جمعه 9 آذر 1403

امکان جراحی مغز و استخوان در سیستان و بلوچستان / به تدریج تعداد پزشک‌ها در کشور افزایش پیدا می‌کند

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
امکان جراحی مغز و استخوان در سیستان و بلوچستان / به تدریج تعداد پزشک‌ها در کشور افزایش پیدا می‌کند

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ سعید کریمی، در پاسخ به سوال پیرامون کمبود پزشک در سیستان و مهاجرت بیماران به پاکستان برای درمان گفت: استان سیستان و بلوچستان، استان پهناوری است و ما در حال حاضر در زاهدان ما بهترین امکانات پزشکی را داریم. این که عده‌ای برای درمان به کشور همسایه رجوع می‌کنند عادی است، چرا که از پاکستان نیز برای درمان به ایران می‌آیند و این می‌تواند به دلیل داشتن...

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ سعید کریمی، در پاسخ به سوال پیرامون کمبود پزشک در سیستان و مهاجرت بیماران به پاکستان برای درمان گفت: استان سیستان و بلوچستان، استان پهناوری است و ما در حال حاضر در زاهدان ما بهترین امکانات پزشکی را داریم. این که عده‌ای برای درمان به کشور همسایه رجوع می‌کنند عادی است، چرا که از پاکستان نیز برای درمان به ایران می‌آیند و این می‌تواند به دلیل داشتن خویشاوند در آن کشور باشد. وی افزود: ولی کمبود امکانات در این استان درست است. چرا که سیستان و بلوچستان جزو استان‌های محروم ماست و از نظر سرانه تخت و... نسبت به استان‌های دیگر ما کمبود دارد. کریمی در ادامه گفت: این جزو الویت‌های ماست که این مشکل را هرچه سریع‌تر اصلاح کنیم. جلسه‌ای هم چند هفته‌ی پیش با رئیس دانشگاه و معاون درمان داشتیم که در آن جا به صورت جهادی جهشی در امکانات و تجهیزات انجام شود.

وی اذعان داشت: مثلا الان داریم در استان سیستان و بلوچستان امکان جراحی مغز استخوان را فراهم می‌کنیم که جزو پیشرفته‌ترین جراحی‌ها است. معاون درمان وزارت بهداشت و درمان گفت: این طور نیست که عزیزان ما در سیستان و بلوچستان به دلیل نبود امکانات مجبور به رفتن به پاکستان باشند. قطعا در خود زاهدان و استان‌های اطراف مانند کرمان امکانات درمانی خوبی وجود دارد. کریمی ادامه داد: از نظر پزشکی هم پاکستان وضعیت خوبی ندارد. خیلی از بیماری‌هایی که در ایران و حتی سیستان و بلوچستان ریشه کن شده است همچنان در پاکستان دیده می‌شود. مثلا در پاکستان هنوز فلج اطفال وجود دارد در حالی که در ایران ریشه کن شده است. او اذعان داشت: در استان‌هایی که خیلی پهناور هستند، به دلیل فاصله زیاد شهر‌ها این حالت ایجاد می‌شود. وگرنه این طور نیست که بگوییم به دلیل عدم دسترسی به پزشک است. معاون درمان وزارت بهداشت و درمان در انتها اظهار داشت: در رابطه با کمبود پزشک هم، ما تعداد زیادی از 2 هزار و 300 پزشکی که توزیع کردیم را به مناطق محروم فرستادیم. همچنین فارغ التحصیل‌های امسال ما 2 هزار و 700-800 نفر بودند، ولی ما تقریبا 4 هزار و 500 نفر ورودی گرفتیم. به تدریج تعداد پزشک‌ها را افزایش می‌دهیم.