دوشنبه 5 آذر 1403

ارائه گزارش کاهش محتوای کتاب‌های درسی تا 10 روز آینده / ایران بیش از 2 برابر جهان دبستان غیردولتی دارد

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
ارائه گزارش کاهش محتوای کتاب‌های درسی تا 10 روز آینده / ایران بیش از 2 برابر جهان دبستان غیردولتی دارد

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه گزارش اولیه کاهش حجم کتاب‌های درسی تا 10 روز آینده ارائه می‌شود، گفت: در کل دنیا 5 درصد مدارس ابتدایی و در ایران 13 درصد، غیردولتی هستند.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش در برنامه تلویزیونی دستخط اظهار کرد: موتور جست‌و‌جوی ذره‌بین در شبکه شاد ویژه دانش‌آموزان قرار دارد که فضایی امن است.

وی افزود: وزارت ارتباطات و شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این عرصه آمدند و مسائل را بررسی کردیم که مشخص شد چه اقدامات خوبی انجام داده‌اند و به‌زودی بخشی از اینترنت ویژه دانش‌آموزان رونمایی می‌شود.

وزیر آموزش و پرورش درباره حذف محتواهای آموزشی زائد و افق پیش رو برای تحقق آن گفت: بعد از صحبت‌های رهبر انقلاب در دیدار 21 اردیبهشت ماه با فرهنگیان، دیداری را با مسئولان مرتبط برگزار کردم و اکنون در تلاش برای حذف متون اضافی و جایگزینی متون مناسب برای حضور در تمدن نوین اسلامی و ایرانی هستیم، افراد مرتبط در حال تلاش هستند و آقای لطیفی رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در حال پیگیری موضوع است؛ گزارش اولیه آن تا 10 روز آینده ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: برخی افراد معتقدند تعدادی از کتب درسی زائد هستند مانند پژوهش، کار و فناوری و می‌گویند این مطالب در بین کتاب‌های درسی به صورت برنامه درسی تلفیقی باشد و اگر کتاب مجزایی باشد باید برای آن معلم تربیت شده داشته باشیم اما نداریم.

نوری درباره کنکور گفت: وظیفه ما تربیت دانش‌آموز به عنوان عنصر موثر برای کشور است، کنکور برای جذب در دانشگاه‌ها است و هر دانشگاهی باید شرایط پذیرش را اعلام و افراد خود را عرضه کنند تا از میان آنها انتخاب کند. هم‌اکنون کشورهای معدودی کنکور دارند اما در ایران وضعیت به گونه‌ای است که دانش‌آموز از اول ابتدایی به فکر کنکور است و به دانش‌آموزان استرس وارد می‌کنیم در حالی که نظام آموزش و پذیرش جدا هستند.

وزیر آموزش و پرورش گفت: در مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به تاثیر قطعی نمرات پایه‌های آخر دبیرستان در پذیرش دانشجو اشاره شده است و این امتحانات به صورت آزمون استاندارد غیرتستی و عمیق هستند بنابراین از آن استقبال کردیم.

وی درباره مافیای کنکور مطرح کرد: هرجایی می‌رویم اثری از سودجویی مافیای کنکور دیده می‌شود و باید با آنها برخورد شود، اینکه می‌گویند بخشی از درآمد مافیای کنکور به جیب آموزش و پرورش می‌رود اگر درباره واریز درصدی از سوی آموزشگاه‌های آزاد علمی برای نظارت به حساب آموزش و پرورش باشد، صحیح است البته اگر بحث تعارض منافع وجود داشته باشد و برخی افراد از این محل سود ببرند عذر آنها را می‌خواهیم و بیش از 300 نفر در طول 1.5 سال گذشته کنار گذاشته شدند.

دبستان‌های غیردولتی ایران 2 برابر جهان

نوری درباره نظارت بر مدارس غیردولتی بیان کرد: آموزش و پرورش جز با مشارکت مرم اداره نمی‌شود اما براساس اصل 44 آموزش و پرورش از خصوصی‌سازی مستثنی شده است، مطالعات نشان داده کشورهای عضو OCDE در دوره ابتدایی بیش از 2 درصد مدارس غیردولتی ندارند و در کل دنیا 5 درصد مدارس ابتدایی غیردولتی هستند آن هم وابسته به کلیسا و خیریه در مناطقی که دولت امکان خدمات‌دهی ندارد اما در ایران در دوره ابتدایی حدود 13 درصد مدارس غیردولتی است و اینجا جای سوال دارد.

