استاندار آذربایجان شرقی بر انتقال مرکز اسناد شمالغرب کشور تاکید کرد
تبریز - ایرنا - استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه خانه ای تاریخی برای نگهداری اسناد تاریخی با توافق شهرداری در اختیار مرکز اسناد ملی شمالغرب کشور قرار گرفته است، گفت: با توجه به اهمیت حفظ اسناد، این مرکز باید به ساختمانی جدید دارای تمامی ملاحظات ایمنی، دسترسی و خدمات پشتیبانی منتقل شود.
محمدرضا پورمحمدی روز یکشنبه در بازدید از مرکز اسناد و کتابخانه ملی شمالغرب کشور نسبت به توسعه و صیانت از این مجموعه نفیس و ارزشمند تاکید کرد و افزود: کشورهای غربی که تاریخ مکتوب طولانی ندارند سعی میکنند پیشینه خود را با عظمت و قدرت مطرح کرده و به رخ بکشند. وی با بیان اینکه ما تاریخ بسیار درخشان و با عظمتی داریم ولی متاسفانه نتوانستیم این گذشته را به خوبی حفظ کنیم و آثارش را در اختیار نسلهای جدید قرار دهیم، از مردم خواست اسناد تاریخی خود را به مرکز اسناد ملی شمالغرب کشور تحویل دهند. پورمحمدی گفت: جمع آوری و نگهداری 30 میلیون سند در مرکز اسناد و کتابخانه ملی شمال غرب کشور واقع در تبریز کاری بسیار مهم و با اهمیت است که باید تمهیدات لازم برای حفظ و نگهداری اسناد در بهترین شرایط اندیشیده شود. وی اظهار کرد: ضروری است اسناد بعد از گردآوری بهروزرسانی شوند تا این اسناد به صورت دیجیتال و یا کپی به راحتی در اختیار پژوهشگران و مردم قرار گیرد.
رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی شمالغرب کشور نیز در این دیدار گفت: 30 میلیون برگ سند در عرض 30 سال گذشته در این مرکز جمع آوری و نگهداری میشود که مجموعه بزرگ و کمنظیری است. غلامعلی پاشازاده افزود: در این مرکز اسناد سه استان آذربایجان شرقی آذربایجان غربی و اردبیل گردآوری و نگهداری می شود که از مجموع 30 میلیون برگ سه میلیون سند فهرست نویسی و دیجیتال شده و در اختیار محققان قرار گرفته است. وی ادامه داد: اسناد بسیار ارزشمند دورههای مختلف تاریخی از دوران صفویه گردآوری شده است ولی با وجود 30 سال تلاش متاسفانه مکانی مناسب به نام و در اختیار این مرکز وجود ندارد. وی با تاکید بر اینکه ضروری است مرکز اسناد ملی به مکانی جدید انتقال یابد، گفت: ممکن است با کوچکترین زلزله و آبگرفتگی سالها تلاش برای گردآوری گنجینه و میراث مکتوب منطقه از بین برود و تاریخ و گذشته ما به دست آیندگان نرسد.
مرکز اسناد ملی منطقه شمال غرب در ساختمان تاریخی «اردوبادی» تبریز مستقر است و با توجه به استیجاری بودن آن مشکل مکان دارد؛ این در حالی است که در کشورهای توسعه یافته بهترین ساختمان شهرها به نهادهایی از این دست اختصاص می یابد.
مرکز اسناد منطقه شمال غرب در تبریز، میزبان گنجینه های بی بدیلی از تاریخ ایران اسلامی از دوره صفویه به این سو است و در آن اسناد، کتب، تصاویر و روزنامه های ارززشمندی از ششصد سال به این سو نگهداری می شود.
*س_برچسبها_س*