ارز 4200 تومانی، سیاستی کاملا شکست خورده / جراحی اقتصادی هزینه دارد، اما لازم است
نماینده مردم در مجلس با بیان اینکه ارز 4200 تومانی، یک سیاست کاملا شکست خورده است، گفت: دولت سیزدهم اقتصاد را به مسیر واقعی خودش برمیگرداند؛ گرچه تبعاتی برای دولت دارد، اما اقدامات شجاعانه و جراحی اقتصاد با هزینههایی که دارد، لازم است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ابراهیم عزیزی، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مورد حذف ارز 4200 تومانی در لایحه بودجه 1401، اظهار کرد: باید به عنوان یک واقعیت تلخ از ارز 4200 یاد کرد و این سیاست، یک سیاست کاملا شکست خورده و محکوم به شکست است.
اقدام دولت قبل کارشناسی شده نبود / اقتصاد به مسیر واقعی خودش برمیگردد وی افزود: در همان ابتدا هم پیش بینی میشد که این اقدام دولت قبل یک اقدام کارشناسی شده نیست و برای اقشار آسیب پذیر هم هزینههای بسیار زیادی ایجاد کرد. این تصمیم غلط و منشأ مبتنی بر یک حرکت کاملا شتابزده غیرعلمی و صرفا سیاسی بوده که کشور را نیز با مشکلات زیادی روبرو کرده است. این نماینده مجلس ادامه داد: انشالله دولت سیزدهم با همکاری مجلس این مسیر و حرکت غلط را اصلاح میکند و اقتصاد را به مسیر واقعی خودش برمیگرداند. گرچه تبعاتی را نیز برای دولت خواهد داشت، اما اقدامات شجاعانه و جراحی اقتصاد با هزینههایی که دارد، لازم است و باید این تصمیم به نفع مردم به ویژه طبقات آسیب دیده و آسیب پذیر جامعه گرفته شود. سیاست ارز ترجیحی به سفره مردم و تولیدکننده هیچ کمکی نکرد عزیزی با تاکید بر اینکه پیامدهای سیاست غلط و ارز ترجیحی به سفره مردم و تولیدکننده هیچ کمکی نکرد، گفت: ارز 4200 تومانی یارانه به تولیدکننده خارجی است و باید بدون شک به سمت هدفمندسازی واقعی یارانهها برویم. وی با اشاره به مشکلات ارز چند نرخی بیان کرد: متاسفانه با اتخاذ سیاست ارز 4200 تومانی به اقتصاد و تولیدکنندگان داخلی ضربه وارد شد. بسیاری از داروهایی که امکان تولید آن در داخل وجود داشت و در آن توانمند بودیم، با اعطای ارز 4200 تومانی برای واردات، به طور کل به مشکل خورد که باید حتما این نکته در نظر گرفته شود. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: متاسفانه علاوه بر سفره مردم، تولید نیز از این سیاست ارزی شکست خورده متضرر شده است. پیشنهادی برای جایگزین ارز 4200 تومانی عزیزی با اشاره به راهکار جایگزین برای حذف ارز 4200 تومانی، تاکید کرد: بهترین سیاست این است که این منابع را به سمت پشتیبانی از تولیدات داخلی و حمایت از مصرفکنندگان ببریم. این موضوع نیازمند یک برنامه منظم زمانبندی شده است تا مردم کمترین آسیب را ببیند. وی توضیح داد: با آزادسازی یکباره قیمتها فشار سنگینی به مردم وارد میشود و حتما هم تولید و هم مردم باید در مقابل افزایش قیمتهای حاصل از حذف این رانت بزرگ حمایت شوند. بهترین راهکار جایگزین ارز 4200 تومانی، اعطای کارت اعتباری خرید کالاهای اساسی است که کالاهای اساسی مردم به صورت غیرنقد تامین شود. نایب رئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به راهکار جایگزین برای ارز دارو، گفت: در زمینه دارو با توجه به متکی شدن به واردات با ارز 4200 تومانی، باید شیوه و روش بهینهی پرداخت مشخص شود که کارشناسان به اعطای مابه تفاوت ارز 4200 تومان دارو با قیمت آزاد آن به بیمهها تاکید دارند. عزیزی در پایان تاکید کرد: در حوزه دارو دولت از طریق بیمهها میتواند یارانه ارز را به آنها منتقل کند تا فشار سنگینی به مردم وارد نشود انتهای پیام /