افزایش سرمایهگذاری مردم جهت ساخت نیروگاه نیازمند برنامهریزی است
معاون اول رئیسجمهور بر ضرورت برنامهریزی و ایجاد جذابیت سرمایهگذاری برای مردم و بخش خصوصی و همچنین تامین مالی صندوق توسعه ملی برای ساخت نیروگاههای جدید تاکید کرد.
معاون اول رئیسجمهور بر ضرورت برنامهریزی و ایجاد جذابیت سرمایهگذاری برای مردم و بخش خصوصی و همچنین تامین مالی صندوق توسعه ملی برای ساخت نیروگاههای جدید تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، در جلسه مشترک وزارت نیرو و صندوق توسعه ملی با حضور معاون اول رئیس جمهور گزارشی از ثبت رکورد جدید ساخت نیروگاه با 6 هزار مگاوات ظرفیت جدید در سال 1401 ارائه و در خصوص اجرای پروژههای جدید آب و برق بحث و تصمیم گیری شد.
محمد مخبر در این جلسه که صبح امروز (سه شنبه) برگزار شد، با اشاره به گزارش وزیر نیرو مبنی بر ثبت رکورد جدید ساخت نیروگاهها در دولت سیزدهم پس از سال 1391 با 4500 مگاوات، بر ضرورت برنامه ریزی و ایجاد جذابیت سرمایه گذاری برای مردم و بخش خصوصی و همچنین تأمین مالی صندوق توسعه ملی برای ساخت نیروگاههای جدید تاکید کرد و افزود: خوشبختانه با تلاش دولت و وزارت نیرو در تابستان و زمستان سال گذشته شاهد قطعی برق و خاموشی در کشور نبودیم و این روند امسال نیز باید ادامه داشته باشد.
در این جلسه که با حضور وزیر نیرو، رئیس صندوق توسعه ملی و مسئولان مربوطه برگزار شد، وزارت نیرو گزارشی از نقش منابع صندوق توسعه ملی در توسعه زیرساخت آب و برق و افزایش ظرفیت تولید برق به میزان 6844 مگاوات شامل نیروگاههای جدید حرارتی، تجدید پذیر و مقیاس کوچک در سال گذشته ارائه کرد.
در این جلسه اعلام شد طبق برنامههای ویژه توسعه بخش برق در راستای تحقق اهداف دولت مردمی و افزایش حداقل 35 هزار مگاواتی ظرفیت جدید نیروگاهی طی 4 سال، ساخت نیروگاههای حرارتی و تجدید پذیر توسط بخش دولتی، خصوصی و با کمک و سرمایه گذاری صنایع بزرگ با جدیت دنبال میشود.
در این جلسه همچنین گزارشی از نقش حساب ذخیره ارزی و صندوق توسعه ملی در تأمین مالی طرحهای نیروگاهی با ظرفیت تولید 15 هزار مگاوات و سرمایه گذاری 9 میلیارد دلاری و پروژههای نیروگاهی خصوصی متقاضی تسهیلات صندوق توسعه ملی ارائه شد.
بر این اساس مقرر شد ساخت واحدهای بخار نیروگاههای گازی خصوصی با ظرفیت 2560 مگاوات، احداث 4 هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی، 9 پروژه آب شیرین کن با ظرفیت 72 هزار متر مکعب و احداث یک پروژه تصفیه خانه آب با ظرفیت 173 هزار متر مکعب از محل تسهیلات و تأمین مالی صندوق توسعه ملی در دولت سیزدهم نهایی شود.
در ادامه این جلسه نیز گزارش عملکرد صندوق توسعه ملی در تأمین مالی طرحهای نیروگاهی و آخرین وضعیت مطالبات صندوق از طرحهای نیروگاهی ارائه و برای تسویه بدهیها تصمیماتی اتخاذ شد.