وزیر آموزش و پرورش درباره مدارس غیردولتی که برخی عنوان مذهبی هم دارند اما حقوق پایین به معلمان خود می‌دهند، گفت: برخی مدارس حقوق کارمندان را پایین‌تر از قانون کار می‌دهند باید حقوقی که به آموزش و پرورشی‌ها داده می‌شود به این معلمان هم پرداخت شود این موضوع در کمیسیون آموزش در حال بررسی است تا کنترلی با هدف شفاف‌سازی بر مدارس غیردولتی و حساب آنها شکل بگیرد، هم‌اکنون آموزش و پرورش به خانواده‌ها اعلام می‌کند شهریه این مدرسه 9 میلیون تومان است اما وقتی مراجعه می‌کنند، مدرسه 21 میلیون شهریه دریافت می‌کند از همان ابتدا 21 میلیون اعلام شود تا خانواده اگر تمایل داشت ثبت‌نام کند.

وی در پاسخ به این پرسش که برخی مدارس غیردولتی، پول‌های دریافتی را به حساب خیریه واریز می‌کنند تا مالیات ندهند، بیان کرد: نباید این کار را انجام دهند، مالیات یکی از منابع تامین مالی دولت است. اگر مواردی از این دست وجود داشته باشد حتما به بازرسی و نظارت می‌گوییم تا پیگیری کنند.

نوری در پاسخ به این پرسش که چند درصد مدارس غیردولتی دراختیار افراد ذی‌نفود است، متذکر شد: بخشی مدارس وابسته هستند مانند دانشگاه آزاد و اشخاص ذی‌نفوذ هم هم گروه‌هایی از مدارس را دارند که تاثیرگذاری هم داشته‌اند، این درصد رشد مدارس غیردولتی در ظاهر کمک به آموزش و پرورش است چون 1.5 میلیون دانش‌آموز در این مدارس تحصیل می‌کنند اما وقتی بحث‌های عدالت مطرح می‌شود باید مزایا و معایب را بسنجیم و اینجا مهم است.

افزایش جمعیت کلاس‌های درس به دلیل کمبود معلم

وزیر آموزش و پرورش درباره کمبود معلم گفت: در طول 10 سال گذشته آمایش نیروی انسانی نداشتیم، از سال 1391 جمعیت دانش‌آموزی به تدریج اضافه شد و در ابتدای سال تحصیلی آینده جمعیت دانش‌آموزان به 16 میلیون نفر می‌رسد که 4 میلیون نفر در طول یک دهه افزایش یافته است از سوی دیگر سال 1399، 45 هزار معلم بازنشسته داشتیم، این تعداد امسال حداقل به 88 هزار نفر می‌رسد، در حالی که 25 هزار نفر در تربیت معلم جذب می‌کنیم.

افزایش 550 هزار دانش‌آموز در مهر امسال

وی ادامه داد: مهر امسال جمعیت دانش‌آموزان بدون اتباع 550 هزار نفر اضافه می‌شود و تراکم دانش‌آموزی در کلاس درس افزایش یافته و جا نداریم، هم‌اکنون میانگین جمعیت در کلاس درس باید 22 نفر باشد الان نزدیک 25 نفر است.

وی گفت: برای سال آینده 34813 نفر استخدام داشتیم همچنین 15 هزار نفر دانشجوی سال آخر و 20 هزار نفر از میان معلمان تعیین تکلیفی به مدارس وارد می‌شوند در این شرایط میزان ورودی‌ها تازه به 70 هزار نفر می‌رسد تا بتوانیم بازنشستگی‌ها را جبران کنیم.

آیا مهارت‌های گفتاری و نوشتاری فارسی دانش‌آموزان ایرانی رو به افول است؟! 56 هزار دانش‌آموز در تهران به کلاس جبرانی تابستانی می‌روند گرایش دانش‌آموزان به رشته ریاضی نصف شد ویدئوی تنبیه دانش‌آموز توسط معلم مربوط به ایران نیست