جمعه 18 آبان 1403

آمدیم به نان برسیم، به جان رسیدیم / از کسب و کارهای کساد شده تا بی مهری مسئولان

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
آمدیم به نان برسیم، به جان رسیدیم / از کسب و کارهای کساد شده تا بی مهری مسئولان

بیش از یک سال از شیوع ویروس کرونا در کشور می گذرد و به تبع آن بسیاری از مردم، اصناف و کسبه با محدودیت‌های بسیاری روبرو شدند و به رغم اتخاذ تصمیمات حمایتی از سوی دولت، بسیاری از مشاغل با مشکلات اقتصادی روبرو هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، این روزها میزان ابتلای صعودی به ویروس کرونا و از همه مهمتر تعداد فوتی‌ها در کشور هر روز بیشتر می شود و همین امر سبب شد بار دیگر دولت تن به تعطیلی اصناف و بازاریان در شهرهای قرمز بدهد.

بر اساس تصمیم ستاد مبارزه با کرونا، تمامی واحدهای صنفی از جمله رستوران ها، بازارهای محلی، مجتمع های تجاری به جز واحدهای تامین کننده مایحتاج خوراکی و بهداشتی از جمله داروخانه ها، نانوایی ها، سوپرمارکت ها و میوه فروشی ها و نیز فروشگاه های زنجیره ای از ابتدای اعلام ستاد و تا اطلاع بعدی تعطیل شد، تعطیلی ای که کوچه و خیابان‌های شهر را در سکوت فرو برده است و این در حالی است که اصناف کردستانی این روزها، فشار اقتصادی و اجتماعی غیر قابل جبرانی را تحمل و روزگار غریبی را سپری می کنند.

کرکره هایی که پایین کشیده شد و شماره تلفن هایی که بر تابلو ها خودنمایی می کنند

طبق بررسی‌های میدانی از وضعیت بازار و صنوف مختلف در سطح شهر سنندج آنچه مشهود است اینکه اصناف گروه‌های شغلی دو، سه و چهار کرکره‌های مغازه‌ها را بسته و تنها راه ارتباط با آنها شماره تلفن‌هایی است که روی کرکره‌ها یا تابلوهای مغازه خودنمایی می‌کند.

کافی است پای درد و دل این روزهای اصناف نشست با هر قشر از اصناف که پای صحبت مینشینی بعضشان می ترکد و همه از درد مشترک چک، قرض، اجناس مانده در دکان، هزینه‌های آب، برق، گاز، بیمه و مالیات سخن می‌گویند.

درد و دل کاسبانی که روزیشان کساد شده است

فاطمه محمودی از فروشندگان پوشاک در سنندج است، او در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: چه کسی به فکر چک های برگشتی و روزگار تلخ این روزهای ما است دقیقا فصل فروش ما تصمیم می‌گیرند مغازه‌ها را تعطیل کنند و همین امر باعث جلوگیری از هر نوع کاسبی می شود و ما نمی توانیم درآمدی داشته باشیم.

وی عنوان داشت: اصناف این روزها فشارهای اقتصادی زیادی را متحمل شده اند از یک طرف ماندن اجناس و به فروش نرفتن آنها و از طرف دیگر چک هایی که نتوانستیم آنها را به موقع پرداخت بکنیم.

محمودی افزود: قسط و بدهکاری و متحمل شدن ضرر و زیانی 60میلیون تومانی با شیوع ویروس کرونا همه یک‌طرف، دغدغه چگونه پرداخت کردن اجاره مغازه و امرار معاش خانواده و پرداخت اجاره خانه از طرف دیگر فکر و ذکر این روزهایم شده است.

سعیدی دیگر فروشنده ای بود که در ادامه افزود: این روزها قدرت خرید مردم از لحاظ اقتصادی پایین آمده است و مردم کمتر خرید می کنند.

وی بیان داشت: تنها یک ماه عید را توانستیم کاسبی بکنیم و کلی برای ماه رمضان برنامه چیده بودیم اما محدودیتها و تعطیلی مجدد بازار تمام رشته هایمان را پنبه کرد و ما مانده ایم و کلی چک پاس نشده و اجناس موجو در انبار که هیچ کدام به فروش نرفته است.

این مغازه دار کردستانی عنوان داشت: تنها بحث حمایتی تا این لحظه وام کرونایی بود که موضوعی برای همه اصناف است اما این اصلا کافی نیست و باید مسوولین به فکر چاره برای اصنافی باشند که شرایط شیوع کرونا باعث شده نزدیک به یک ماه کرکره مغازه آنان پایین بیاید.

وی با اشاره به مشکلات واحدهای صنفی افزود: اگر این تعطیلی ها کوتاه مدت باشد به نفع همه جامعه است که مدتی مشاغل غیر ضروری تعطیل باشند، اما اگر تعطیلی ادامه پیدا کند حتما برای کمک به اصناف باید فکر اساسی کرد.

بالا دستی‌هایی که پایین دستی ها را به فراموشی سپرده اند

در ادامه خبرنگار کردتودی برای پیگیری مشکلات اصناف و تعطیلی آنان و آیا در این شرایط مسوولان چاره یا تبصره ای برای جبران خسارت این دست از مشاغل اندیشیده اند یا نه پیگیر مطالبات اصناف شد، اما متاسفانه راه به جایی نبردیم چرا که هم مسوولین اتاق اصناف استان و هم فرمانداری با شانه خالی کردن از زیر تمام مشکلات این قشر حل آن را به بالا دستی های پایتخت نشین ارجاع داده و با این عنوان که ما جزئی از کل هستیم و تمامی دستور العمل ها به صورت کشوری در این مورد ابلاغ خواهد شد، حق هر نوع مطالبه ای را از خود ساقط کردند.

و این در حالی است که شرایط موجود نشان و گواه این موضوع است که بسیاری از مشاغل و صنوف سالی سخت و پر از مشکل را پشت سر گذاشته و این شرایط می‌طلبد دولت و دستگاه‌های اجرایی اقدامات لازم و تمهیدات عملی و اصولی را برای کمک و حمایت از صنوف و مشاغل آسیب دیده از کرونا اتخاذ کنند.

انتهای پیام /

آمدیم به نان برسیم، به جان رسیدیم / از کسب و کارهای کساد شده تا بی مهری مسئولان 2
آمدیم به نان برسیم، به جان رسیدیم / از کسب و کارهای کساد شده تا بی مهری مسئولان 3