سیاست خارجی
سیاست خارجی
شاخصکل بورس تهران کار خود را در دومین روز معاملاتی هفته سبزپوش خاتمه داد، اگرچه افزایش ارتفاع 3 هزار و 19 واحدی نماگر یادشده نسبت به ریزشهای هفتههای قبل از آن ناچیز بهنظر میرسد اما عبور از جو روانی منفی حاکم بر فضای معاملات تا حدودی میتواند خوشبینیهای جدی نسبت به ورود منابع جدید به تالارشیشهای ایجاد کند.
هیات های مذاکره کننده حاضر در وین دوشنبه شب به پایتخت هایشان بازگشتند. استفانی لیختنشتاین، خبرنگار پولیتیکو که اولینبار این خبر را منتشر کرد، به نقل از دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا از «اتمام مذاکرات» خبر داد و ادعا کرد: «بهترین توافق ممکن را مذاکره کردیم، اکنون این طرفین مذاکرات هستند که باید توافق را بپذیرند.» کمی قبل از آن والاستریتژورنال نیز از نهاییشدن متن توافق تا چند ساعت بعد...
هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنان که اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار میکند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه میکند.
جماران نوشت: فرهنگی گفت: مجلس یازدهم همانطور که ضعفهای دولت دوازدهم را پیگیری می کرد امروز نیز عملکرد دولت سیزدهم را با همان قوت پیگیری میکند. در مجلس فعلی انتقادات به قدری تند است که مقام معظم رهبری در جلسهای که با نمایندگان داشتند به برخی از همکاران تذکر دادند که انتقاد نباید به گونهای مطرح شود که مخالفان نظام سوءاستفاده کنند.
محمد مرندی گفت: تا زمانی که متن حاصل از مذاکرات مورد بررسی دقیق در تهران قرار نگیرد، مسئولین مذاکره کنند نمی توانند در مورد آن هیچ اظهاری داشته باشند.
مشاور تیم مذاکره کننده ایران تاکید کرد: بارها به خاطر حقوق مردم و منافع بلند مدت کشور به تهدیدها و ضربالاجل های توخالی بی اعتنایی شد تا امتیازات کلیدی به دست آوریم.
تهران - ایرنا - مشاور تیم مذاکره کننده ایران تاکید کرد: بارها به خاطر حقوق مردم و منافع بلند مدت کشور به تهدیدها و ضربالاجل های توخالی بی اعتنایی شد تا امتیازات کلیدی به دست آوریم.
تیمورتاش در راه بازگشت به ایران در مسکو با «مارشال وروشیلوف» وزیر جنگ، ملاقات خصوصی و غیر رسمی داشت. سفری که بعدها سوءظن رضاخان را نسبت به وی برانگیخت و موجبات برکناری و در نهایت مرگ وی را فراهم نمود.
یک نکته مهم که در جریان مذاکرات اخیر بسیار جلب توجه کرده، عجله عجیبِ طرف های غربی جهت حصول توافق با کشورمان است. در این راستا، در شرایطی که نشریه "وال استریت ژورنال" به نقل از "انریکه مورا" معاون مسوول هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا و مذاکراه کننده ارشد اروپا در جریان مذاکرات اتمی با ایران تاکید کرده که متن نهاییِ توافق آماده شده است.
به نظر میرسد که نقطه مورد اختلاف در مذاکرات وین اصرار تهران بر این است که آژانس بینالمللی انرژی اتمی، به پرونده ادعایی در مورد سه سایت اعلامنشده ایران پایان دهد.
همزمان با آغاز دور جدید مذاکرات احیای برجام در وین (از تاریخ 13 مردادماه) که پس از وقفه ای پنج ماهه از سر گرفته شده، بسیاری از ناظران و تحلیلگران، نسبت به حصول توافق در این دور از مذاکرات ابراز خوش بینی کردند.
فرجی راد با اشاره به اینکه نمی توان چین و روسیه را با یک نگاه مورد ارزیابی قرار داد گفت: اگر توافق حاصل شود برای چین سود دارد و ضررش برای روس ها بیشتر است و برعکس آن هم صادق است. روس ها یک زمانی توافق مورد تمایلشان نیست. اول کار ژست می گیرند و بعد می آیند خوب فکر می کنند. مثلا وقتی می بینند مذاکرات در حال پیش رفتن است، به جنبه مثبت فکر می کنند.
عبدالرضا فرجیراد استاد ژئوپلتیک دانشگاه در مورد نگاه روسیه و چین به احیای برجام گفت: ایران رسما اعلام کرده که از نظر سیاست خارجی به شرق نزدیک شده و می خواهد با شرق به ویژه روسیه و چین کار کند. اگر مذاکرات احیای برجام به نتیجه نرسد مشکلی در روابط ایران با پکن و مسکو به وجود نمی آید. ایران در تحریم است و این دو کشور سعی می کنند همکاری های خود را با تهران بیشتر کنند تا مقداری تحریم ها...
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: تزریق گاز به سانتریفیوژها تیم مذاکره کننده را در موضع قدرت قرار داد
وانگ همچنین بیان کرد، ازسرگیری مذاکرات وین نشان میدهد که فائق آمدن بر اختلافات از طریق گفتمان و مذاکرات تنها راه حلوفصل مسئله هستهای ایران است.
یک کارشناس ارشد مسائل بینالملل مسائل پادمانی بین ایران و آژانس را یکی از مهمترین موانع بر سر راه توافق دانست.