سه‌شنبه 6 آذر 1403

آیا تغییر ساعت کاری ادارات می تواند به جنگ خاموشی برود؟

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
آیا تغییر ساعت کاری ادارات می تواند به جنگ خاموشی برود؟

ایسنا نوشت: چند سال است که شروع فصل گرم با زنگ خطر خاموشی همراه است، هر سال نیز تدابیری برای این موضوع در نظر گرفته می‌شود. سال گذشته دولت توانست با تصمیمات مختلف از خاموشی برنامه‌ریزی شده جلوگیری کند، امسال هم تغییر ساعات ادارات دولتی از شش بامداد تا 13 تصمیمی است که هیات دولت برای سال جاری مصوب کرده است تا پیشاپیش به جنگ خاموشی رفته و از وقوع آن در بخش‌های مختلف جلوگیری کند.

در تابستان 1400 و 1401 به ترتیب با ناترازی 14 هزار و 20 هزار مگاواتی برق روبرو بودیم، این در شرایطی است که با احتساب 70 هزار مگاوات تقاضا برای مصرف برق، این امکان وجود داشت که در اوج مصرف شش ساعت محدودیت برق در همه بخش‌ها اعمال شود.

با این حال با مدیریت مناسب در کنار تامین برق بخش خانگی و عدم خاموشی در تابستان 1401، برق مازاد برای تقویت و رشد ظرفیت تولید به بخش تولید کشور ارائه شد، به طوری که در تابستان سال گذشته رشد مصرف برق خانگی برابر صفر بود، از 15 خرداد تا نیمه شهریور 1401 در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 3.5 درصد با کاهش مصرف در بخش خانگی روبرو شدیم، این در حالی است که از 29 اردیبهشت تا پایان شهریور سال 1400، بر اساس جدول یک تا سه نوبت، خاموشی اعمال می‌شد.

آنطور که علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو خبر داده برای امسال هیات دولت ساعت فعالیت اداری را در اسفند 1401 مصوب کرده و بر اساس آن از 15 خرداد تا 15 شهریور ساعت کار اداری از 6 بامداد تا 13 خواهد بود، ضمن اینکه یک ساعت پیش از پایان ساعت کار اداری دستگاه‌های سرمایشی خاموش می‌شوند.

با توجه به اینکه ادارات و سازمان‌ها دولتی نقش قابل توجهی در مصرف برق دارند، این موضوع می تواند در کنترل افزایش مصرف برق تاثیر گذر باشد، طبق گفته های مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق به ایسنا 4000 مگاوات از مصرف برق کشور به ادارات و دستگاه های اجرایی اختصاص دارد.

وی با اشاره به تمرکز صنعت برق روی بهینه سازی مصرف برق ادارات و دستگاه‌های اجرایی طی سال‌های اخیر، گفت: سیستم‌های سرمایشی از مهم‌ترین مصارف این بخش در تابستان به حساب می‌آیند و کاهش دمای سرمایش کولرهای گازی از 18 به 24 درجه، می‌تواند تا 20 درصد مصرف برق را کاهش دهد.

سخنگوی صنعت برق کشور با تاکید بر اینکه می‌توان با استفاده از پنکه در برخی مناطق همچنین تامین سرمایش به طور موضعی و در نقاطی که ارباب رجوع حضور دارند، مصرف برق ادارات را به میزان قابل توجهی کاهش داد، تصریح کرد: 22 هزار مگاوات از مجموع 57 هزار مگاوات برق مصرفی کشور در تابستان به سیستم‌های سرمایشی اختصاص دارد که می‌توان با راهکارهای ساده‌ای چون خاموش کردن یا تنظیم برودت وسایل سرمایشی روی 28 درجه هنگام خارج شدن از محیط کار، از هدر رفت انرژی جلوگیری کرد.

رفع ناترازی و گذر از خاموشی یکی از اهداف مهم وزارت نیرو بوده اما باید توجه داشت که مدیریت مصرف باید وظیفه اجتماعی همه سازمان ها و مردم باشد تا بتوانیم این سرمایه ملی را حفظ کنیم.

بیشتر بخوانید:

46217

کد خبر 1751518