ارز 4200 تومانی باعث رانت های زیادی در مسیر واردات شده است / آزاد کردن ارز و عدم پشتیبانی از مصرف کننده مشکل زا خواهد بود
علی جدی گفت: ارز 4200 برای متعادل نگه داشتن قیمت کالاهای اساسی تعریف شد اما در مسیر واردات کالاهای اساسی تا توزیع به شهرها و رسیدن به دست مصرف کننده رانت های بسیاری وجود دارد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی جدی، عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار عصراترک اظهار داشت: ارز 4200 تومانی برای تامین کالاهای اساسی و ضروری و متعادل نگه داشتن قیمت ها و رسیدن کالاها با قیمت مناسبی به دست مردم تعریف شد.
وی با اشاره به اینکه زمانی که قیمت ارز در بازار آزاد به 28 هزار تومان می رسد، به ازای هر دلار 24 هزار تومان یارانه در نظر گرفته می شود، گفت: اما آنچه در واقعیت اتفاق می افتد این است که در مسیر واردات کالاهای اساسی تا توزیع به شهرها و رسیدن به دست مصرف کننده رانت های بسیاری وجود دارد.
جدی ادامه داد: علاوه بر این در مسیر واردات، امضاهای طلایی زیادی نهفته است و سواستفاده های سنگینی صورت می گیرد، در نهایت تمامی این اتفاقات، باعث می شود که کالا با قیمت واقعی به دست مصرف کننده نرسد.
وی با بیان اینکه درصد زیادی از یارانه پنهان در مسیر با استفاده های مختلف هدر می رود و درصد جزئی دست مصرف کننده می رسد، گفت: این در حالی است که باید یارانه ای که به ارز 4200 داده می شود، در واردات حذف و در انتهای زنجیره در اختیار مصرف کننده نهایی قرار بگیرد، تا کالا با قیمت واقعی وارد بازار شود.
حذف ارز 4200 تومانی، قیمت کالاها را واقعی می کند
وی یادآور شد: متاسفانه در شرایط فعلی دارو و نهاده ها با قیمت ارز 4200 تومانی وارد می شود، اما در بازار آزاد با قیمت آزاد به فروش می رسد یا مجدد به خارج کشور قاچاق می شود.
رئیس مجمع نمایندگان خراسان شمالی در پاسخ به این سوال خبرنگار عصراترک مبنی بر اینکه چه تضمینی وجود دارد که با حذف ارز 4200 تومانی رانت ها به صورت کامل حذف شود، گفت: قطعا وقتی ارز آزاد شود، رانتی در آن وجود نخواهد داشت، عملا امضاهای طلایی جمع و در انتهای زنجیره، با مدیریت صحیح دولت، اجناس با قیمت واقعی به مصرف کننده خواهد رسید.
جدی گفت: گروه زیادی از اقتصاد دان ها، دولت های مختلف، روسای سازمان برنامه بودجه، وزاری اقتصاد نظرشان بر حذف ارز 4200 تومانی است، زیرا معتقدند این ارز به نفع کشور نیست، اما چون تصمیم و کار بزرگی است، جرات بالایی برای اجرا می خواهد.
وی خاطرنشان کرد: به طور نمونه، برای 6 ماه نخست سال جاری، هشت میلیارد دلار برای واردات نهاده و دارو اختصاص پیدا کرد و مصوب شد، یعنی معادل 200 هزار میلیارد تومان یارانه پنهان که رقم بالایی است.
آزاد کردن ارز و عدم پشتیبانی از مصرف کننده مشکل زا خواهد بود
نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی افزود: بنابراین تصمیم برای اینکه ارز 4200 تومانی حذف و در جایی دیگر مدیریت شود، تصمیم سنگینی است و دولت اگر بخواهد تغییر اقتصادی اساسی انجام دهد، یکی از راهکارها همین است.
وی با اشاره به اینکه در مجلس زمان تصویب بودجه سال قبل، ارز 4200 تومانی حذف شده بود، اما دولت فشار آورد که پایان دوره است، مجلس برای 6 ماه نخست نیز این ارز را پیش بینی کند، گفت: دولت فعلی نیز تا حدی نظر بر حذف ارز 4200 دارد.
عضو کمیسیون صتایع مجلس تاکید کرد: با اجرای این کار بزرگ در حوزه اقتصاد کشور، ممکن است، اتفاقاتی نیز در جامعه رخ دهد اما سرو سامان دادن وضعیت به مدیریت دولت مربوط می شود.
جدی یادآور شد: دولت با خارج شدن از ارز 4200 تومانی باید سوبسید و یارانه را به گونه ای دست مصرف کننده برساند، که فشار بر وضعیت اقتصادی آنان وارد نشود، زیرا صرفا آزاد کردن ارز بدون و پشتیبانی از مصرف کننده، مشکلاتی به همراه خواهد داشت.
رئیس مجمع نمایندگان خراسان شمالی گفت: اگر برنامه حذف ارز 4200 تومانی به درستی مدیریت و اجرایی شود، قطعا رانت ها حذف و به نفع دولت و مصرف کننده نهایی خواهد بود و قطعا مصرف کننده با قیمت مناسب و متعادلی می رسد.
انتهای پیام /