استان بدون بیکار برنامه ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در خراسان جنوبی است
بیرجند - ایرنا - معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) گفت: استان بدون بیکار، راهبرد و برنامه محوری این ستاد در استان خراسان جنوبی است و در این طرح، خراسان جنوبی را به عنوان پایلوت اجرا به کشور معرفی کنیم.
علی عسکری سهشنبه شب در نشست شکرانه گروههای جهادی همکار ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در خراسان جنوبی که در محل استانداری برگزار شد افزود: در هماهنگی با مسوولان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) جمعبندی ما این بود که اگر میخواهیم در کشور استان بدون بیکار داشته باشیم، خراسان جنوبی میتواند آن استان باشد.
وی گفت: ما میتوانیم یک برنامهریزی داشته باشیم که خراسان جنوبی در سه سال آینده استان بدون بیکار کشور باشد، در این طرح خراسان جنوبی را به عنوان پایلوت اجرا به کشور معرفی کنیم که باید روی مولفههای آن با همکاری مردم، گروههای جهادی، دولت و نهادهای انقلابی و ستاد اجرایی فکر و برنامهریزی کنیم.
عسکری بیان کرد: نقش شما گروههای جهادی در اجرای این طرح خیلی مهم است و باید این را سرلوحه کار خود قرار دهید تا در سه سال آینده علاوه بر اینکه خراسان جنوبی را به عنوان سرزمین طلاهای سرخ میشناسند در کنار آن به عنوان استان بدون بیکار در سطح کشور معرفی شود.
وی تاکید کرد: من معتقدم که این طرح با توجه به سختکوشی مردم این استان قابل اجراست، با دکتر مخبر، معاون اول رییس جمهوری هم در این خصوص هماهنگی انجام شده و داریم برنامهریزیهای لازم را انجام میدهیم که این اتفاق در خراسان جنوبی بیفتد و باید همه به سمت و سو حرکت کنیم.
معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با بیان اینکه اشتغال پایه و اساس محرومیتزدایی است و خراسان جنوبی ظرفیتهای لازم را برای تحقق این امر دارد، اضافه کرد: ستاد اجرایی سرمایه اقتصادی نظام را با اجرای طرحهای مختلف اقتصادی افزایش داد اما وظیفه ما در معاونت اجتماعی ستاد افزایش سرمایه اجتماعی و سرمایه انسانی است که باید در کنار سرمایه اقتصادی این دو را باید بالا ببریم.
وی افزود: سرمایههای انسانی را شما جهادگران باید توسعه دهید و ما هم پای کار شما هستیم، در ستاد تاکید ویژه این است که کارهای ستاد توسط گروههای جهادی انجام شود ت چرا که هم هزینهها کمتر میشود و هم جهادگران تخصصیتر میشوند.
عسکری با تاکید بر اینکه سرمایه انسانی اولویت نخست نظام است، اضافه کرد: باید این سرمایهها را افزایش دهیم چرا که این موضوع برای نظام ضرورت دارد و همیشه ماندگار است، توجه به سرمایه اجتماعی هم خیلی مهم است و این سرمایهها برای نظام خیلی ارزشمند هستند.
وی با بیان اینکه در حوزه اجتماعی سه بنیاد برکت، بنیاد احسان و بنیاد 15 خرداد را داریم که وظیفه سلامت و جمعیت به 15 خرداد واگذار شده است، اضافه کرد: ظرفیتهایی که بنیاد برکت دارد، تاکید خواهیم کرد که این بنیاد در خراسان جنوبی چند برابر ورود پیدا کند.
وی بیان کرد: در بنیاد احسان هم تمام دغدغههای شما را دنبال خواهیم کرد، طرح لبخند احسان را در بنیاد احسان دنبال میکنیم که اعتباری برای خراسان جنوبی هم اخیرا اختصاص یافته است.
معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با اشاره به اینکه بنیاد برکت یک بیمارستان مجهز 120 تختخوابی سیار دارد، اضافه کرد: کاروان سلامت را در استان راهاندازی کنید ما تجهیزات بیمارستان را در اختیار شما میگذاریم، پول تجهیزات پزشکی را هم میدهیم اما شما هم باید برنامه به ما بدهید.
وی با بیان اینکه در معاونت اجتماعی بنیاد برکت بحث ناباوری زوجین جوان را دنبال میکنیم، اضافه کرد: در سال جاری درمان 2 هزار زوج ناباور را در دستورکار قرار دادیم که سهمیه خراسان جنوبی را افزایش خواهیم داد.
عسکری گفت: آمادگی داریم که درمان دندانهای بچههای معلول این استان را بدون هیچ هزینهای در تهران با توجه به وجود مرکز مجهز انجام دهیم، همچنین در درمان افراد سرطانی با توجه به ردیفهایی که داریم میتوانیم کمک کنیم.
وی گفت: در برخی استانها، شاخص معلولیت زیاد است، در زمینه پیشگیری از معلولیتها ورود پیدا کردیم چرا که معلولیتها هزینه های در جامعه بالاست و در این زمنیه بنیاد 15 خرداد ستاد آمادگی برای همکاری با استان را دارد.
وی عنوان کرد: موضوع حمایت از مادران سه فرزند و بیشتر را هم در دستور کار قرار دادیم، طرح خانواده بعلاوه پنج در 2 منطقه به صورت پایلوت در دست اجرا خواهیم کرد که یکی از این مناطق بیرجند و دیگری قم است و فردا در این خصوص تفاهمنامه با استاندار خراسان جنوبی امضا خواهد شد.
معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) گفت: در زمینه تامین جهیزیه هم امکان افزایش 2 تا سه برابری سهمیه خراسان جنوبی را داریم و حمایتهای لازم را خواهیم داشت.
وی گفت: در زمینه سرمایهگذاری در خراسان جنوبی هم باید یک پلنی داشته باشیم و طرحهایی که قابلیت سرمایهگذاری در استان را دارد، مشخص و اعلام شود و قابلیت برای سرمایهگذاری ستاد در استان وجود دارد.
عسکری با بیان اینکه همچنین احیا کارخانههای تعطیل شده هم در ستاد اجرایی حضرت امام (ره) دنبال میشود و در حال حاضر احیای کارخانه قند یاسوج دنبال میشود، اضافه کرد: اگر در خراسان جنوبی هم کارخانهای وجود دارد معرفی شود تا کمک کنیم.
وی با اشاره به اینکه طرح روستای بدون بیکار در دستورکار قرار گرفت و سال جاری 100 روستای بدون بیکار را در سطح کشور در برنامه داریم، اضافه کرد: تلاش ما این است که این تعداد را به 200 روستا افزایش دهیم تا جمعیت بیشتری را در برگیرد.
عسکری بیان کرد: قبل از سفر به خراسان جنوبی با دکتر مخبر معاون اول رییس جمهوری هماهنگ کردم که مقرر شد در این سفر برنامهریزیها برای حضور ایشان در استان انجام شود.
وی با بیان اینکه ویژگی مردم خراسان جنوبی سختکوشی است، اضافه کرد: 6 پدران علم کشور که از خراسان جنوبی برخاستهاند خود نشان دهنده تلاش و همت بلند مردم این خطه است.
معضل اعتیاد، پرداخت تسهیلات اشتغال، اشتغال مرزنشینان، اختصاص بودجه فرهنگی برای مقابله با آسیبها، افزایش سهمیه استان در اهدای جهیزیه و بستههای معیشتی، ورود در زمینه تجهیزات آبرسانی سیار، تامین تجهیزات پزشکی برای گروههای جهادی، حمایت از فرآوری محصولات کشاورزی و معدنی، توجه به بهداشت و معیشت مرزنشینان و توجه به بهداشت بانوان روستایی از مشکلات و درخواست مطرح شده توسط گروههای جهادی همکاری با ستاد اجرایی در این نشست 2 ساعته بود.