جمعه 6 شهریور 1405

اختصاص 15 درصد از حقوق دولتی معادن به منطقه مربوطه‌

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
اختصاص 15 درصد از حقوق دولتی معادن به منطقه مربوطه‌

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت سیدرضا فاطمی امین امروز در مراسم بهره‌برداری رسمی از خط 3 کارخانه کنسانتره شرکت سنگ‌آهن گهر زمین اظهار داشت: بر اساس قانون 15 درصد از درآمد استخراج معادن به نام حقوق دولتی باید به دولت تخصیص داده شود و 15 درصد از این مبلغی که دولت به‌عنوان حقوق دولتی دریافت می‌کند نیز باید در همان منطقه برای رفع مشکلات و ایجاد زیرساخت‌ها، استفاده شود.

وی افزود: تا سال گذشته این 15 درصد در عمل وارد بودجه دولت و خزانه شده و در مسائل دیگری مصرف می‌شد و درنهایت بخش کمی از آن به منطقه مربوطه اختصاص می‌یافت، اما برای نخستین بار، دولت در سال 1400 این بند را در لایحه بودجه قرارداد و در مجلس نیز به تصویب رسید، بنابراین امسال 15 درصد از حقوق دولتی معادن به مناطق مربوطه اختصاص داده می‌شود که خبر بسیار خوبی برای مردم منطقه سیرجان است.

وزیر صمت بیان داشت: در این مورد با استاندار کرمان نیز گفت‌وگوهایی داشتم و قرار است در اسرع وقت درآمدهای معدنی سیرجان را اعلام کرده و 15 درصد را مشخص می‌کنیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان داشت: اکنون خام فروشی به معنای فروش ماده خام معدنی کمتر از یک درصد است؛ به این معنی که کمتر از یک درصد مجموع ذخایر معدنی برداشت‌شده به‌صورت خام صادر می‌شوند و نکته قابل‌توجه این است که نمی‌توان گفت خام فروشی نداریم، زیرا صادرات شمش فولاد نیز نیمه‌خام است و باید بیشتر فرآوری شده و ارزش‌افزوده بیشتری از آن دریافت کنیم.

فاطمی امین اظهار داشت: یعنی وقتی این‌همه سرمایه‌گذاری در استخراج معدن، کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی انجام می‌دهیم تا فولاد شمش شده و در صنایع پایین‌دستی قابل‌استفاده شود، نباید این زنجیره قطع‌شده و شمش صادر شود؛ بلکه باید برساخت انواع ورق‌ها، انواع مواد فولادی، فولادی آلیاژی و لوازم‌خانگی تمرکز کنیم تا آن‌ها ساخته و صادر شوند و دیگر به‌عنوان صادرکننده فولاد در دنیا شناخته نشویم.

انتهای پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

وزارت صنعت معدن و تجارت

سید علیرضا فاطمی امین وزیر صمت این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
اختصاص 15 درصد از حقوق دولتی معادن به منطقه مربوطه‌ 2