جمعه 9 آذر 1403

امام حسین و اربعین میانبر آسمانی شدن است

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
امام حسین و اربعین میانبر آسمانی شدن است

یک استاد جامعه‌شناسی امام حسین علیه‌السلام و اربعین حسینی را میانبر آسمانی شدن و راه دستیابی به رستگاری می‌داند.

- اخبار فرهنگی -

محمدتقی کرمی کارشناس مطالعات اجتماعی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم یکی از ویژگی‌های بارز امام حسین علیه‌السلام را وجه هدایتی ایشان معرفی کرد و گفت: در روایات داریم که «اِنَ الحُسین مِصباحُ الهُدی وَ سَفینَهُ النِجاه»؛ یعنی حسین چراغ هدایت و کشتی نجات است. در برخی روایات داریم که (از امام صادق علیه‌السلام پرسیدند) مگر شما کشتی نجات نیستید؟ فرمود همگی ما اهل بیت کشتی نجاتیم، منتها کشتی نجات جدم حسین أسرع و أوسع یعنی سریع‌تر و جادارتر است. اما سؤال اینجاست که چرا نسبت به دستگاه سیدالشهداء و از جمله هیئات مذهبی و اربعین چنین نگاهی داریم؟ شاید نوع زندگی حضرت از این جنبه اهمیت داشته باشد که ایشان توانستند در یک زمان کوتاهی یک آیینه‌ی تمام‌نمایی از ارزش‌های انسانی، الهی و اجتماعی را به منصه ظهور بگذارند. مثلاً خود داستان عاشورا که از یک صبح تا ظهر ادامه داشت، تابلوی عجیبی از ترکیب توحید و امامت و اخلاق‌های آسمانی است که امام حسین طی آن توانستند در زیباترین وجه ممکن و در هنرمندانه‌ترین صورت ممکن آن را ترسیم کنند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: امام حسین علیه‌السلام میانبر آسمانی شدن و نیز اتصال به ایشان نوعی مواجهه‌ی بی‌واسطه با پروردگار رب العالمین است؛ بنابراین هرچیزی که به امام حسین انتساب می‌یابد، هرچند ممکن است ناخالصی داشته و دنیوی باشد، اما از آنجایی که آن وجود مقدس و نورانی توانسته تجلی ناب و اصیل ارزش‌ها را به منصه ظهور بگذارد، ناخالصی‌ها هم برطرف و در نهایت وسیله نجات می‌شوند. گاهی اوقات ممکن است در گوشه و کنار هئیات مذهبی و راهپیمایی اربعین خطاهایی صورت بگیرد و یا مزاحمتی ایجاد شود، اما کلیت این دستگاه و این سازمان چون منتسب به سیدالشهداء است، به نظرم در مجموع ما را به راه نجات و رستگاری می‌رساند.

اربعین در مسیر ظهور به ملت‌ها هویت حسینی می‌بخشد تفسیر زمینی و سیاسی از اربعین بی‌انصافیِ محض است دانش‌آموخته سوربن: "اربعین" هسته مرکزی "مقاومت" است

انتهای‌پیام /

امام حسین و اربعین میانبر آسمانی شدن است 2