دکتر مصدق
دکتر مصدق
آیا تصمیمات تاریخی دکتر مصدق، بهترین تصمیم بود؟ چه آلترناتیوهایی در ماجرای ملی شدن نفت وجود داشت؟ آیا تجاری سازی شرکت ملی نفت امکانپذیر است؟ چرا در صنعت نفت، خصولتی ها جای خصوصی ها را گرفتند؟ آیا دولت زدایی و دستورزدایی از صنعت نفت امکانپذیر است؟ این پرسش ها قرار است در همایش اقتصاد نفت در تاریخ های 30 بهمن و اول اسفند 1403 در جزیره کیش و همزمان با برگزاری نمایشگاه نفت، گاز، پتروشیمی...
نام مهدی بازرگان با بسیاری از رخدادهای تاریخ معاصر گره خورده است. استاد و رییس بعدی دانشکده فنی دانشگاه تهران سرگرم مباحث ترمودینامیک و تفسیر قرآن بود که به عنوان رییس هیأت خلع ید از شرکت نفت انگلستان و ایران راهی آبادان شد و در دولت دکتر مصدق معاون وزارت فرهنگ و سپس مجری پروژه لوله کشی آب تهران شد.
دکتر محمد قریب بعد از کودتای 28 مرداد انتقادهای زیادی از دولت زاهدی داشت، او به همراه چند تن از اساتید دانشگاه و در اعتراض به قرارداد کنسرسیوم نفتی، بیانیهای صادر کردند که در نتیجه آن مدتی از کار در دانشگاه برکنار شد.
بیانیه یادشده بهوضوح نشان میدهد که نواب چه دشمنی و خصومتی با مصدق داشته است. تمام اتهامهایی را که انگلیسیها به مصدق نسبت میدادند، در این بیانیه تکرار شده است؛ ازجمله اینکه مصدق در حال گسترش کمونیسم در ایران است، دست حزب توده را باز گذاشته، و ایران در حال فرو افتادن در چنگال روسیه است.
اکران آنلاین فیلم «خائنکشی» مسعود کیمیایی از سهشنبه 2 بهمن آغاز میشود.
سرمایهگذار بنای تاریخی خانه پدری جلالآلاحمد گفت: طبق برنامهریزیهای انجام شده، مرمت این بنا تا پایان سالجاری به اتمام خواهد رسید و امیدواریم که در اوایل سال 1404 بازگشایی شود.
حسن انوری در مراسم رونمایی کتاب «دهخدا و لغت نامه» گفت: دهخدا انسان بزرگی بود و نامش در تاریخ 100 سال اخیر ایران بارها مطرح شده است. پس باید از جهات مختلف بیشتر شناخته شود.
او به خاطر چند ترور تاثیرگذار در دهه 20 و 30 خورشیدی شناخته میشود. او ابتدا در سن 19 سالگی و فروردین 1324 اقدام به ترور سیداحمد کسروی کرد که ناموفق بود و به حبس دو ماهه خود او و همراهش منجر شد. این نقل معروف است که کسروی به خاطر ضدیتش با عقاید مذهب شیعه مورد خشم بعضی روحانیون و علما قرار گرفته بود و به خاطر کتابی به نام شیعیگری جمعی از علما حکم ارتداد او را صادر کرده بودند.
روز کودتا، شعبان جعفری که در زندان به سر میبرد، با دستور سرلشکر زاهدی آزاد شد. او فوراً به هدایت گروه خود پرداخت. با حمله به کیوسکهای روزنامه فروشی و دفاتر روزنامهها، خیابانهای تهران به صحنه آشوب و خشونت تبدیل شد. اوج این اقدامات، هجوم به خانه دکتر مصدق بود. هرچند نخستوزیر از پیش از صحنه گریخته بود، اما نقش شعبان در تخریب و هرجومرج، بیبدیل بود.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، اکبر هاشمی رفسنجانی از 25 مرداد 1368 تا 12 مرداد 1376 چهارمین رئیسجمهور ایران بود. پیش از آن وی اولین رئیس مجلس شورای اسلامی از سال 1359 تا 1368 بود. در طول جنگ ایران و عراق رفسنجانی به عنوان نماینده امام خمینی (ره) در شورای عالی دفاع عملاً فرماندهی نیروهای مسلح را برعهده داشت. رفسنجانی از سال 1368 تا زمان مرگ، ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام را برعهده...
اینکه کار مصدق به این وضعیت بغرنج رسید هم خودش داستان مفصل و پیچیدهای دارد. مصدق تا حکم نخستوزیری گرفت، در مجلس تحصن کرد تا فداییان اسلام زندانی شوند.
رئیسجمهور بارها بر عدالت و انصاف تأکید ورزیده و بیاشاره مستقیم قانون حجاب را ناعادلانه دانسته است. همچنین پذیرش این قانون یعنی اینکه دستگاههای اجرایی مختلف اعم از وزارت کشور و ورزش و جوانان و گردشگری درگیر قضیهای شوند که به آن باور ندارند. تن دادن و اجرای چنین قانونی دولت را از چشمها میاندازد و یکی از انگیزههای راست رادیکال همین تحقیر است.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محمدجواد ظریف معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور امروز سهشنبه 20 آذر در هجدهمین دوره جشنواره «سینماحقیقت» حضور پیدا کرد. او ابتدا به تماشای مستند «من هامونم» به کارگردانی و تهیهکنندگی کمیل سوهانی و نویسندگی کیاوش زارعطلب نشست. ظریف پس از آن مستند «فاطمی» به تهیهکنندگی و کارگردانی امیرحسین سیاح را تماشا کرد. این مستند درباره سیدحسین...
«سنت کلو» قصبهی زیبا و خوشمنظرهایست که در کنار رودخانهی معروف «سن» قرار گرفته و از باغ بزرگ و باشکوه آن به فاصلهی شش هفت کیلومتر میتوان تمام پاریس بزرگ را زیر چشم گرفت. ناپلئون امپراطور فرانسه مدتی از دوران فرمانروایی خود را در اینجا منزل داشت و «ماری لوئیز» در روزهایی که بناپارت سرگرم جنگهای روسیه و عقبنشینی مسکو بود با «ژوزف بناپارت» فرزند نوزاد خود که در قصر «تولری» به...
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ 16 آذر 1332 یکی از روزهای تاریخی ایران است که با شهادت سه دانشجوی دانشگاه تهران بهنامهای مصطفی بزرگنیا، احمد قندچی و مهدی شریعترضوی است که به یک روز ماندگار در تاریخ مبارزات سیاسی دانشجویان ایرانی تبدیل شد. این روز که کمتر از چهار ماه پس از کودتای 28 مرداد 1332 رخ داد، نماد مبارزه دانشجویی علیه استبداد داخلی و سلطه خارجی شد. 16 آذر در...
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، کتاب «سمفونی شیاطین» نوشته سید علی حق شناس به تازگی توسط انتشارات پارس میهن منتشر و روانه بازار نشر شده است. اینکتاب دربرگیرنده روایتی از کودتای 28 مرداد و نهضت ملی شدن صنعت نفت است. کودتای 28 مرداد 1332 یکی از رخدادهایی است که سیاست و اجتماع در ایران را تا سالها تحت تأثیر خود قرار داد به طوری که هنوز هم تبعات آن مشهود و ملموس است. هرچه بیشتر...