دوشنبه 9 شهریور 1405

افزایش 7 هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق تا تابستان 1402

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
افزایش 7 هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق تا تابستان 1402

سخنگوی صنعت برق از افزایش بیش از 7هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق با نیرو‌گاه‌های جدید تا تابستان سال 1402 خبر داد.

آقای مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق گفت: بنابر برنامه‌ریزی های صورت گرفته تا بیش از 7 هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق نیرو‌گاه‌های موجود تا تابستان سال 1402 اضافه خواهد شد.

به گفته او، وزارت نیرو در سال دوم دولت مردمی سیزدهم برنامه‌ای مشتمل بر 140 اقدام را تنظیم کرده است که شامل سه بخش تولید و تامین برق، مدیریت مصرف و تقاضا و برنامه‌های ضروری برای رفع محدودیت‌های شبکه انتقال و فوق توزیع کشور در تابستان 1402 می‌شود.

سخنگوی صنعت برق افزود: این 140 برنامه در حوزه تولید منجر به افزایش ظرفیت تولید نیروگاه‌های جدید به میزان 6000 مگاوات و همچنین افزایش ظرفیت نیروگاه‌های موجود و رفع نیروگاه‌های آسیب دیده در مجموع به میزان 1700 مگاوات است و بر این اساس 7700 مگاوات به ظرفیت تولید برق نیرو‌گاه‌های موجود افزوده خواهد شد تا بتوانیم تابستان را از لحاظ ظرفیت تولید به شکل مطمئن‌تری پشت سر بگذاریم.

آغاز عملیات اجرایی 63 پروژه مهم در حوزه شبکه‌های انتقال برق

او همچنین با اشاره به پیش‌بینی برنامه‌های کاربردی در بخش شبکه‌های انتقال ادامه داد: در بخش شبکه‌های انتقال با توجه به محدودیت‌هایی که سال 1401 در تامین برق وجود داشت، 47 برنامه شامل 63 پروژه پیش‌بینی شد که شامل خطوط انتقال و همچنین احداث پست‌های انتقال و فوق توزیع بوده که خوشبختانه در دست اقدام است.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران درباره اقدامات صورت گرفته در راستای احداث نیروگاه‌های اختصاصی گفت: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده در توسعه برق صنایع 1478 مگاوات نیروگاه حرارتی صنایع تا اوج بار مصرف برق 1402 در مدار تولید قرار خواهند گرفت. این حجم تولید شامل پنج ساختگاه است.

او گفت: نیروگاه سمنان واحد چهارم خود را بزودی در مدار تولید قرار خواهد داد، در فولاد مبارکه دو واحد نیروگاهی کلاس F در مجموع به ظرفیت 614 مگاوت و همچنین واحد‌های اول نیروگاه‌های گل‌گهر، لامرد و المهدی برای شرکت‌های فولاد گل گهر، آلومینیوم سالکو و آلومینیوم المهدی احداث می‌شوند.

به گفته رجبی مشهدی، با ظرفیت‌هایی که واحد‌های نیروگاهی صنایع مذکور اختصاص می‌دهند، در تابستان 1402 اجرای برنامه‌های «مدیریت مصرف» بخش صنعت نسبت به سال قبل کاهش پیدا خواهد کرد.

سخنگوی صنعت برق گفت: امیدواریم با برنامه‌ریزی انجام شده، انرژی بیشتری را تحویل بخش‌های متقاضی کشور به ویژه صنعت دهیم و در بخش خانگی، تجاری و خدمات محدودیت و یا خاموشی نداشته باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی