آمار متناقض مرکز آمار و وزارت کار درباره اشتغال جوانان / جوانان بلاتکلیف معضل بزرگ اجتماعی است
![آمار متناقض مرکز آمار و وزارت کار درباره اشتغال جوانان / جوانان بلاتکلیف معضل بزرگ اجتماعی است](https://media.khabaronline.ir/d/2022/07/25/3/5721883.jpg?ts=1658756244000)
شرق نوشت:اخیرا آمار متناقضی درباره وضعیت اشتغال جوانان از سوی مراجع رسمی منتشر شده است که تصویری بسیار نگرانکننده از وضعیت موجود را نشان میدهد.
آن گروه از جوانان 15 تا 24ساله جامعه ما که در حال تحصیل یا مهارتآموزی یا اشتغال هستند، آیا واقعا شرایط مطلوبی دارند؟ مثلا آیا جوانان در حال تحصیل یا در حال مهارتآموزی واقعا خدمات آموزشی مطلوبی دریافت میکنند و برای حضور در میدان تولید و فعالیت اقتصادی در آینده نزدیک آماده میشوند؟ آیا جوانان شاغل واقعا در خدمت بخش تولید کشور هستند و به مشاغل مفید و مولد گمارده شدهاند؟ اگر چنین است، آیا آماری از میزان بازدهی آنان بهعنوان نیروی کار وجود دارد؟
به بیان دیگر اگر در یک جامعه توسعهیافته و مولد فقط 10 درصد و در یک جامعه ناموفق 50 درصد جوانان بلاتکلیف باشند، این دو رقم را نمیتوان از یک نوع تلقی کرده و بهسادگی با هم مقایسه کرد؛ زیرا 90 درصد جوانانی که در جامعه اول در حال تحصیل یا مهارتآموزی یا اشتغال هستند از خدمات آموزشی باکیفیتتری برخوردار هستند یا مهارتهای مفیدتری کسب میکنند و اگر شاغل هستند، با بهرهوری بهمراتب بالاتری نسبت به جامعه دوم در خدمت جریان تولید ملی هستند.
با توجه به این نکته، جامعه ما از یک سو بخش اندکی از جوانان خود را درگیر برنامههای آموزشی و فعالیت تولیدی کرده و از سوی دیگر با ناکارآمدی این برنامهها را پیش میبرد. گفتنی است متوسط نرخ رشد سالانه بهرهوری نیروی کار برای کشورمان در فاصله سالهای 1345 تا 1395 حتی به یک درصد هم نمیرسد. افزایش درصد جوانان بلاتکلیف در جامعه ما یک معضل بزرگ اجتماعی است. درواقع مناسبات نادرست و ناسالم اجتماعی که به رشد سریع این شاخص کمک کرده و میکنند، با این کار فرصتی بزرگ برای رشد و توسعه جامعه را به تهدیدی بزرگ بدل میکنند؛ زیرا با افزایش این درصد، نابسامانیهای اجتماعی متعددی در جامعه شکل میگیرد. ترویج خشونت، افزایش تمایل به بزهکاری، گسترش موج ناامیدی و اعتیاد ابتداییترین دستاوردهای این وضعیت نامطلوب هستند و در قدم بعد جامعه مستعد ورود به دور تازهای از بیثباتی میشود. امروز تلاش برای کاستن سریع این شاخص و تکرقمیکردن آن حتی از تلاش برای مهار جریان تورم تازنده نیز واجبتر است.
23302
کد خبر 1656881