اصلاحطلبان برای 1400 کاندیدا دارند؟ / سلامتی: حلقه مشورتی تشکیل شود
محمد سلامتی، وزیر کشاورزی دولت شهید رجایی میگوید: اصلاح طلبان ظرفیت بالایی در معرفی کاندیدا برای انتخابات سال 1400 دارند.
به گزارش خبرآنلاین، «شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان» که زمانی مرکز ثقل وحدت در اردوگاه چپ شده بود، این روزها خود مرکز اختلاف و تنش در این جریان شده است. انفعال این شورا در نظارت بر نمایندگانی که راهی مجلس و شورای شهر کرده بود از یک سو، عدم ارائه لیست در انتخابات 98، نوع عملکرد عارف در رأس این شورا، ساختار شورا و نفوذ چهره های غیر حزبی و... همه و همه فضایی را ایجاد کرده است که این روزها برخی اصلاح طلبان شمشیر را از رو بر روی این شورا بسته و خواستار انحلال یا بازسازی ساختاری آن هستند.
>>>در همین رابطه بخوانید؛
چالش اصلاح طلبان بر سر ریاست شورایعالی سیاستگذاری
جایگزین عارف در شورای عالیسیاستگذاری اصلاحطلبان مشخص شد؟
استعفای عارف و پیش از او موسوی لاری، رئیس و نایب رئیس این شورا نیز ابهامات بر سر حیات یا عدم حیات سیاسی این شورا را بیش از گذشته کرده است. محمد سلامتی، دبیر کل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین درخصوص تعلل اصلاح طلبان در انحلال یا بازسازی ساختاری شورایعالی سیاستگذاری و انتخاب رئیس پس از استعفای عارف، گفت: شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان از زمان تشکیل تا به امروز به امروز چندین بار ترمیم شده است. از ابتدا قرار بود که این شورا به صورت موقتی تشکیل شده و تنها برای مأموریتهای انتخاباتی فعال شود.
وی تأکید کرد: شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان تا به امروز نیز جلسات برنامهریزی شده و یا وظایف مستمر نداشته است.
*س_اصلاح طلبان مردم را در جریان کارهای خود قرار دهند_س*سلامتی در پاسخ به این پرسش که تکلیف جایگاه ریاست شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان چه زمانی مشخص خواهد شد؟، اظهار داشت: بنده معتقدم این شورا باید برای بررسی استفعای چند نفر از اعضای خود یک جلسه تشکیل داده و خروجی آن را نیز رسانهای کند. زیرا مردم حق دارند از آینده کاری اصلاح طلبان در ذیل شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان مطلع شوند.
وی ادامه داد: در نهایت هنگامی که قرار باشد اصلاح طلبان دوباره فعالیت انتخاباتی خود را شروع کنند، طبق چارچوب کاری خود؛ موضوع انتخاب رئیس جدید برای این شورا را در دستورکار قرار خواهند داد.
*س_آینده شورایعالی سیاستگذاری را معطوف به انتخاب جایگزین عارف نکنیم_س*دبیر کل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، در مواجهه با این پرسش که گمانه زنی ها برای جایگزینی آقای عارف تا چه حد جدی است؟، بیان داشت: آینده شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان را نباید معطوف به انتخاب جایگزین برای آقای عارف کرد. رئیس این شورا بر اساس فرآیندی که آقای عارف را به ریاست رساند، انتخاب خواهد شد و نباید بر روی اسامی و افراد خاص تمرکز شود.
*س_اصلاح طلبان برای انتخابات 1400 باید حلقه مشورتی تشکیل دهند_س*وی گفت: در ابتدا باید اصلاح طلبان تلاش کنند حلقههای مشورتی خود را افزایش داده؛ تا برای انتخابات 1400، بار دیگر گروههای سیاسی که در عضویت «شورای هماهنگی جبهه اصلاحات» هستند و یا خارج از این ساختار فعالیت میکنند را گرد هم بیاورند.
*س_شورای هماهنگی جبهه اصلاحات فعال شود_س*این سیاستمدار اصلاح طلب ابراز داشت: علاوه بر ایجاد هماهنگی بین گروههای مختلف سیاسی، باید تلاش کنیم تا از توان و ظرفیت چهرههای مختلف جریان اصلاحات بهره بگیریم. در همین راستا ضرورت دارد که شورای هماهنگی جبهه اصلاحات باید فعال شود و تدارک همگرایی بین گروههای مختلف اصلاحات را ببیند.
*س_اصلاح طلبان مقدمات حضور حداکثری مردم در انتخابات 1400 را فراهم کنند_س*وی در پاسخ به این سوال که فکر نمیکنید اصلاح طلبان در حال از دست دادن زمان در آستانه انتخابات 1400، هستند؟، بیان داشت: تشکیل جلسه این شورا فرایند پیچیدهای ندارد، اما نباید برای این کار نیز شتاب زده عمل کرد. احزاب، شخصیتها و گروههای سیاسی اصلاح طلب باید تلاش کنند در وهله اول مقدمات حضور حداکثری مردم در انتخابات 1400 را فراهم کرده و سپس در ذیل کار تشکیلاتی، خود را برای حمایت از یک کاندیدا آماده کنند.
*س_اصلاح طلبان نگران کاندیدا برای 1400 نیستند اما.._س*سلامتی در پاسخ به این سوال که آیا چهرههای انتخاباتی اصلاح طلبان آماده ورود به این عرصه هستند؟، ابراز داشت: در میان اصلاح طلبان چهرههای زیادی وجود دارد که از ظرفیت بالایی برای تصدی جایگاه ریاست جمهوری برخوردار هستند و ما نگران معرفی کاندیدای انتخاباتی در زمان باقی مانده نیستیم؛ بلکه مشکل اصلی اصلاح طلبان نگاه متفاوت شورای نگهبان است که کاندیدای جریان مقابل را تایید و نمایندگان اصلاح طلبان در عرصه انتخابات را رد صلاحیت میکند.
وی در پایان گفت: همواره در انتخابات اصلاح طلبان دیرتر از اصولگرایان وارد عرصه میشوند، زیرا جناح مقابل از نظر امکانات و حمایت بخشهایی از حاکمیت نسبت به رقیب خود برتری دارند؛ اما الزاما همین برتری عامل موفقیت آنها نیست و بارها شاهد بودیم که اصلاح طلبان پیروز انتخابات شدهاند.
23/ 27219
کد خبر 1411000