شنبه 29 دی 1403

افتتاح «نغمه مانا»؛ هنرمندان از «شجریان» گفتند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
افتتاح «نغمه مانا»؛ هنرمندان از «شجریان» گفتند

تهران - ایرنا - همزمان با افتتاح نمایشگاه پوستر، نشانه، نشانه‌نوشته و خوشنویسی «نغمه مانا» مشتمل بر آثاری در مورد استاد محمدرضا شجریان، هنرمندان موسیقی، تجسمی و خوشنویسی از خصوصیات استاد آواز ایران گفتند.

به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا از خانه هنرمندان، آیین گشایش نمایشگاه نغمه مانا همراه با نکوداشت زنده‌یاد محمدرضا شجریان با حضور چهره‌های برجسته حوزه موسیقی و فرهنگ و هنر در سالن استاد شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

حسین علیزاده در آیین گشایش این نمایشگاه گفت: هنر امیدآفرین است و شاید به همین دلیل عده‌ای دوستش ندارند زیرا آن‌ها با زندگی مخالف هستند. پوستر نمایشگاه نیز تصویری از خورشید میان آسمان آبی دارد و آن خورشید (محمدرضا) شجریان است.

وی افزود: محمدرضا شجریان در قلب مردم جای دارد. در یکسالی که از درگذشت او می‌گذرد، اتفاق زیاد رخ داد اما در تاریخ همیشه هنرمندانی می‌مانند که صرفا هنرشان برجسته نیست. از روزی که او را از دست دادیم اتفاقا او را بیشتر بین خود داریم.

همچنین مجید رجبی‌معمار، مدیرعامل خانه هنرمندان ایران، گفت: نمایشگاه نغمه مانا به بهانه نکوداشت خسرو آواز ایران استاد محمدرضا شجریان برگزار شده است. وی به معنای واقعی ذوالفنون بود. هم در موسیقی هم در آواز و شناخت شعر و ادبیات. زنده یاد شجریان نقشی جدی در احیای شعر پارسی، کهن و حتی سپید و در خوشنویسی نیز مهارت و در قرائت قرآن کریم نیز بسیار لحن زیبایی داشت.

رجبی معمار خاطرنشان کرد: هیچ وقت مسئولیتی در سمتی قبول نمی کرد و بر این نکته استاد (غلامحسین) امیرخانی صحه می‌گذارد اما همواره به عنوان مشاور عالی در کنار خانه هنرمندان بود و کمک کرد تا اینجا مأمنی برای هنرمندان باشد.

وی افزود: از افتخارات خانه هنرمندان ایران این است که استاد شجریان دو بار در این محل کارگاه تخصصی و نمایشگاه داشت. ملت ایران قدرشناس هنر است و استاد شجریان علاقه خود را به تاریخ فرهنگ و هنر ایران ثابت کرد.

غلامحسین امیرخانی، هنرمند خوشنویس و رییس انجمن خوشنویسان ایران هنرمند دیگری بود که در این مراسم عنوان کرد: سعادت و برکتی است که به بهانه نکوداشت استادی عزیز دورهم جمع شده‌ایم. شاید خانه هنرمندان ایران بتواند تمهیدی بیاندیشد که جلسات فصلی یا مستمر برگزار کنیم و هنرمندان دست کم از دیدار یکدیگر بی‌نصیب نمانند.

وی افزود: ما به عنوان نماینده ملت پرفرهنگ ایران و میلیون‌ها هموطن دیگر همچنین همه کسانی که با فرهنگ ایران در هر جای دنیا آشنا هستند قدر و قیمت هنر ایران را می‌دانند، باید به این نگاه اعتبار بدهیم.

