اجرای کامل قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری تا یکماه آینده / پرداخت از جیب مردم افزایش مییابد؟
رئیس سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری تا یک ماه آینده نهایی میشود؛ درباره بحث پرداخت از جیب مردم در پی اجرای این قانون توضیح داد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ محمد میرزابیگی امروز در نشست خبری سازمان نظام پرستاری درباره اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری اظهار کرد: تعرفهگذاری نیاز به تدوین آییننامه اجرایی، تعیین منابع لازم برای اجرای آن، تعریف کای پرستاری، تعریف ارزشهای نسبی و بازتوزیع دارد؛ در حال حاضر چهار مرحله اول انجام شده و در حال تدوین آییننامهای برای بازتوزیع هستیم؛ البته تعرفهها از دی ماه سال گذشته برای پرستاران محاسبه میشود یعنی پس از آماده شدن آییننامه بازتوزیع، معوقات، پرستاران از دیماه سال گذشته پرداخت میشود.
وی افزود: پیشبینی میکنیم از یک ماه آینده تعرفهگذاری خدمات پرستاری به طور کامل اجرا شود.
اجرای تعرفه خدمات پرستاری باعث افزایش پرداخت از جیب مردم میشود؟
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه "براساس مصوبه هیئت دولت، سهم سازمانهای بیمهگر پایه از تعرفهگذاری خدمات پرستاری در بخش بستری 90 و در بخش سرپایی 70 درصد است؛ آیا این امر به معنای افزایش پرداخت از جیب مردم در پی اجرای تعرفهگذاری است؟" تصریح کرد: برای پاسخ به این سؤال باید ابتدا تعرفهگذاری اجرا شود تا نتایج آن را ببینیم زیرا برخی خدمات بین گروههای درمانی مشترک است و کای پرستاری در آن خدمت در مقایسه با کای برخی خدمات دیگر پایینتر است بنابراین بعید است که اجرای قانون تعرفهگذاری منجر به افزایش پرداخت از جیب مردم شود اما به هر حال باید پس از اجرای قانون این مسئله را بررسی کرد.
وی افزود: ما از اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری به دنبال افزایش پرداختی از جیب مردم نبودهایم؛ البته این حرف به معنای آن نیست که مردم هیچ مبلغی از جیب پرداخت نخواهند کرد بلکه ممکن است به دلیل ارزانتر بودن خدمات پرستاری نسبت به برخی خدمات دیگر، میزان پرداخت از جیب کاهش یابد.
رئیس سازمان نظام پرستاری در پاسخ به سؤال دیگر تسنیم مبنی بر اینکه "اجرای این قانون ممکن است باعث ایجاد تقاضای القایی شود؟" گفت: در بخش بستری، بسته خدمتی برای بیمار تعریف شده است تا خدمات القایی (ارائه خدمات درمانی غیرضروری به بیماران برای دریافت پول بیشتر) ایجاد نشود و در بخش سرپایی نیز به دلیل آن که پرستار تجویزکننده نیست؛ باعث ایجاد خدمات القایی نمیشود.
وی اظهار امیدواری کرد که قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری باعث شود بقیه رشتههای علوم پزشکی نیز بستههای خدمتی خود را در خدمات تکرار شونده تدوین کنند.
کمبود بیش از 100 هزار پرستار در کشور / دانشگاههای علوم پزشکی با 5 هزار پرستار فعال در ایام کرونا قطع همکاری کردند اعلام نحوه جدید محاسبه پرداختی "پرستاران" در قانون تعرفهگذاری / پیشبینی بودجه 5000 میلیارد تومانی برای امسال تعرفه خدمات پرستاری ابلاغ شد