استقرار نیمی از آینه اصلی تلسکوپ فضایی "جیمز وب"
آینه طلایی تلسکوپ فضایی بزرگ ناسا در حال کامل شدن است.
به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، تلسکوپ فضایی "جیمز وب" در روز جمعه هفتم ژانویه صفحهای که حاوی سه قطعه از آینههای شش ضلعی سمت چپ بود را باز کرد.
با گذشت حدود دو هفته از پرتاب، انجام این مانور موفقیتآمیز "وب" را به ظاهر نهایی خود نزدیکتر کرد.
مقامات ناسا در بیانیهای نوشتند: آینه منحصر به فرد "وب" ظاهر نهایی خود را پیدا میکند. امروز یکی از دو بخش جانبی آینه اصلی "وب" نصب و با موفقیت سر جای خود محکم شد.
اعضای این ماموریت فرآیند باز کردن آینه جانبی را در روز شنبه هشتم ژانویه برای نصب آینه سمت راست تکرار خواهند کرد.
ناسا اعلام کرده که این فرآیند را به صورت زنده از مرکز کنترل حوالی ساعت 9 صبح به وقت منطقه زمانی شرقی (17:30 به وقت تهران) پخش خواهد کرد.
تکمیل نصب دو صفحه جانبی آینههای شش ضلعی "وب" آخرین گام از مراحل اصلی باز کردن این رصدخانه را رقم خواهد زد.
ناسا همچنین برای نشان دادن این نقطه عطف، یک کنفرانس خبری در ساعت 13:30 به وقت منطقه زمانی شرقی (22:00 تهران) برگزار خواهد کرد.
آینه اصلی "وب" زمانی که به طور کامل باز شده باشد، 6.5 متر پهنا دارد. طی روزهای آینده اعضای ماموریت جیمز وب ترتیب قرارگیری 18 آینهی شش ضلعی مجزای "وب" که هر یک با هفت محرک (actuator) کنترل میشوند، تغییر خواهند داد. این گروه طی یک ماموریت پنج ماهه به تنظیم آینههای "وب" میپردازند تا در نهایت نمای وب از 18 فریم مجزا به یک تصویر صاف تبدیل شود.
این رصدخانه گردان فروسرخ به کاوش تشعشعات اجرام فضایی در نور مادون قرمز میپردازد و طول موجهای 0.6 تا 28.5 میکرون را پوشش میدهد. تجهیزات حساس "وب" میتوانند سیارات سردی که دمای سطح آنها به 27 درجه سانتیگراد میرسد را مورد مطالعه قرار دهند.
این رصدخانه فضایی دو هفته دیگر به نقطه لاگرانژ 2 در مدار خورشید میرسد و در فاصلهی 1.5 میلیون کیلومتری از زمین، پشت به خورشید قرار میگیرد. پس از رسیدن به مدار، تلسکوپ فضایی جیمز وب یک مانور تصحیح مسیر انجام داده و برای سومین و آخرین بار پیشران خود را روشن میکند تا به مدار مورد نظر برسد. دو مانور مشابه دیگر نیز مدت کمی پس از پرتاب انجام شدند.
تلسکوپ فضایی جیمز وب در روز 25 دسامبر 2021(چهارم دی ماه 1400) به فضا پرتاب شد. این تلسکوپ که تاکنون 13 روز و 18 ساعت را در فضا گذارنده است، 73 درصد مسیر تا رسیدن به مدار لاگرانژ 2 را پیموده و انتظار میرود "وب" رصدهای علمی خود را در تابستان سال جاری آغاز کند.
انتهای پیام