اصولگرایان
اصولگرایان
با اینکه اختلاف تندروهای جریان راست درباره انتخابات مجلس در جریان بود، اما آنها در یک موضوع مهم وحدت دارند. وحدت در این حوزه در «حمایت همهجانبه از دولت سیزدهم» خلاصه شده است.
از مدتها پیش برخی معتقد بودند که سیدابراهیم رئیسی که از حوزه انتخابیه خراسان جنوبی و در یک رقابت ساده و ممکن پیروز انتخابات در آن استان شد، رئیس آینده خبرگان رهبری خواهد بود.
تا این لحظه، نام های محمدباقر قالیباف، منوچهر متکی، مرتضی آقاتهرانی، حمیدرضا حاجی بابایی، سیدمحمود نبویان، علی نیکزاد، مجتبی ذوالنور و حمید رسایی برای ریاست مجلس مطرح شده است. با مشخص شدن ترکیب کلی مجلس دوازدهم، از هم اکنون رقابت و لابی های پشت پرده برای تعیین رئیس مجلس آینده آغاز شده است. چهار جریان اصلی در این آوردگاه سیاسی نقش آفرین خواهند بود:
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه انتظامی کشور تقریبا در همه روزهای هفته برای برقرای امنیت تلاش می کند و از جمله ماموریت های اخیر را (مراسم نیمه شعبان در مسجد مقدس جمکران و 22 بهمن و انتخابات) با موفقیت پشت سر گذاشت، اظهار داشت: این در حالی بود که تعدادی از اعضای گروه های تروریستی برای اقدامات خرابکارانه وارد کشور شده بودند که قبل از هر اقدامی به همراه تجهیزات، دستگیر شدند.
تا این لحظه، نام های محمدباقر قالیباف، منوچهر متکی، مرتضی آقاتهرانی، حمیدرضا حاجی بابایی، سیدمحمود نبویان، علی نیکزاد، مجتبی ذوالنور و حمید رسایی برای ریاست مجلس مطرح شده است.
روزنامه جوان نوشت: عدهای با اغراض سیاسی تلاش میکنند تا کاهش مشارکت را کاهش کارآمدی نظام اسلامی قلمداد کنند در حالی که کاهش مشارکت الزاماً ریشه در ناکارآمدی نداشته و نمیتوان انتظار داشت با افزایش رفاه نسبی در کشور مشارکت نیز افزایش یابد.
مسنترین نمایندگانی که در مجلس دوازدهم حضور دارند علیعسکر ظاهری متولد 1330 از حوزه انتخابیه مسجدسلیمان و حسینعلی شهریاری متولد 1330 از حوزه انتخابیه زاهدان هستند.
آرای باطله و آرای سفید، آرایی است که همواره در همه انتخاباتهای جهان شاهد آن بودیم و همیشه پای ثابت انتخابات ها بوده و هست. برخی افراد رای خود را سفید به صندوق انداخته، برخی نامِ نامزد مد نظر خود را ناخوانا نوشته و در برخی موارد هم افراد؛ اسامی غیر نامزدهای تایید شده را به صندوق می اندازند که البته همواره به سوژه رسانه ها نیز تبدیل میشود.
در اغلب کشورها پس از برگزاری انتخابات، نخستین نکتهای که نظر رسانهها و محافل سیاسی داخلی و خارجی را به خود جلب میکند، «طرف پیروز» در انتخابات است.
حداقل کاری که نظام سیاسی کشور باید انجام دهد، آن است که سیستم سیاسی بپذیرد در قانون اساسی کشور نوعی اصلاح صورت بگیرد.
در انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی باز هم آرای باطله خبرساز شدند. اهمیت آرای باطله از آن روست که نشاندهنده نوعی اعتراض هستند.
تقی آزادارمکی گفت: من اعلام خطر میکنم که در آینده نزدیک با پدیده فعال شدن مجموعهای از گسلهای اجتماعی و قومیتی روبهرو خواهیم شد. علت بروز این وضعیت هم قدرت گرفتن بنیادگرایان تمامیتخواه به ظاهر مذهبی رادیکال و قشری هستند که هیچ مفهومی را به معنای میانه انسجامبخش قائل نیستند. آنها خود را عامل وحدت قلمداد میکنند.
هنگامی که حمید رسایی مخالف حسن روحانی بود، نامه سردار قاسم سلیمانی را برنتابید و این نامه را به نامه به دستبوسی ابوموسی اشعری تشبیه کرد.
اقتصادنیوز: انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی حکایت از برتری محمود نبویان به عنوان رای اول حوزه انتخابیه تهران در این رقابت سیاسی داشت.