یک‌شنبه 1 شهریور 1405

انتخابات مجلس کاغذ را گران کرد

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
انتخابات مجلس کاغذ را گران کرد

قیمت کاغذ در هفته گذشته از بندی 270 هزار تومان به بندی 325 هزار تومان رسیده است. کارشناسان بازار معتقدند که انتخابات مجلس و تبلیغات کاندیداها یکی از دلایل گرانی است.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، بازار کاغذ در حالی در دو ماه گذشته ثبات قیمت و آرامش نسبی را سپری کرد که کاهش قابل توجه قیمت‌ها در بازار موجب رفع حباب موجود شد و خرید از بازار آزاد رونق دوچندان گرفته بود. اما از هفته گذشته تاکنون روند افزایشی قیمت کتاب دوباره آغاز شده و کاغذ از بندی 270 هزار تومان به بندی 325 هزار تومان رسیده است.

امروز قیمت هر بند کاغذ تحریر 70 در 100 با گرماژ 70 گرمی 325 هزار تومان و هر بند کاغذ تحریر 60 در 90 با گرماژ 70 گرمی 245 هزار تومان است.

کارگروه کاغذ اختصاص یک‌هشتادم ارز کاغذ به واردات زینک را بلامانع دانست یارانه کاغذ؛ جنگ نابرابر منافع ملی با مطامع صنفی کاغذ توزیع شده توسط وزارت ارشاد به هیچ وجه گران نیست

اما علت این افزایش قیمت ناگهانی در بازار کاغذ چه بوده است؟ سید‌حسن میرباقری، رئیس انجمن واردگنندگان کاغذ و مقوا، در پاسخ به این پرسش به تسنیم گفت: طی دو ماه گذشته که کاهش قابل توجه قیمت‌ها در بازار را شاهد بودیم، کاغذ به قیمت کمتری از قیمت تمام شده برای واردکننده فروخته می‌شد. به گونه‌ای که با توجه به هزینه‌های انبارداری کاغذ، واردکننده برای متحمل نشدن ضرر و زیان بیشتر حاضر شده بود کاغذ را بدون سود بفروش برساند تا تعهدات مالی خود را پاسخ دهد. اکنون هم که کاغذ به بندی 325 هزار تومان رسیده است، باز هم قیمت واقعی نیست.

میرباقری با اشاره به دلایل این افزایش قیمت یادآور شد: عرضه و تقاضا قیمت را در بازار تعیین می‌کند. در دو هفته اخیر تقاضا برای خرید افزایش یافته است، امکان دارد بخشی از این تقاضا به انتخابات مجلس و تبلیغات کاندیداها مرتبط باشد. بخش دیگر هم به افزایش قیمت ارز نیمایی مرتبط است.

انتهای پیام /