یک‌شنبه 27 آبان 1403

انتقام‌گیری سوپرلیگی‌ها از تیم‌های لیگ برتر انگلیس با «برگزیت معکوس»

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
انتقام‌گیری سوپرلیگی‌ها از تیم‌های لیگ برتر انگلیس با «برگزیت معکوس»

در اساسنامه جدیدی که مدیران پروژه سوپرلیگ فوتبال اروپا تدوین کرده‌اند، هیچ جایی برای نمایندگان انگلیس وجود ندارد.

- اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، با وجود اعمال اصلاحات گسترده در اساسنامه اولیه پروژه سوپرلیگ اروپا که آن را از قالب تورنمنتی انحصاری و خاص به تیم‌های طراز اول لیگ‌های برتر قاره سبز خارج می‌کرد، هنوز هم به نظر نمی‌رسد که این پروژه در قالب یک تورنمنت فراگیر به مرحله عملیاتی برسد.

پس از جنگی دو ساله میان بنیان‌گذاران سوپرلیگ اروپا و یوفا که هر بار دادگاه به نفع یکی از آنها رأی صادر کرده است - این نزاع حقوقی هنوز ادامه دارد - به نظر می‌رسد که رؤسای این پروژه توانسته‌اند به لطف تغییرات گسترده از جمله افزایش تعداد تیم‌های آن به 80 مورد طرفداران بیشتری برای خود پیدا کنند، اما این بار خود این تغییرات است که جنجال آفریده است.

تعداد 6 تیم آرسنال، منچستریونایتد و منچسترسیتی، لیورپول، آرسنال، لندن و چلسی جزو بنیان گذاران اولیه پروژه بودند که بعد از تهدید شدن از سوی یوفا و البته مداخله بوریس جانسون نخست‌وزیر وقت بریتانیا در عرض کمتر از 48 ساعت از زمان حضورشان در سوپرلیگ، از آن خارج شدند و به دنبال آنها اتلتیکومادرید از اسپانیا و تیم‌های اینتر و میلان ایتالیا نیز انصراف دادند و به این ترتیب پروژه سوپرلیگ در بدو اعلام وجود زمین خورد. با این حال سه باشگاه یوونتوس، رئال مادرید و بارسلونا باقی ماندند و به جنگ خود با یوفا برای به کرسی نشاندن حرف‌شان که خارج کردن تورنمت قاره‌ای از انحصار اتحادیه فوتبال اروپا بود، ادامه دادند.

رونمایی از نسخه جدید سوپرلیگ اروپا / رئال، بارسا و یووه به دنبال احیای پروژه ناکام خود

یکی از طرح‌های آنها برای جذاب‌تر کردن پروژه سوپرلیگ و افزایش تعداد موافقان آن، از طریق افزایش شمار تیم ها به 60 و 80 مورد و طبقه بندی آنها در 4 سطح مختلف بود. نشریه سان انگلیس اما نوشته است که ساختار جدید مد نظر مدیران سوپرلیگ شامل تیم‌های انگلیسی نمی‌شود، چون دقیقاً هدف از اصلاحات جدید این است که به انگلیسی نفع مالی بیشتر نرسد بلکه بالعکس این تیم‌های سایرلیگ‌های اروپایی باشند که از محل سوپرلیگ از نظر مالی به قدرتی دست پیدا کنند که توان رقابت با انگلیسی‌ها را داشته باشند.

به نوشته سان، طرح جدید سوپرلیگی‌ها دربردارنده هیچ تیم انگلیسی نخواهد بود و این طرح یک نوع «برگزیت معکوس» برای مقابله با قدرت مالی بیشتر لیگ برتری هاست (برگزیت فرآیند خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بود). یوفا قویاً مخالف شکل‌گیری سوپرلیگ است و ماه نوامبر سال گذشته نیز مدعی شد که تمامی اعضای جامعه فوتبال اروپا، مخالف طرح حریصانه سیاست‌گذاران این پروژه است. در این میان برخی از رؤسای اتحادیه‌های عضو یوفا مانند خاویر تباس، رئیس سازمان لیگ اسپانیا هم با سوپرلیگ اروپا مخالفت کرده‌اند.

بقا یا نابودی پروژه سوپرلیگ به رأی دیوان عالی اتحادیه اروپا بستگی دارد و در صورتی که این سازمان به نفع یوفا رأی بدهد، یاغیان فوتبال قاره سبز رؤیای برگزاری پروژه‌شان را برباد رفته خواهند دید.