آژانس بینالمللی انرژی اتمی
آژانس بینالمللی انرژی اتمی
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی تهدیدهای نظامی و قطعنامهای غربیها و آژانس را بیاثر خواند و گفت: آژانس نه تنها به تعهدات خویش عمل نکرده بلکه در نقش جاسوس صهیونیستها نیز ظاهر شده است.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی در بیانیهای اعلام کرد که این آژانس روند جمعآوری دوربینهای نظارتی از تاسیسات هستهای ایران را آغاز کرده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: برنامه خود را به آژانس ارائه کردهایم و طبق اساسنامه، آژانس وظیفه دارد از ما پشتیبانی داشته باشد؛ اما نهادهای بینالمللی امروز اسیر صهیونیستها شدهاند.
سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و انگلیس در بیانیهای مشترک از ایران خواستند تا از فرصت باقیمانده برای به نتیجه رساندن توافق هستهای استفاده کند.
نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین، قطعنامه تصویبشده در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران را «احمقانه» توصیف کرده و بار دیگر از غربیها بابت انتخاب این مسیر به شدت انتقاد کرده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان این که آژانس بینالمللی انرژی اتمی اسیر صهیونیستهاست، گفت: باعث تاسف است که یک نهاد بینالمللی توسط یک رژیم نامشروع مورد بهره برداری قرار گرفته و حیثیت آن را زیر سوال برده است.
شورای حکام بامداد روز پنجشنبه قطعنامه ارائه شده علیه ایران توسط آلمان، فرانسه، انگلیس و آمریکا را تصویب کرد. 30 کشور رای موافق، 2 کشور (چین و روسیه) رای مخالف و 3 کشور (هند، لیبی و پاکستان) به این قطعنامه رای ممتنع دادند.
سه کشور اروپایی بیانیه جدیدی درباره تحولات پیرامون برنامه هستهای ایران و برجام منتشر کردند
میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی واقع در وین روز جمعه در توییتی نوشت: آیا شما اخبار اخیر را دریافت کردهاید؟ حال درک میکنید که چرا روسیه روز گذشته به قطعنامه احمقانه غرب علیه ایران در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی رای منفی داد؟ متاسفانه همتایان غربی نشان میدهند که درکی از وضعیتی که در آن قرار داریم ندارند.
سه کشور اروپایی در بیانیهای نوشتند: ما این گامها را محکوم میکنیم. ایران در پاسخ به نگرانیهای شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی - در قطعنامهای که با حمایت زیاد به تصویب رسید - گامهایی را برای کاهش بیشتر همکاری با آژانس اتمی اعلام کرد. این اقدامات تنها شرایط را وخیمتر میکنند و باعث پیچیدهتر شدن تلاشهایمان برای احیای اجرای کامل برجام میشوند.
در ادعاهای تروئیکای اروپا در یک بیانیه آمده است که ما دولتهای فرانسه، آلمان و انگلیس به همراه دیگر مشارکتکنندگان در برجام و ایالات متحده از آوریل 2021 با حسن نیت و به طور گسترده به مذاکره با ایران پرداختیم تا برجام را احیا کنیم! از مارس 2022 توافق قابل دوامی بر روی میز است که ایران را به تعهدات برجامی و آمریکا را به توافق بازمیگرداند.
"ما از ایران میخواهیم اجرای پروتکل الحاقی و تمامی تدابیر نظارتی و راستیآزمایی مرتبط با برجام را از سر بگیرد، به تنشزایی هستهای پایان دهد و فوراً توافقی را که برای احیای برجام بر روی میز است به نتیجه برساند."
ایسنا نوشت: یک کارشناس و تحلیلگر سیاسی، در توییتر نوشت که ایالات متحده و اتحادیه اروپا برای حصول توافق هستهای با ایران، آمادگی ندارند.
اقتصادنیوز: فرماندهی سنتکام از پرواز 2 فروند بمبافکن راهبردی بی -52 بر فراز خلیج فارس خبر داد.
انگلیس، فرانسه و آلمان در بیانیه جدیدی از ایران خواستهاند اجرای پروتکل الحاقی را از سر بگیرد.