اصولگرایان
اصولگرایان
محمد قوچانی نوشت: اکنون که شورای نگهبان روزنهای از آذربایجان برای ایران گشوده که اصلاحطلب است و میانهرو؛ پس چرا نباید این روزنه را به راه بدل کرد.
روزنامه فرهیختگان نوشت: پزشکیان میتواند از چنددستگی که درون اصولگرایان ایجاد شده، به نفع خود استفاده کند و آرای اصلاحطلبان را بهتنهایی از آن خود کند.
این محل بحث است آیا در این فرصت کوتاه تشکیلات اصولگرایان میتواند تعداد را کاهش دهد؟ در حالی که این امر در سمت اصلاح طلبان بهصورت طبیعی صورت گرفته است. قانع کردن فلان اصولگرا که به نفع اصولگرای دیگر کنار برود امر بسیار سختی است.
به نظر میرسد زاکانی و قاضی زاده هاشمی دو نامزدی هستند که قرار است در روزهای آخر انتخابات به نفع قالیباف یا جلیلی کنار بکشند. زاکانی خودش، خودش را بسیار جدی میگیرد و فکر میکند او میتواند جایگزین رئیسی شود اما اصولگرایان به این فکر می کنند که زاکانی فقط برای مناظرهها خوب است، نه ریاست جمهوری.
بر چه اساسی به این نتیجه رسیدند که علی لاریجانی با سابقه 12 سال ریاست مجلس شورای اسلامی و با اتصال به چند خانواده روحانی (فرزند آیتالله میرزاهاشم آملی و داماد استاد شهید مرتضی مطهری) صلاحیت ندارد و دیگران دارند؟
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، در این زمینه روزنامه آرمان با ادعای این که انتخابات، «نه چندقطبی است و نه رقابتی»، نوشت: «انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری فضائی فراهم ساخت تا بسیاری از چهرههای سیاسی که اکنون مشغول فعالیت هستند یا چهرههایی که بیرون از گود سیاست عملی هستند همگی شانس خود را برای حضور در انتخابات امتحان کنند. از همین رو نیز طی 5 روز ثبتنام در انتخابات شاهد حضور گسترده...
شورای نگهبان بعدازظهر یکشنبه اسامی نامزدهای مورد تاییدش را برای رقابت در انتخابات ریاستجمهوری اعلام کرد و اگرچه چینش صحنه تاحد زیادی شبیه انتخابات سه سال پیش است اما تغییر نیمی از صحنه رقابت فضای جدید و متفاوتی را در این دوره پدید آورده است.
عباس سلیمینمین، کارشناس مسائل سیاسی، کار اصولگرایان برای این دور از انتخابات را به دلیل اجماع نداشتن روی یک نامزد سخت میداند
کاندیداها باید خود را موظف به ارائه برنامه ببینند و با اعداد و ارقام، چندوچون اقدامات خود را به مردم اعلام کنند تا شاید موفق به جلب نظر آنان شوند.
شورای نگهبان بعدازظهر یکشنبه اسامی نامزدهای مورد تاییدش را برای رقابت در انتخابات ریاستجمهوری اعلام کرد و اگرچه چینش صحنه تاحد زیادی شبیه انتخابات سه سال پیش است اما تغییر نیمی از صحنه رقابت فضای جدید و متفاوتی را در این دوره پدید آورده است.
شرایط فعلی انتخابات در مواردی به انتخابات 92 و چنددستگی اصولگرایان شباهت زیادی دارد. اما با توجه به اینکه این بار گزینه اصلاحطلبان، نیابتی نیست و اصولگرایان با توجه به تجربه دولت رئیسی و اتفاقی که برای شهید رئیسی افتاد، این ظرفیت را در خود میبینند که بتوانند بخشی از رای رئیسی را از آن خود کنند و به پاستور برسند.
برداشت جناح اصولگرایی این بود که انتخابات 1403 به رقابت درون جناحی تبدیل خواهد شد.
پس از تأیید صلاحیت شش نفر در شورای نگهبان، با وضعیت جدیدی روبهرو میشویم که داستان غمانگیز دیگری است.
فعال اصلاح طلب فضای جریان اصلاحات را انحصارگرایانه توصیف کرد و با انتقاد از هسته مرکزی اصلاحطلبان که اجازه عرض اندام به جوانان را نمیدهند، اصلاحطلبان را بر خلاف ادعایشان دچار آپارتاید نسلی دانست.
در حالی که برخی طیفهای اصلاحطلبان مدعیاند انتخابات رقابتی نیست، برخی دیگر بر رقابتی بودن انتخابات تاکید میکنند.
قاد از راهبرد انتخاباتی جبهه اصلاحات و سیدمحمد خاتمی همچنان از سوی برخی چهره ها و رسانه های جریان اصلاح طلب طرح و بیان شده و تاکید می شود که رویه کنونی اصلاح طلبان بر اساس کنش واقع گرایانه نیست.