امیرخانی ادامه داد: ما خوشنویسان زانوی ادب زده‌ایم و نسبت به آثار گران‌بهای موسیقی و ادبیات شاگردی دائم داریم و همه عمرمان اینطور می‌گذرد. جنس هنر خوشنویسی با ادبیات همراه و هم‌قدم است. به عنوان ستایشگر استاد شجریان می‌توانم نکته‌ای را درباره او بر زبان بیاورم اما معرفت‌شان را باید از زبان بزرگان این هنر بشنویم. اگر به نقطه‌ای رسیده باشیم که شاگرد شایسته‌ای برای فرهنگ و ادب کشور باشیم، باید به خودمان افتخار کنیم و با صدای نازنین استاد شجریان دوباره با این فرهنگ آشنا می‌شویم. از این بابت مدیون استاد شجریان هستیم.

امیرخانی به اشاره به خاطراتی از محمدرضا شجریان افزود: همه ملت ما به هم‌عصری با استاد شجریان افتخار می‌کنند. در طول تاریخ چراغ‌های روشنی داشته‌ایم که جغرافیای فرهنگی ما را روشن کرده و آنان که مشتاق زیبایی و کمال و لطافت و معرفت و هنر هستند، از صدای آسمانی استاد شجریان، مشام جان خود را معطر کرده‌اند و این بهره‌مندی همچنان ادامه دارد. متاسفانه ملت ما به دلایلی که مفصل است، ماموریت دارد گویی خودش را معرفی نکند.

سیل غم نبودن پدر من را با خود می‌برد

همایون شجریان نیز عنوان کرد: صحبت‌ها درباره پدر می‌تواند جنبه‌های مختلفی داشته باشد اگر بخواهم به‌طور کلی درباره او چیزی بگویم این است که پدرم تک بعدی نبود و بهتر است بگویم نیست زیرا رفتنش را باور ندارم و این موضوع را هر از گاهی کاملا فراموش می‌کنم. او درباره هر مساله‌ای کندوکاو می‌کرد شاید حتی درباره راز یک معما یا یک بازی یک ماه زمان صرف می‌کرد یا در کودکی می‌دیدیم بعد از اینکه شام می‌خورد به زیرزمین می‌رفت تا ماشین رختشویی را خودش تعمیر کند. همین مساله باعث شد عشق و تمرکز و توانایی‌اش در آن را بر هر چیزی مصروف کند و در آن بدرخشد.

وی ادامه داد: خاطرات زیاد است و لذت بخش و بعضی‌هایش ما را به تعجب وامی‌دارد. عمویم خاطرات زیادی از او دارد که از او خواسته‌ام آن را مکتوب کند. از برگزاری این نکوداشت سپاسگزارم. در یک سال گذشته از رفتن به هر جمعی پرهیز کرده‌ام زیرا توانش را ندارم و سیل غم من را با خود می‌برد اما از سویی آنقدر حضور این عزیزان و زیر سایه‌شان بودن غنیمت است که خودش شیرینی‌هایی دارد. حسن کریم‌زاده، دبیر نمایشگاه نغمه مانا درباره این نمایشگاه توضیح داد: این نمایشگاه شامل 79 پوستر، 27 نشانه و نشانه‌نوشته و 21 تابلوی نفیس از هنرمندان عضو انجمن خوشنویسان ایران با همراهی انجمن خوشنویسان ایران و خانه موسیقی ایران است که در خانه هنرمندان ایران گشایش یافته است.

همایون شجریان، حسین علیزاده، سهیل محمودی، غلامحسین امیرخانی، حمیدرضا نوربخش، علی دهکردی، مجید رجبی‌معمار، اسرافیل شیرچی، علی بوستان، هوشنگ اردلان، مظفر شفیعی،، علی جهاندار، بردیا صدرنوری، محسن سلیمانی و... در این مراسم حضور داشتند.

*س_برچسب‌ها_س*
افتتاح «نغمه مانا»؛ هنرمندان از «شجریان» گفتند 2
افتتاح «نغمه مانا»؛ هنرمندان از «شجریان» گفتند 3
افتتاح «نغمه مانا»؛ هنرمندان از «شجریان» گفتند 4