از سهامداران خرد و کلان بازار سرمایه حمایت شود
نمایندگان در جریان گزارش وزیر اقتصاد و اموردارایی از وضعیت بازار سرمایه کشور در مجلس به بیان نکاتی درباره این گزارش پرداختند.
خبرگزاری میزان - گزارش وزیر اقتصاد و اموردارایی از وضعیت بازار سرمایه کشور در دستور کار جلسه علنی امروز مجلس قرار گرفت.
سید احسان خاندوزی در این جلسه تاید کرد: برنامه دولت حمایت از بازار سرمایه به ویژه از سهامدارن خرد است.
در ادامه این جلسه نمایندگان در واکنش به اظهارات وزیر اقتصاد و امور دارایی در صحن علنی مجلس به بیان دیدگاههای خود پرداختند.
احد آزادی خواه، پس از گزارش وزیر اقتصاد و دارای گفت: ملت مبتنی بر اعتمادی که به دولتها داشتند در بازار سرمایه ورود کردند، اما خیلی از خانوادهها و سرمایهها در این بازار به خاطر مشکلات مدیریتی در این نظام از بین رفت و مقایسه این بازار با سایر بازارها دردی از مردم دوا نمیکند. ما در بحث نرم افزاری و نظام مدیریتی حاکم بر بازار سرمایه مشکل داریم.
مجتبی رضاخواه، بعد از گزارش وزیر اقتصاد درباره بورس اظهار کرد: سال گذشته دولت خبط بسیار بزرگی کرد و مردم را حتی آنهایی که آموزش کافی برای استفاده از بورس ندیده بودند، تشویق و ترغیب برای حضور در این بازار کرد بعد از آن شاهد نزول بسیار بزرگ بورس بودیم. از وزیر اقتصاد میخواهم توضیح دهند که دولت در سال گذشته در این نزول دخالت داشته است و یا این کار برای تامین بودجه بوده یا خیر؟. همچنین دولت فعلی چنین قصدی را دارد یا خیر؟ آقای خاندوزی اشاره داشت که باید ریلگذاری اصلاح شود. سوال این است که اگر این اتفاق رخ ندهد باید مردم توان اصلاح ریلگذاری را بدهند؟ سیدغنی نظری، پس از گزارش وزیر اقتصاد و دارایی در خصوص بازار سرمایه گفت: سرمایه مردم در بازار سرمایه دود شد و شما هم مثل ما تماشاگر هستید. شما چه کار برای جلوگیری از ضرر طبقات پایین و مستضعف و متوسط که به دولت اعتماد کردند انجام دادید. اینکه شما برای فرار از مسئولیت عنوان میکنید که اظهارنظر نمایندگان مجلس و برخی متخصصین باعث ریزش بورس میشود درست نیست. این چه بورسی است که با یک اظهارنظر جابه جا میشود و نوسان پیدا میکند. وی ادامه داد: بورس کالا نیز هنوز در ید سهامداران عمده است و برای آنها هیچ سقفی تعریف نشده است. مصطفی طاهری پس از گزارش وزیر اقتصاد و دارایی در خصوص بازار سرمایه خطاب به وزیر اقتصاد و دارایی، گفت: اگر در بخشهای مختلف دولت و وزارتخانههای اقتصادی ادعا شود که سیاستهای وزرای دیگر باعث برهم خوردن نظم بورس است برای ما قابل قبول نیست و ما دولت را یکپارچه میدانیم و وزیر اقتصاد باید هماهنگی این بخش را برعهده بگیرد. وی ادامه داد: طبق فرمولهای اقتصادی برخی از شرکتهای دولتی که وضعیت اقتصادی مطلوبی دارند در بورس رشد داشته باشند و لازم است اعتماد مردم به بازار سرمایه برای شرکتها بازگردد و اعتماد مردم که با تغییر دولت مثبت شده بازسازی شود. جلیل رحیمی جهان آبادی پس از استماع گزارش وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره وضعیت بازار بورس گفت: پیوند سیاست و اقتصاد ناگسستنی است و اگر به دنبال اقتصاد پویا، درآمد و ارز قدرتمند هستیم، باید با اقتصاد جهانی و دنیا کار کنیم. در عرصه سیاست داخلی و خارجی نیاز به بررسی دقیق و کار کارشناسی داریم. وی اظهارداشت: باید از سهامداران خرد حمایت شود و این امر از طریق قانونگذاری و توسط مجلس باید صورت گیرد، چرا که سهامداران خرد با سهامداران کلان و اشخاص حقوقی متفاوت هستند و باید برای آنها بیمه و تضمین جبران ضرر در نظر گرفته شود. ادامه دارد...