افزایش ظرفیت بنادر به 280 میلیون تن در سال 1402
معاون امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی گفت: با اجرای طرحهای توسعهای طی امسال و سال 1402، ظرفیت بنادر کشور به 280 میلیون تن در سال افزایش مییابد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، جلیل اسلامی در نشست با مدیران صنایع نفت و پتروشیمی اظهار کرد: در دورهای قرار داریم که توسعه زیرساختهای بندری قابل توجهی داشتهایم و ظرفیتسازی خوبی در بنادر شمالی و جنوبی کشور صورت گرفته است.
وی ادامه داد: وقتی در دیپلماسی اقتصادی درباره ظرفیتها صحبت میشود بنادر و حملونقل دریایی جزو نقاط قوت و پایدار اقتصادی به شمار میروند.
معاون امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی یادآور شد: با اجرای طرحهای توسعهای طی امسال و سال 1402، ظرفیت بنادر کشور به 280 میلیون تن در سال افزایش مییابد. گرچه به دلیل تحریم ظرفیتها نسبت به این عدد کمتر است اما امیدواریم با حل مشکلات در حمل و نقل دریایی و تخلیه و بارگیری کالا توسعه یابیم.
فرصتهای سرمایهگذاری در منطقه ویژه پتروشیمی در حال اتمام استاسلامی در ادامه به ظرفیتهای مناسب بندر امام خمینی در حوزه پتروشیمی اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایط اقلیمی و دسترسیهای موجود در بندر امام، توسعه پسکرانههای این بندر در دستور کار قرار گرفته است. اما میزان زمینهای متصل به دریا که بتوان با استفاده از آن در بندر امام از سرویس حمل و نقل اشاره کرد، زیاد نیست.
وی با اشاره به اینکه دسترسی مناسب به پسکرانهها باعث تسهیل حملونقل و قیمت پایینتر برای تولیدکننده میشود، اضافه کرد: مباحث مربوط به همافزایی و توسعه ظرفیتهای بین بخشی موضوع بسیار مهمی است که باید به آن توجه شود.
معاون امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به بازنگری در قراردادهای سرمایهگذاری یادآور شد: الگوهای جدید قراردادی در حال تدوین است که بر اساس آن منشور سرمایهگذاری سازمان بنادر را با هدف شفافیت برای سرمایهگذاران مورد بازنگری قرار دادهایم.
اسلامی از حضور سرمایهگذاران خارجی با رویکرد جدید در پسکرانههای بنادر کشور خبر داد و گفت: تبیین نقش بنادر و پسکرانه بنادر را به صورت جدیتری انجام میدهیم.