التهابات دهه سی ایران در مجموعه رادیویی «تارا»
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مجموعه پنج قسمتی «تارا» به سفارش رادیو ایران در اداره کل هنرهای نمایشی رادیو تولید شده است که روی آنتن رادیو نمایش نیز میرود. ایوب آقاخانی کارگردان این نمایش رادیویی گفت: در نمایش «تارا» از لحظه پرداختن به طرح و تبدیل آن به نمایش رادیویی، مشورتهای کلی به نویسنده آن داده شد که در نهایت نمایش متفاوتی برای این روزهای رادیو شود البته که این ویژگی...
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مجموعه پنج قسمتی «تارا» به سفارش رادیو ایران در اداره کل هنرهای نمایشی رادیو تولید شده است که روی آنتن رادیو نمایش نیز میرود.
ایوب آقاخانی کارگردان این نمایش رادیویی گفت: در نمایش «تارا» از لحظه پرداختن به طرح و تبدیل آن به نمایش رادیویی، مشورتهای کلی به نویسنده آن داده شد که در نهایت نمایش متفاوتی برای این روزهای رادیو شود البته که این ویژگی متعلق به قلم نویسنده هلن بهرامی بوده و توصیهای هم اگر بوده در حد کلیات است.
وی افزود: برای اینکه بتوانیم این سطح با طراوت را برای رادیو حفظ کنیم، سعی کردیم اگر سوژه هم تکراری است قالب آن تکراری نباشد بنابراین پرداختن به التهابات دهه سی ایران، ماجرای کودتا، دکتر مصدق و اخبار حول و حوش این ماجراها سوژه اصلی «تارا» را شکل میدهد و ویژگی خاصی هم که دارد این است که نمایش در 2 زمان حال و دهه سی در نوسان است و یک روایت سیاسی عاشقانه با موقعیتهای دراماتیک دارد.
این کارگردان تأکید کرد: مهمترین چیزی که خوشبختانه باعث شد تا این ایده را اجرا کنم این است که با وجود شخصیت داستان به نام داریوش کبیری که در زمان حال نود ساله و در زمان مورد نظر اصلی نمایش یعنی دهه سی، حدودا جوانی سی ساله است از طریق استفاده از پدر و پسری باسابقه در نمایشهای رادیویی جذابیت را به تولید و به شکل اجرا اضافه کردیم، به این صورت که حمید منوچهری در نقش داریوش کبیری نود ساله و امیر منوچهری در نقش جوانی خود او در این نمایش حضور دارد، امیر پسر آقای منوچهری بزرگ است و به هر حال پایه صداها اشتراکات جدی دارند، بنابراین وقتی با چنین ترکیبی به استقبال سوژهای میرویم که در واقع پذیرفتن اینکه نود سالگی شخصیت داستان آن صدا است و سی سالگی شخصیت، این صدا، خود به خود باورش برای مخاطب آسانتر است.
آقاخانی در پایان گفت: بزرگترین بحرانی که در «تارا» با آن مواجه بودیم، فقر زمانی بود. اینکه پنج قسمت پانزده دقیقهای برای نمایشی با این پهنای تاریخی و موقعیتهایی که به هر حال ساختن فضا و مکان سنجیده ش نیاز به پهنای وسیع تری دارد واقعا کار آسانی نیست و هر بار که در چنین موقعیتی قرار میگیرم، با حسرت یاد سریالهای هفت، چهارده و بیست و یک قسمتی میافتم که بیست هشت تا سی و پنج دقیقه زمان داشتند. بدیهی است که اگر همین تعداد قسمتهای «تارا» با آن بازه زمانی در اختیار ما بود، کار در خورتری ارائه میدادیم، ولی به هر حال با همین اندازه و زمان تلاش کردیم سربلند باشیم و ان شالله که مخاطب هم همین حس را نسبت به نمایش «تارا» داشته باشد.
مجموعه «تارا» به نویسندگی هلن بهرامی، تهیه کنندگی فرشاد آذرنیا، کارگردانی ایوب آقاخانی، صدابرداری محمدرضا محتشمی، افکتوری محمدرضا قبادی فر ساعت 22:30 از رادیو ایران پخش میشود و ساعت 23:45 روی آنتن رادیو نمایش میرود.