یک‌شنبه 18 خرداد 1404

افزایش 80 میلیون فوت مکعبی ظرفیت تولید روزانه گاز کشور

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
افزایش 80 میلیون فوت مکعبی ظرفیت تولید روزانه گاز کشور

نخستین چاه گازی درون‌میدانی در سکوی SPD 1 فاز یک پارس جنوبی، به مدار تولید گاز کشور متصل شد که در نتیجه آن روزانه حدود 80 میلیون فوت‌مکعب به ظرفیت تولید گاز افزوده می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان - نخستین چاه گازی درون‌میدانی (Infill) در سکوی SPD 1 فاز یک پارس جنوبی، با موفقیت حفاری، تکمیل و پس از انجام تست‌های نهایی به مدار تولید گاز کشور متصل شد که در نتیجه آن روزانه حدود 80 میلیون فوت‌مکعب (معادل 1.8 میلیون مترمکعب) به ظرفیت تولید گاز کشور افزوده می‌شود.

حمیدرضا ثقفی مدیرعامل شرکت پتروپارس درباره پیچیدگی‌های فنی حفاری این چاه افزود: این چاه در یکی از دشوارترین نواحی زمین‌شناسی مخزن، در عمق چهار هزار و 640 متری و با وجود گسل‌ها و شکستگی‌های متعدد، با تکیه بر دانش مهندسان ایرانی، توسط شرکت پسکو از زیرمجموعه‌های گروه پتروپارس و با پشتیبانی مؤثر شرکت نفت و گاز پارس به‌عنوان کارفرما، با موفقیت اجرا شد.

وی ادامه‌داد: مشکلات حفاری در این چاه به‌دقت تحلیل و به‌عنوان درس‌آموخته مستندسازی شد تا در ادامه عملیات در این سکو، کنترل زمان حفاری به‌صورت مؤثرتر انجام گیرد. امیدواریم این تجربیات و آموخته‌ها بتوانند زمان حفاری پروژه Infill در دو چاه باقی‌مانده در سکوی SPD 1 فاز یک را بهبود بخشند؛ هرچند نباید از پیچیدگی‌های فنی و چالش‌های حفاری این دو چاه به‌راحتی گذشت.

مدیرعامل گروه پتروپارس با اشاره به نقش پررنگ این گروه در افزایش ظرفیت تولید گاز کشور، خاطرنشان کرد: در هشت ماه گذشته، بیش از 243 میلیون فوت‌مکعب در روز به ظرفیت تولید گاز کشور در پارس جنوبی افزوده‌ایم.

ثقفی ادامه‌داد: این چاه پس از انجام آزمایش‌های نهایی و اجرای عملیات پمپاژ اسید (Acidizing) به‌منظور شست‌وشوی لایه‌های بهره‌ده، در سوم خردادماه سال جاری آغاز به جریان کرد و پس از آن، انجام اسیدکاری گسترده و اتصال به خط بهره‌برداری نیز بلافاصله انجام شد و طبق برنامه، با اتمام تست‌های نهایی وارد مدار بهره‌برداری شد.

وی گفت: این چاه روزانه حدود 80 میلیون فوت‌مکعب (معادل بیش از 2 میلیون مترمکعب) به ظرفیت تولید گاز کشور می‌افزاید که اقدامی موثر در کاهش ناترازی انرژی و افزایش پایداری تامین گاز کشور به شمار می‌رود.

فاز یک پارس جنوبی به‌عنوان نخستین فاز ایرانی توسعه این میدان گازی عظیم، پیش‌تر در سال 1383 توسط شرکت پتروپارس در بخش‌های فراساحل و خشکی به بهره‌برداری رسیده بود.

منبع: وزارت نفت