سه‌شنبه 6 آذر 1403

آموزش ریسندگی در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری اجرایی می‌شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
آموزش ریسندگی در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری اجرایی می‌شود

شهرکرد - ایرنا - مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری با اشاره به ظرفیت‌های موجود در حوزه ریسندگی در مناطق عشایرنشین این استان گفت: ارائه آموزش فنی و حرفه‌ای ریسندگی در این مناطق عشایری و روستایی استان انجام می‌شود.

فرانک کبیری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای اجرای این دوره آموزشی در مناطق عشایرنشین و روستایی استان که ظرفیت بالایی تولید پشم در این مناطق وجود دارد و ریسندگی نیز از قدیم وجود داشته است از این‌رو، برنامه‌ریزی اولیه از جمله آموزش مربیان و انعقاد تفاهم‌نامه با کارگاه‌های ریسندگی و کارخانه ریسندگی اجرایی شده است.

وی اظهار داشت: تاکنون 30 مربی در سطح استان در زمینه ریسندگی آموزش‌های به‌روز را فراگرفته‌اند تا بتوانند در مناطق روستایی شهرستان‌های عشایرنشین استان به خصوص کوهرنگ، لردگان، کیار و اردل آموزش‌ها را ارائه دهند.

به گفته وی، برای اجرای موفق این طرح و ایجاد اشتغال پایدار نیز بهره‌مندی از بخش خصوصی و کارخانه‌ها نیز رایزنی انجام شده است تا زمینه اشتغال افراد آموزش دیده فراهم شود و تولیدات آنها خریداری و زنجیره تولید تکمیل شود.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت توسعه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به‌روز و براساس ظرفیت مناطق روستایی در زمینه ایجاد اشتغال پایدار و رفع محرومیت در مناطق روستایی، گفت: ارائه آموزش فنی و حرفه‌ای براساس ظرفیت‌های روستا یک گام برای ایجاد اشتغال و جلوگیری از روند مهاجرت است.

وی افزود: ظرفیت‌های مناطق روستایی براساس سند آمایش سرزمین تعیین و شناسایی شده تا علاوه بر آموزش‌های "تیپ" که از سوی فنی و حرفه‌ای در آموزشگاه‌های آزاد و دولتی در بخش‌های مختلف ارائه می‌شود بر روی این ظرفیت‌ها بیشتر سرمایه‌گذاری شود.

کبیری وی به احیا و به‌روز رسانی مشاغل سنتی در مناطق روستایی و همچنین رشته‌های سنتی در این مناطق به عنوان یکی از اهداف ارائه آموزش فنی و حرفه‌ای در استان اشاره کرد و گفت: 17 مرکز آموزشی در شهرستان‌های استان با توجه به ظرفیت‌های مناطق مختلف فعال است.

وی افزود: ارائه آموزش تخصصی در مناطق روستایی به صورت گام به گام و مرحله به مرحله است و تا حصول نتیجه در یک روستا ارائه آموزش در مناطق روستایی دیگر اجرا نخواهد شد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری گفت: به منظور حمایت از این اشتغال روستایی با صندوق کارآفرینی امید نیز تفاهم‌نامه منعقد شده تا پس از ارائه آموزش به جامعه هدف روستایی اطلاعات مربوط به افراد آموزش دیده را به این صندوق ارائه شود تا از تسهیلات این صندوق به مظنور اشتغالزایی بهره مند شوند.

کبیری اظهار داشت: تاکنون طرح خاتم‌سازی در روستای شیخ شبان ارائه شده و تفاهم‌نامه سه جانبه با شرکت شهرکهای صنعتی، تعاونی خاتم‌کاران و فنی و حرفه‌ای منعقد شده است.

وی به توسعه شهرک و مراکز تخصصی در شهرستان‌های مختلف از جمله زنبور عسل در کوهرنگ، دست بافته‌های عشایری و روستای در اردل، قارچ دکمه‌ای در قلعه ممکا، شهر بادام، شهرنمای ایران و مرکز گردشگری در سامان، مرکز تخصصی جوش ایران در شهر هفشجان، مرکز تخصصی گیاهان دارویی در سورشجان، مرکز نمد ایران در شهرکرد، مرکز تخصصی ماهیان سردآبی در اردل، مرکز تخصصی گز در بروجن، مرکز تخصصی فراوری محصولات باغی و کشاورزی در شهرستان کیار، مرکز تخصصی لباس‌های محلی در شهرستان لردگان و طرح هر قطب روستایی با یک مهارت در شهرستان در دست اجراست.

به گزارش ایرنا، 10 مرکز جوار دانشگاهی، سه مرکز جوار زندان و 100 کارگاه آموزش روستایی و 2 مرکز جوار دانشگاهی علاوه بر مراکز دولتی و 210 آموزشگاه فنی و حرفه‌ای آزاد این اداره کل در استان چهارمحال و بختیاری فعال است.

*س_برچسب‌ها_س*