امور سال در شبهای قدر چگونه رقم میخورد؟+ فیلم
به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس، مرحوم آیتالله آقامجتبی تهرانی، استاد اخلاق در یکی از سخنرانیهایش به مناسبت شبهای قدر ماه رمضان میگوید: در روایتی که «زراره» نقل میکند، امام صادق (ع) میفرمایند: «التَقدِیرُ فِی لَیلَهِ تِسعَ عَشرَهَ وَ الاِبرَامُ فِی لَیلَهِ اِحدَی وَ عِشرِینَ وَ الاِمضَاءُ فِی لَیلَهِ ثَلَاث وَ عِشرِینَ»(1) بررسی امور سال آینده و اندازهگیری آن در شب نوزدهم و ثبت و ضبط آن در شب بیست و یکم است. در شب بیست و سوم، آن امور آراسته شده و به امضای حضرت ولیعصر (عج) میرسد.
ابتدا سراغ ترمیم برویم و از خدا بخواهیم که گذشتهمان را ترمیم کند. امام علی (ع) در مناجات خود میگوید: «اِلَهِی اِن کُنتَ لَا تَرحَمُ اِلَا المُجِدِینَ فِی طَاعَتِکَ فَاِلَی مَن یَفزَعُ المُقَصِرُونَ»؛ خدایا! اگر فقط به کسانی که در طاعت تو کوشش کردند رحم کنی، پس آنهایی که اشتباه کردند، به چه کسی پناه برند؟!
«وَ اِن کُنتَ لَا تَقبَلُ اِلَا مِنَ المُجتَهِدِینَ فَاِلَی مَن یَلتَجِئُ المُفَرِطُونَ»؛ و اگر تنها از کسانی که از تو اطاعت کردند، قبول کنی، پس کسانی که زیادهروی کردند چه کنند؟! «وَ اِن کُنتَ لَا تُکرِمُ اِلَا أَهلَ الاِحسَانِ فَکَیفَ یَصنَعُ المُسِیئُون»(2) و اگر بنا باشد که جز نیکوکاران را اکرام نکنی، پس بدکارها چه کار کنند؟
1- الکافی، ج 4، ص 159 - من لا یحضره الفقیه، ج2 ص156 - اقبال الاعمال، ج1، ص64 2 - بحارالانوار، ج 91، ص 103 و ص164
فیلم این سخنرانی را اینجا مشاهده کنید:
انتهای پیام /