"اسپیس ایکس" امروز 2 رکورد دیگر میزند
شرکت فضایی خصوصی "اسپیس ایکس"(SpaceX) با پرتاب امروز خود نه تنها موفق به انجام صدمین پرتاب خود خواهد شد، بلکه برای نخستین بار خواهد توانست از پیشران موشک خود برای ششمین بار استفاده کند.
به گزارش ایسنا و به نقل از آی ای، شرکت اسپیس ایکس امروز عصر با پرتاب یازدهمین دسته از ماهواره های اینترنتی استارلینک (Starlink) احتمالا دو رکورد دیگر را به فهرست رکوردهای افتخارآمیز خود خواهد افزود.
این شرکت امروز نه تنها به رکورد صدمین پرتاب فضایی خود خواهد رسید، بلکه در تلاش است برای نخستین بار از پیشران موشک "فالکون 9" برای بار ششم استفاده کند و رکورد دیگری را رقم بزند.
اگر شرایط جوی اجازه دهد، امروز عصر (18 اوت) ساعت 19:01 به وقت ایران موشک "فالکون 9" 58 ماهواره استارلینک و سه ماهواره متعلق به شرکت "Planet" موسوم به "اسکای ست"(SkySat) را پرتاب می کند.
ماهوارههای "استارلینک" بخشی از برنامه "اسپیسایکس" برای سرویس جدید و پرسرعت اینترنت هستند. این طرح در اوایل سال 2015 میلادی با درخواست "ایلان ماسک"، مدیرعامل این شرکت از کمیته ارتباطات فدرال مبنی بر اجازه آزمایش ایده خود برای تأسیس یک پهنای باند جهانی آغاز شد. وی در سال 2017 برنامه "استارلینک" را به عنوان یک سیستم پهنای باند ارزان قیمت که میتواند دسترسی به اینترنت را در سراسر جهان فراهم کند، به ثبت رساند.
همچنین استقرار ماهوارههای اسکایست هم حدود 12 و نیم دقیقه پس از پرتاب آغاز خواهد شد.
اما برای علاقه مندان به پروازهای فضایی، پرتاب این ماهواره ها واقعه اصلی نیست، چرا که همانطور که گفته شد، این پرتاب ششمین مأموریت برای پیشران مرحله اول موشک "فالکون 9" موسوم به "B1049" خواهد بود.
این همه ماجرا نیست، زیرا وبسایت اسپیس ایکس خاطرنشان می کند که این شرکت تا به امروز 99 ماموریت را روانه فضا کرده است و پرتاب امروز، صدمین پرتاب اسپیس ایکس خواهد بود.
از این 99 پرتاب تا به امروز، پنج مورد با موشک "فالکون 1"، سه مورد با موشک "فالکون هوی"(Falcon Heavy) و 91 پرتاب با موشک فوق العاده موفق "فالکون 9" انجام شده است. جالب است بدانید که اولین پرتاب اسپیس ایکس همین 12 سال پیش در سال 2008 بوده است.
پر اهمیت ترین اتفاق در این موضوع، استفاده مجدد از موشک است، چرا که تقریبا 46.5 میلیون دلار در هر پرتاب "فالکون 9" که 62 میلیون دلار هزینه دارد، صرفه جویی می کند. بنابراین استفاده مجدد از یک پیشران و بازیابی آن برای ششمین بار یک دستاورد خارق العاده است.
انتهای پیام