سه‌شنبه 16 بهمن 1403

اختصاص 140 میلیارد تومان بودجه برای محیط بانان

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
اختصاص 140 میلیارد تومان بودجه برای محیط بانان

محبت خانی گفت: با پیگیری‌های انجام شده برای اولین بار یگان حفاظت محیط زیست توانست مبلغ 140 میلیارد تومان بودجه برای یگان حفاظت محیط زیست محقق کند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست به تشریح اقدامات یگان حفاظت سازمان محیط پرداخت.

پرداختی محیط بانان به چه صورت است؟

مبلغ 4 میلیارد و 100 میلیون تومان معوقات محیط بانان به حساب شان واریز و همچنین از سال 1397 تا 1400 حدود 2 میلیارد و 250 میلیون تومان به عنوان کمک بلاعوض، مبلغ 178 میلیون تومان در زمینه پرونده‌های قضایی و با پیگیری معوقات حق الکشف محیط بانان بر اساس 6 میلیارد و 100 میلیون تومان که از سال‌های 1392 تا 1398 مانده بود به آن‌ها پرداخت شده است.

با پیگیری‌های انجام شده امسال برای اولین بار یگان حفاظت محیط زیست توانست مبلغ یک صد و چهل میلیارد تومان بودجه برای یگان حفاظت محیط زیست محقق کند و مبلغ 14 میلیارد و 200 میلیون تومان به ادارات کل محیط زیست استان‌ها به منظور جیره غذایی ماموران اجرائی از ابتدای سال جاری تخصیص دهد.

چه تعداد پاسگاه محیط بانی به پنل خورشیدی مجهز شدند؟

از آنجا که استفاده از انرژی پاک در جهت تأمین برق پاسگاه‌های محیط‌بانی در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست است، این نیروگاه‌های خورشیدی در مقیاس کوچک به همراه تجهیزات طراحی شده است که با حمایت‌های صندوق ملی محیط‌زیست به منظور تولید انرژی الکتریکی در پاسگاه‌های محیط‌بانی خریداری و مورد استفاده قرار گرفت وامروز خرسندیم این نوید را بدهیم که تمام پاسگاه‌های محیط بانی سراسر کشور از این نعمت بهرمند شدند.

همچنین یک طرح متحد برای تمام پاسگاه‌های محیط بانی در نظر گرفته ایم و مقرر شد بعد از این هر پاسگاهی بخواهد تعمیر و یا احداث شود با طرح متحدالشکل پیش رود.

تدریس درس های محیط زیستی در مدارس به کجا رسید؟

حفظ محیط زیست در اولویت قراردارد و آموزش آن باید در سنین کودکی انجام شود، در سال‌های قبل طرحی با نام 1 ساعت با محیط زیست برای مقاطع آموزشی دبستان، دبیرستان دوره اول و دبیرستان دوره دوم را مطرح کردیم که متاسفانه با آغاز اپیدمی کرونا و تعطیلی مدارس اجرای این طرح متوقف شد.

با آغاز آموزش آنلاین محیط بانان ما 3150 ساعت آموزش محیط زیستی در بستر فضای مجازی تدریس کردند، که با آغاز آموزش حضوری محیط بانان ما به عنوان معلم در مدارس حضور پیدا کرده و شروع به تدریس خواهند کرد.

یگان حفاظت در سال جدید تجهیز می شود؟

امسال بیش از 60 میلیارد تومان برای خرید موتورسیکلت هزینه شد که تاکنون 800 موتورسیکلت را به استان‌ها تحویل داده ایم و سعی داریم 400 موتورسیکلت دیگر باقیمانده را تا پایان سال تحویل و به استان‌ها ارسال کنیم.

پس از تامین موتور سیکلت تقویت خودرو جز برنامه‌های یگان و سازمان در سال آینده است و تامین خودرو یکی از از دغدغه‌های سازمان حفاظت محیط زیست است و بر این اساس در تلاش هستیم حداقل در 6 ماه اول سال آینده بتوانیم محیط بان را به خودرو‌های استاندارد تجهیز کنیم.

