آیا کتک زدن دزد جرم است؟ | حکم صدمه زدن به سارق چیست؟
برای اطلاع از حکم صدمه زدن و کتک زدن دزد در خانه در ادامه این خبر باما همراه باشید.
آیا کتک زدن دزد جرم است؟
برای اطلاع از حکم صدمه زدن و کتک زدن دزد در خانه در ادامه این خبر باما همراه باشید.
یکی از سوالاتی که بسیار از افراد از ما میپرسند آن است که آیا حق ضرب و شتم سارق و دزدی که وارد خانه آنها شده است را دارند؟کتک زدن دزد از جمله کارهایی است که با واردشدن دزد در خانه به ذهن خیلی از افراد میرسد. مسئله برخورد با سارقی که به منزل شما وارد شده و قصد تجاوز به مال و حریم خصوصی شما را داشته موضوعی بسیار مهم با ابعاد متفاوتی است
واژه سرقت در حقوق کیفری به گرفتن غیرقانونی اموال دیگران بدون رضایت آنها گفته میشود؛ بنابراین به کسی که این کار را انجام داده است، دزد می گویند. این ناهنجار اجتماعی در همه جوامع بشری وجود دارد و از راهکارهای کاهش سرقت، میتوان به این موارد اشاره کرد: تصویب و اجرای قوانین حقوقی سنگین، ضدسرقت کردن اموال و تجهیزات، افزایش مراقبت و گشتهای شبانه پلیس یا نیروهای حفاظتی در مناطق مختلف و افزایش آگاهی افراد.
با محترم ترین سارق دنیا آشنا شوید | ویدیو یک سرقت محترمانه!
آیا کتک زدن دزد که وارد خانه شده جرم است؟
سؤالی که مطرح میشود آن است که وقتی دزد وارد خانه میشود و سوءقصد داشته باشد، آیا میتوانی در کمین دزد بنشینیم و او را کتک بزنیم؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم طبق قانون مجازات اسلامی، درهرصورت کتک زدن دزد و ضرب و شتم عمدی افراد جرم است و در صورت فوت یا حتی مجروح شدن آن فرد امکان محکومیت کیفری وجود دارد. همچنین در این شرایط مرتکب باید دیه پرداخت کند.
بنابراین، درصورتیکه با چنین وضعیتی مواجه شدید، توصیه میکنیم خونسردی خود را حفظ کرده و با نزدیکترین مرکز پلیس و نیروی انتظامی تماس بگیرید.
حدومرز آسیب رساندن به دزد
پروندههای قضایی بسیاری در دادگاه مطرح میشوند و در آن صاحبخانه محکوم به پرداخت دیه به سارق یا مجازات کیفری به دلیل کتک زدن دزد میشود که در ظاهر برای برخیها حکمی عجیب است؛ اما نظر شرع و قانون چیز دیگری است. بهطورکلی قانون مجازات اسلامی، دو وضعیت حضوری و غیرحضوری را برای آسیب رساندن به دزد متصور میشود که برای هر کدام حد و مرزی را در نظر گرفته است.
آسیبرسانی حضوری در زمان دزدی
زمانی که دزدی وارد خانه میشود و صاحبخانه بااطلاع از ورود وی در کمین باشد، در نهایت غافلگیرانه او را با چوب یا سلاح شکاری مورد ضرب و شتم قرار دهد، در چنین مواقعی صاحبخانه محکوم به پرداخت دیه میشود.
در آسیبرسانی حضوری با موضوع دفاع مشروع مواجه میشویم که باید شرایطی چون رفتار ارتکابی برای دفع تجاوز، ممکن نبودن توسل به قوای دولتی بدون فوت وقت و... مطابق ماده 156 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 به اثبات برسد تا فرد از مجازات و دیه ساقط شود.