یک‌شنبه 4 آذر 1403

آیا توسعه خودرو‌های برقی به سود شهروندان است؟

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
آیا توسعه خودرو‌های برقی به سود شهروندان است؟

سال‌هاست کلانشهر تهران با دومعضل ترافیک و آلودگی هوا دست و پنجه نرم می‌کند، ابر چالشی که برای رفع آن از دیرباز تاکنون پیشنهاد‌های متعدد و متفاوتی ارائه شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خبرگزاری دانشجو، سال‌هاست کلانشهر تهران با دومعضل ترافیک و آلودگی هوا دست و پنجه نرم می‌کند، ابر چالشی که برای رفع آن از دیرباز تاکنون پیشنهاد‌های متعدد و متفاوتی ارائه شده و اگر در هرکدام از برنامه‌ها و طرح‌ها به ایجاد و توسعه زیرساخت توجه شده و به درستی اجرایی می‌شد می‌توانست بارسنگین ترافیک و آلودگی هوا را از دوش شهر سبک کند.

از آنجایی که استفاده از حمل و نقل عمومی و کاهش مصرف سوخت بهترین گزینه و روش برای بهبود و کمک به کاهش آلودگی هوا و ترافیک محسوب می‌شود، لذا توسعه آن می‌تواند گامی موثر و اساسی برای رفع این دو معضل عمده باشد اقدامی که در این دوره از مدیریت شهری از همان ابتدای امر مورد توجه و به طور ویژه در دستور کار قرار گرفت تا زمینه آسایش و راحتی شهروندان را فراهم کند.

به همین منظور نظر شهروندان تهرانی در خصوص برقی شدن ناوگان حمل ونقل عمومی در پایگاه تحلیل افکار و داده کاوی رسانه‌ای شهرداری تهران مورد بررسی قرار گرفت.

براساس افکارسنجی انجام شده از 870 نفر از شهروندان تهرانی در خصوص مهم‌ترین مزیت ورود خودرو‌های برقی به سیستم حمل و نقل عمومی پایتخت به ترتیب کاهش آلودگی هوا با 29.5 درصد، کاهش هزینه‌های سوخت 17 درصد و امکانات بالا و به روز بودن این نوع خودرو‌ها با بیش از 14 درصد پررنگ‌ترین مزیت‌های خودرو برقی از منظر پایتخت‌نشینان شناسایی شد.

همچنین نیاز کمتر به تعمیر، داشتن استهلاک پایین و کاهش هزینه‌های نگهداری از خودرو را به نسبت سایر موارد مطرح شده کمرنگ‌تر عنوان می‌کنند.

از نظر شهروندان به ترتیب برقی شدن اتوبوس‌ها با 38.1 درصد، موتورسیکلت‌ها با 11.9 درصد، تاکسی‌ها با 14.5 درصد و خودرو‌های شخصی با 35.2 درصد دارای اولویت هستند.

براساس تحقیقات صورت گرفته مهمترین دغدغه‌های شهروندان تهرانی در مورد خودرو‌های برقی نبود زیرساخت مناسب مانند محل شارژ و تعمیرگاه با 38.2 درصد، هزینه بالااولیه 36.7 درصد، نیاز به مراجعه زود هنگام برای شارژ خودرو با 15.4 درصد و قدرت و سرعت پایین‌تر نسبت به خودرو‌های بنزنی برش با 9.5 درصد به ترتیب اولویت‌دار شده است.

از سویی مردم مهمترین چالش شهرداری تهران و وزارت صمت در خصوص توسعه سیستم حمل و نقل عمومی برقی را کمبود ایستگاه شارژ و هزینه‌های گران قیمت این مدل خودرو‌ها می‌دانند.

گفتنی است شهروندان با بیش از 38 درصد افزایش تعداد اتوبوس‌های برقی و بیش از 14 درصد توسعه ناوگان تاکسی‌های برقی را از مهمترین اولویت‌های توسعه حمل و نقل عمومی می‌دانند.

داده‌های فوق که برگرفته از نظرسنجی‌های میدانی شهروندان پایتخت است حاکی از آن است که مدیریت ششم شهری در این دوره به طور دقیق نیاز‌های شهروندان تهرانی را شناسایی کرده و برای رفع آن برنامه ریزی‌های میان و بلند مدت داشته تا به تعهدات خود جامه عمل بپوشاند.