسه اظهار کرد: امکانات و ظرفیت‌های ما در اختیار توسعه مأموریت‌های سه‌گانه این وزارتخانه قرار خواهد گرفت. در سطح شهر بناهای تاریخی زیادی وجود دارد که بعد از مرمت تغییر کاربری دادند، آمادگی کامل داریم تا هزینه مرمت این بناهای تاریخی را با نظارت وزارت میراث‌فرهنگی پرداخت کنیم تا ضمن حفظ این بناهای تاریخی، تبدیل به مرکز نوآوری و خلاق شود.

اجرای مگاپروژه ایران بین

احمد خورشید سوار مشاور وزیر در امور فناوری‌های نوین نیز در این نشست اجرای مگاپروژه «ایران‌بین» را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین پروژه‌های در حال اجرا در وزارتخانه مطرح کرد و افزود: مگاپروژه ایران‌بین با دو هدف اصلی برنامه‌ریز طول سفر و برنامه‌ریز مقصد و به‌عنوان پلتفرم اصلی سایر زیرمجموعه‌های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حال اجراست.

مشاور وزیر در امور فناوری‌های نوین هدف اصلی این پروژه را توزیع سفر، عنوان کرد و ادامه داد: 14 هزار نقطه گردشگری به‌منظور پیشنهاد هوشمند سفر متناسب با نیاز و علاقه هر کاربر، معرفی می‌شود و علاوه بر برنامه‌ریزی برای ایجاد مقصدهای جدید گردشگری برای خانواده‌ها، برنامه‌ریزی طول سفر و مسیر سفرهای داخلی نیز انجام می‌شود.

خورشیدسوار به تولید برنامه‌ای با عنوان «ایران بین» با هدف فرهنگ‌سازی و ترغیب سفر همچنین طراحی بازی با هدف ایران‌شناسی اشاره کرد و از پخش این برنامه از هفته آینده در شبکه نسیم خبر داد.

وی همچنین پیشنهاد تشکیل صندوق مشترک حمایت از دو مگاپروژه «ایران‌بین» و «ویزیت‌ایران» با کمک صندوق احیا و صندوق‌های پژوهش و فناوری را مطرح کرد.