دکتر مصدق
دکتر مصدق
اقتصادنیوز: شوکی که جنگ تحمیلی 12 روزه به زیرساختهای نظامی و اقتصادی کشور و امنیت ذهنی مردم ایران وارد آورده فرصت تلخ اما میمونی است برای بازنگری مسیر سیاستی پیش رو.
یادداشت «از جهل مقدس تا تسلیح حقوقی دشمن» علیرغم ظاهر مبتنی بر عقلانیت در تحلیل نهایی خود به نتیجهای جز «مشروعیتزدایی از راهبردهای مقاومت» و «تأمین ناخواسته مستندات برای طرف متخاصم» منتهی نمیشود.
اقتصادنیوز: حسین مرعشی گفت: بررسی دوران رضاشاه بسیار درسآموز است. حتی مدرس، که مخالف نخستوزیر رضاخان بود و بعدها با پادشاهی او مخالفت کرد، گفته بود این آدم بهدردبخوری است و بهعنوان وزیر جنگ باید بماند.
حسین مرعشی گفت: بررسی دوران رضاشاه بسیار درسآموز است. حتی مدرس، که مخالف نخستوزیر رضاخان بود و بعدها با پادشاهی او مخالفت کرد، گفته بود این آدم بهدردبخوری است و بهعنوان وزیر جنگ باید بماند.
در روزهای اخیر روزنامه کیهان بهعنوان مهمترین و شناختهشدهترین منتقد برجام - قرارداد توافق هستهای در 10 سال قبل - به دفعات محمدجواد ظریف امضاکننده آن را به «نویل چمبرلین» نخستوزیر قبل از ویسنتون چرچیل در بریتانیا تشبیه کرده است.
حسین مرعشی گفت: بررسی دوران رضاشاه بسیار درسآموز است. حتی مدرس، که مخالف نخستوزیر رضاخان بود و بعدها با پادشاهی او مخالفت کرد، گفته بود این آدم بهدردبخوری است و بهعنوان وزیر جنگ باید بماند. چراکه از آغاز مشروطه تا ظهور رضاشاه، ناامنی بر کشور حاکم شده بود و همه به این نتیجه رسیده بودند که یک نفر باید امنیت را برقرار کند. این اختلافات کمر مشروطیت را شکست.
مسئول میز سیاست و جامعه مرکز مطالعات راهبردی خبرگزاری تسنیم در یادداشتی به تحلیل راهبرد سیاست خارجی ایران پس از جنگ تحمیلی 12 روزه پرداخت.
حسین مرعشی میگوید: ایران تجزیه نمیشود. دلیلش این نیست که ظرفیت تجزیه در ایران وجود ندارد، بلکه به این خاطر است که قدرتهای اصلی جهان تصمیم گرفتهاند که جغرافیای منطقه ما تغییر نکند.
جمعی از مدافعان حقوق بشر، کنشگران سیاسی و مدنی، وکلای دادگستری، روزنامهنگاران و برخی شخصیتهای علمی و استادان دانشگاههای ایران، اروپا و آمریکا در پی تجاوز 12 روزه اسرائیل، بیانیه ای منتشر کرده اند.
رشت - سخنگوی سابق وزارت امور خارجه با اشاره به تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی و نقش آشکار آمریکا در این حمله گفت: جنگ را ما آغاز نکردیم، اما با قدرت به پایان رساندیم.
اقتصادنیوز: علی خرم سفیر پیشین ایران در دفتر سازمان ملل در ژنو به «اقتصادنیوز» می گوید: ایران باید علیه گروسی، اسرائیل، آمریکا و اروپا به دیوان بینالمللی دادگستری لاهه شکایت کند.
عضو پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تقویت همگرایی و وفاق، بهویژه در بخشهای کلیدی مانند صادرات و واردات، نقشی اساسی در توسعه و بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم ایفا میکند.
اتحاد استراتژیک محمد مصدق و جبهه ملی ایران با آیتالله سید ابوالقاسم کاشانی و حجتالاسلام سید مجتبی میرلوحی ملقب به سید مجتبی نوابصفوی و صد البته رفتار ضد ایرانی حاجعلی رزمآرا نخستوزیر وقت پهلوی و دربار محمدرضا شاه موجب تقویب قانون ملی شدن صنعت نفت و گاز ایران در سال 1329 شد، اما چه شد که طرح ملی شدن صنعت نفت ایران که یک بار در مجلس شانزدهم شورای ملی رد شد چند روز بعد مجددا در دستورکار...
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ در میان تمام کشورها نیز بریتانیا بیش از همه به نفت نیاز داشت چرا که هم زودتر از دیگر کشورها صنعتی شده بود و هم در جریان جنگ جهانی دوم، وینستون چرچیل نخست وزیر انگلیس دستور داده بود کشتیهای بریتانیایی سوخت نفتی را جایگزین سوخت زغال سنگ کنند. این نیاز عینی، بریتانیا را بر آن داشته بود که در کشورهای نفتخیز نفوذ کند و دست به استثمار آنها بزند که...
داستان ملی شدن نفت در ایران به همین سادگیها نیست و گرفتن این حق طبیعی کشورمان حاشیههایی داشت.