آیا قانون حمل سلاح محیط بانان اصلاح می شود؟

گاهی محیط بانان در برخی موارد درباره به کار گیری سلاح محدودیت‌هایی دارند که در برخی موارد محیط بانان آن طور که باید نمی‌توانند از سلاح استفاده کنند و جانشان به خطر می‌افتد و از این رو در صدد اصلاح قانون به کار گیری سلاح توسط محیط بانان هستیم که در دستور کار سازمان قرار دارد.

برای جلوگیری از قاچاق حیات وحش چه اقداماتی شده است؟

در دیدار با رییس اینترپل کشور بنا شد کمیته‌ای برای جلوگیری از قاچاق حیات وحش تشکیل شود تا افرادی که در خارج از مرز‌های کشور اقدام به خرید و فروش حیات وحش کشورمان می‌کنند برخورد شود و بتوانیم گونه‌های ضبط شده را به کشور برگردانیم.

خرید و فروش در فضای مجازی رصد می شود؟

در فضای مجازی شاهد تبلیغ خرید و فروش گونه‌های جانوری زیادی هستیم که روز به روز هم افزایش می‌یابد، از این رو سایتی را طراحی کردیم تا کار با جدیت دنبال شود و در این راستا 80 مورد پرونده‌ای که منجر به نتیجه شد تشکیل و افراد شناسایی، دستگیر و تحویل مقامات قضایی شدند.

پرونده برومند نجفی به کجا رسید؟

سازمان حفاظت محیط زیست برای حل مشکل برومند نجفی اقدام‌های موثری انجام داده است و با همراهی افراد ذینفع و مسئولان محلی به خصوص شورای حل اختلاف استان برای جلب رضایت خانواده شاکی در تلاش هستیم.

خواسته اول رییس سازمان حفاظت محیط زیست حل این مشکل وهمچنین پیگیری وکلای پرونده از طریق راه‌های قانونی آن است. امیدواریم تا با تلاش اصحاب رسانه، بزرگان و ریش سفیدان استان این پرونده را حل کنیم.

چرا روز محیط بان در تقویم رسمی کشور ثبت نشده است؟

مراسم روز ملی محیط بان که روز میلاد امام رضا (ع) است، هرساله با انتخاب محیط بان نمونه برگزار می‌شود. مطالبه ما ثبت روز محیط بان در تقویم رسمی کشور است. این پروسه فعلا در ایستگاه وزارت فرهنگ و ارشاد متوقف شده است و ما منتظر پیگیری‌های مسئولان این نهاد هستیم.

آیا چهارشنبه سوری برای محیط زیست خطر آفرین است؟

اتفاق‌هایی که چهارشنبه آخر سال رخ می‌دهد باعث آتش‌سوزی، آلودگی هوا، از بین رفتن درختان و گونه‌های گیاهی و آلودگی صوتی می‌شود که از منظر زیست محیطی نیز آسیب‌زا است و از مردم خواهش می‌خواهیم نگاهی منطقی داشته باشند و مراسم چهارشنبه اخر سال را بدون اقدام خطرآفرین و بر اساس رسوم سنتی برگزار کنند ورسانه‌ها نیز می‌توانند برای فرهنگ سازی درباره این موضوع تلاش کنند.

رها سازی ماهی قرمز و سبزه عید در طبیعت آسیب زا است؟

در ایام عید نوروز به‌خصوص روز طبیعت حضور مردم در محیط زیست بیشتر می‌شود. برخی از مردم سبزه‌ها و ماهی قرمز را هر جایی رها می‌کنند. ماهی قرمز اگر در زیستگاه خودش نباشد باعث ایجاد مشکل در رودخانه‌ها و تالاب‌ها و دریاچه‌ها می‌شود و آلودگی ایجاد می‌کند، سبزه‌ها نیز می‌توانند تبدیل به کود شوند، اما در صورت دفع نادرست سبب آلودگی می‌شوند بنابراین افراد اگر می‌توانند سبزه‌های کوچکتری تهیه و در دفع آن‌ها نیز دقت کنند. برای مدیریت زباله در محیط زیست نیز بهتر است از کیسه زباله استفاده شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست