القائات نفوذیها در نهاد تربیت معلم / تنزل دانشگاه فرهنگیان با اجرای طرح «سه به علاوه یک»
به گزارش گروه آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، کانون تربیت اسلامی طی بیانیهای اعلام کرد: بیش از 99 درصد نوآموزان کشور جذب آموزش و پرورش میشوند و بیش از 80 درصد آنها دوازده سال آموزش را در بیش از صد هزار مدرسه با راهبری آموزشی صدها هزار معلم طی میکنند. با تغییر رویکرد آموزش به تربیت تمام ساحتی بر اساس آموزههای اسلام انقلابی برای دستیابی به تمدن نوین اسلامی، معلم مرجعیت و سندیت پیشرانی تحول و تغییر را یافته است تا از انتقال مفاهیم دانشی به الگو و اسوه تربیتی و نیز خلاق فرصتهای تربیتی و زمینه ساز رشد عقلانی، ایمانی، علمی و اخلاقی متربیان چرخش نماید و پیوسته مرجعیت و موقعیت خود را درک کند و مطابق با نیاز متربی، جامعه و دولت اسلامی را ارتقاء بخشد.
برای میل به این اهداف متعالی، دانشگاه فرهنگیان، مأموریت و رسالت تربیت معلم را عهده دار شده است و بارها رهبر معظم انقلاب بر این مأموریت تأکید کردهاند و از آن حمایت نمودهاند. هر چند برخی نافرمانان مدنی در حکمرانی، در هنگام سلطه بر این دانشگاه در دولت قبلی، شاخه و ساقه نهال دانشگاه فرهنگیان را شکستند و تا قلع ریشه آن هم پیش رفتند و اگر نبود فریاد رهبر بیدار و بصیر، اندیشهها و گرایش غربی، بر قانون مصوب مراجع مدنی تفوق مییافت. تا آنکه با تشکیل دولت انقلابی سیزدهم، امید توسعه و پیشرفت دانشگاه فرهنگیان با جذب چندین هزار دانشجو معلم زنده شد و تفاوت دولت دوازدهم و سیزدهم در عرصه تربیت نمایان گشت و هویت دولت انقلابی در کنشگری تربیتی ایفای نقش نمود و چشم و دل و جان پیروان و مجاهدان عرصه تعلیم و تربیت اسلامی به تحول و توسعه دانشگاه فرهنگیان در قلمرو فضا و تجهیزات، هیأت علمی و رسانههای آموزشی دوخته شد.
اما مقدم بر آن انتظار داشته و دارند که تصمیمگیران مخالف با جایگاه متعالی و توسعه این دانشگاه نگرش دولت جدید را تمکین نمایند. متأسفانه پژواک جلسات کارگروهها و مدیران کلان دانشگاه فرهنگیان گمانه نفوذ پنهان و آشکار این گروه را در ذهنها زنده میکند و مع الاسف مسؤولان دانشگاه به جای آنکه تدبیر خود را به تربیت معلم تراز نظام اسلامی معطوف نمایند، به تأمین نیروی انسانی آموزش و پرورش حتی به قیمت تنزل دانشگاه میاندیشند و بر اساس همان نسخه غرب زده، چاره کار را در تقلیل دوره آموزش دانشگاه فرهنگیان به دروس علوم تربیتی تصور میکنند.
تجربهای تلخ در آموزش و پرورش نشان داد که با بهانه جدا نبودن پرورش از آموزش، معاونت پرورشی را حذف کردند و با بهانه رویکرد تلفیق قرآن و معارف، دروس دینی و قرآن را در متوسطه از چهار ساعت به دو ساعت کاهش دادند و گویا در نظر دارند با تفکیک دروس علوم تربیتی به بهانه برون رفت از بحران نیروی انسانی در آموزش و پرورش، دانشگاه فرهنگیان را نیز بار دیگر رو به انحلال ببرند. ناهنجاریهای اخیر در جامعه ضرورت توجه هر چه بیشتر به آموزش و پرورش و تربیت نسل آینده را روشن ساخته است و کسانی که در گذشته معاونت پرورشی را منحل و نهاد تربیت معلم را تضعیف یا منحرف کردند، امروز با مشاهده پیامدهای سوء تربیتی اقداماتشان باید پاسخگوی تصمیمات اشتباهشان باشند. اما شگفت آنکه اصحاب همان تفکر بیگانه این روزها بار دیگر در جلسات تصمیمگیری در باره تربیت معلم نفوذ کردهاند.
لذا از مسؤولان عالی وزارت آموزش و پرورش جداً انتظار داریم بر پیمان انقلابی خود وفادار بمانند و تحت القائات نفوذیها با طرحهایی نظیر سه به علاوه یک و جذب فوق دیپلم و نظایر آن، جایگاه دانشگاه فرهنگیان را تنزل ندهند زیرا جایگاه رفیع نهاد تربیت معلم به منزله ناموس آموزش و پرورش کشور است و هر گونه تنزل جایگاه آن، به مثابه تنزل مقام والای معلم و تعلیم و تربیت تلقی میشود. کانون تربیت اسلامی از شورای عالی انقلاب فرهنگی و به ویژه ریاست جمهوری اسلامی انتظار دارد به این موضوع قاطعانه رسیدگی نمایند و زمینه ارتقای دانشگاه فرهنگیان را فراهم سازند.