یک‌شنبه 4 آذر 1403

ارتقای خواص عصاره گیاهان دارویی با فناوری نانو

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
ارتقای خواص عصاره گیاهان دارویی با فناوری نانو

تهران - ایرنا - خواص گیاهان دارویی و طعم دهنده های طبیعی با نانویی شدن ابعاد عصاره‌ها، توسط متخصصان یک شرکت دانش بنیان ایرانی افزایش قابل توجهی پیدا کرده است؛ به طوری که برخی خواص آنها نسبت به عصاره‌های معمولی 10 برابر شده است.

به گزارش گروه علم وآموزش ایرنا به نقل از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، مهدی احمدی مدیرعامل شرکت فناور جستجوگران نانو صنعت درباره مزیت فناوری‌نانو در این حوزه گفت: به دنبال استفاده از فناوری نانو در حوزه گیاهان دارویی و طعم‌دهنده‌های طبیعی هستیم، این شرکت فناوری طعم‌دهنده‌های طبیعی نانویی را توسعه داده و به دنبال عرضه این محصولات در بازار است.

وی بیان کرد: با نانویی شدن ابعاد ذرات عصاره گیاهان برخی از خواص بالقوه آن‌ها به صورت بالفعل درآمده و برخی ویژگی‌های مفید این عصاره افزایش قابل توجهی پیدا می‌کند. بطور مثال شاهد افزایش 10 برابری خواص آنتی‌باکتریال در یکی از این عصاره‌های نانویی بودیم. کاهش ابعاد ذرات به مقیاس نانو موجب افزایش عمق نفوذ این ذرات می‌شود. از این رو اقدام به فرمولاسیون 30 نوع عصاره گیاه کردیم و در این مسیر چند پروژه دانشجویی نیز تعریف شد.

احمدی بیان کرد: به دنبال کاربرد صنعتی این نانوساختارها هستیم. چندی پیش یکی از فرمولاسیون‌های خود را به سازمان دامپزشکی معرفی کردیم که می‌توانست ماندگاری محصولات پروتئینی را افزایش دهد. سازمان دامپزشکی نیز یکی از شرکت‌های بسته‌بندی فرآورده‌های پروتئینی را به ما معرفی کرد و به صورت پایلوت (آزمایشی) این فرمولاسیون برای افزایش ماندگاری گوشت گاو، گوسفند و مرغ در بسته‌بندی‌ها مورد آزمایش قرار گرفت. پس از اسپری شدن این فرمولاسیون نانویی حاوی عصاره گیاه، ماندگاری این محصولات از چهار روز به 6 روز افزایش یافت. پس از کسب این نتایج به دنبال پیاده‌سازی این فناوری در صنعت هستیم.

مدیرعامل این شرکت نانویی یادآور شد: سراغ صنایع دیگر نیز رفته‌ایم، با یکی از شرکت‌ها برای تولید نبات طعم‌دار وارد مذاکره شده‌ایم تا از این اسانس‌های نانویی به عنوان روکش روی نبات استفاده شود. با یکی از تولیدکنندگان خمیردندان وارد همکاری شده‌ایم تا از این طعم‌دهنده‌ها در تولید خمیردندان استفاده شود. به دنبال افزایش ماندگاری و بهبود کیفیت سس‌های کچاپ در صنعت هستیم.

به اعتقاد این دانش آموخته رشته صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، این فناوری طعم‌دهنده‌های نانویی بر پایه گیاهان دارویی پتانسیل وسیعی برای استفاده در صنایع مختلف دارد.

برچسب‌ها