پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

ارائه 2هزار نظریه مشورتی توسط اداره حقوقی قوه قضاییه از ابتدای سال 98

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
ارائه 2هزار نظریه مشورتی توسط اداره حقوقی قوه قضاییه از ابتدای سال 98

معاون حقوقی قوه قضائیه گفت: طی 10 ماهه گذشته حدود بیش از 3500 سوال در اداره کل حقوقی قوه قضاییه پاسخ داده شده که منجر به حدود 2 هزار نظریه مشورتی شده است.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین محمد مصدق بعدازظهر امروز (یکشنبه) در نشست خبری و آیین رونمایی از سایت بر خط (آنلاین) نظریات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه ضمن تبریک دهه فجر و چهل و یکنین سالگرد انقلاب اسلامی، اظهار کرد: این سامانه کار بسیاری بزرگی است که فرهیختگان جامعه علمی، دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی منتظر آن بودند که این اقدام به سامان برسد و امروز شاهد ثمرات زحماتی هستیم که همکارانمان در اداره کل حقوقی کشیده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: معاونت حقوقی قوه قضاییه در بازه زمانی کمتر از یکسال کارهای بسیار مهمی به همت مدیران خود داشته است.

معاون حقوقی قوه قضاییه با اشاره به فعالیت‌های اداره کل معاونت حقوقی تصریح کرد: یکی از وظایف عمده این اداره تفسیر و توضیح قانون است، البته این جمله منافاتی با تفسیر قانون توسط مجلس و تفسیر قانون اساسی توسط شورای نگهبان ندارد.

مصدق خاطرنشان کرد: قانون هر مقداری هم که با دقت نوشته شود گاهی برداشت‌های متفاوتی از آن می‌شود.

وی اظهار کرد: در سراسر کشور 12 هزار قاضی در رسیدگی به پرونده گاهی برداشت‌های متفاوتی از ماده قانونی دارند که ممکن است شکلی، ماهوی یا حقوقی باشد و قضات دنبال این هستند از یک پیشکسوت بپرسند کدام نظر صائب است که تنها مرجع در اینجا اداره حقوقی است.

مصدق تصریح کرد: در این اداره گروه‌های تخصصی تشکیل می‌شوند که قبلا 6 گروه بوده و اخیرا تعداد این گروه‌ها به 12 گروه ارتقا پیدا کرده و تا 16 گروه نیز قابل ارتقا است.

وی افزود: اعضای هر کمیسیون 7 نفر از پیشکسوتان امر قضا حاضر هستند و یکی از اعضا طبق آیین نامه از اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها است.

معاون حقوقی قوه قضاییه گفت: با توجه به آماری در طول 10 ماهه گذشته حدود بیش از 3500 سوال پاسخ داده شده و نتیجتا منجر به حدود 2 هزار نظریه مشورتی شده است.

وی خاطرنشان کرد: امروز به مرحله ای رسیده‌ایم که در قوه قضاییه انتظارات و خواسته مردم، جامعه علمی و دانشگاهی بسیار بالاتر از دوره‌های قبلی است.

ادامه دارد