چهارشنبه 17 بهمن 1403

افزایش نقدینگی در آذر 1401/ پایه پولی رکورد زد

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
افزایش نقدینگی در آذر 1401/ پایه پولی رکورد زد

طبق داده های مرکز آمار ایران، حجم پایه پولی در کشور برابر با 766 هزار و 300 میلیارد تومان در آذر 1401 برآورد شده است. این هسته تورم ساز پولی در مقایسه با میانه پاییز بیشتر شده است.

بانک مرکزی در گزارش‌های ادواری تغییر تحولات کلان اقتصادی ارزیابی خود از متغیرهای پولی مهم در کشور را منتشر می‌کرد. در حالی که هنوز این مرکز اطلاعی را از تغییر متغیرها نشر نداده، مرکز آمار ایران در تعیین وضعیت متغیرهای کلی اقتصاد ایران، این شاخص‌ها را بررسی کرده است.

در این داده ها مشاهده می شود پایه پولی در کشور رشد قابل توجهی داشته و در ادامه سهم پول از نقدینگی به سطح بالایی رسیده است.

طبق داده های مرکز آمار ایران، حجم پایه پولی در کشور برابر با 766 هزار و 300 میلیارد تومان در آذر ماه 1401 برآورد شده است. این هسته تورم ساز پولی در مقایسه با میانه پاییز، یعنی ماه قبل خود حدودا 5.32 درصد بیشتر شده که بیشترین رشد ماهانه در این شاخص در بازه 19 ماهه تلقی می شود.

مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «انبار بانک مرکزی پر از سوخت تورم!» بخوانید.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.