جمعه 9 آذر 1403

اتهام‌زنی‌های دوجانبه باکو و ایروان درباره نقض آتش‌بس

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
اتهام‌زنی‌های دوجانبه باکو و ایروان درباره نقض آتش‌بس

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، وزارت‌های دفاع جمهوری آذربایجان و ارمنستان بار دیگر همدیگر را به نقص آتش بس و اجرای اقدامات مهندسی در خطوط مرزی متهم کردند. خبرگزاری «ترند نیوز» به نقل از وزارت دفاع جمهوری آذربایجان مدعی شد که نیرو‌های نظامی بخش ارامنه نشین قره باغ روز یکشنبه ساعت 12:20 به وقت محلی تلاش کردند استحکامات را مقابل مواضع ارتش درمنطقه «شوشا» ایجاد کنند که به دنبال...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، وزارت‌های دفاع جمهوری آذربایجان و ارمنستان بار دیگر همدیگر را به نقص آتش بس و اجرای اقدامات مهندسی در خطوط مرزی متهم کردند.

خبرگزاری «ترند نیوز» به نقل از وزارت دفاع جمهوری آذربایجان مدعی شد که نیرو‌های نظامی بخش ارامنه نشین قره باغ روز یکشنبه ساعت 12:20 به وقت محلی تلاش کردند استحکامات را مقابل مواضع ارتش درمنطقه «شوشا» ایجاد کنند که به دنبال اقدام سریع یگان‌های ارتش اقدام آن‌ها متوقف شد.

دور جدیدی از تنش‌ها (جنگ دوم) بین باکو و ایروان در 27 سپتامبر 2020 با درگیری شدید در منطقه مورد مناقشه قره باغ کوهستانی آغاز شد. در 9 نوامبر 2020، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه، «الهام علی‌اف» رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان و «نیکول پاشینیان» بیانیه مشترکی را در خصوص آتش‌بس کامل در قره‌باغ کوهستانی به امضا درآوردند. سپس رهبران سه کشور چندین بیانیه مشترک در خصوص وضعیت در این منطقه به تصویب درآوردند. در نهایت در 11 ژانویه 2021، سه طرف موافقت کردند که کارگروهی را در سطح معاونین وزیر خارجه ایجاد کنند تا بر برقراری روابط حمل و نقلی و اقتصادی در منطقه تمرکز کنند.

وزارت دفاع ارمنستان با رد ادعای باکو، مدعی نقض آتش بس از سوی طرف مقابل شد. به گزارش خبرگزاری «نیوز آرمنیا» این وزارتخانه اعلام کرد که ادعای وزارت دفاع جمهوری آذربایجان در زمینه تحرکات مهندسی در مرز‌ها بی اساس بوده و این نیرو‌های ارتش جمهوری آذربایجان بودند که بی دلیل شروع به تیراندازی کردند.

وزارت دفاع ارمنستان اعلام کرد که باکو تلاش می‌کند بار دیگر واقعیت را مخدوش کند و پرونده نقض آتش‌بس توسط یگان‌های خود در همان منطقه که امروز ثبت شده را توجیه کند. وزارت دفاع ارمسنان در بیانیه خود اقدامات طرف مقابل را تحریک کننده خواند.

این دو کشور همسایه در عرصه دیپلماتیک در حال تلاش برای رفع اختلاف‌ها هستند، اما هنوز نتیجه ملموسی حاصل نشده است