اندازهگیری ابعاد جرم فضایی مشاهده شده در مدار زمین
تهران - ایرنا - یک جرم فضایی در سال 2020 میلادی در مدار زمین شناسایی شد که تاکنون اطلاعاتی از آن در دست نبود. اکنون محققان دریافتند قطر این جرم فضایی به 1200 متر میرسد.
به گزارش روز سهشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از اسپیس، تاکنون تنها دو جرم فضایی شناخته شدهاند که در مدار زمین گردش میکنند اما تاکنون اطلاعات دقیقی از ابعاد جرم موسوم به 2020 XL5 که در سال 2020 میلادی با استفاده از یک تلسکوپ فضایی در هاوایی در مدار زمین شناسایی شد، در دست نبوده است.
اکنون محققان دریافتند قطر این جرم فضایی به 1200 متر میرسد که تقریبا سه برابر قطر جرم فضایی دیگری است که 2010 TK7 نام داشته و در مدار زمین گردش میکند. به این اجرام فضایی به اصطلاح تروجان گفته میشود. تروجانها اجرامی هستند که در مدار یک سیاره حرکت میکنند و در نزدیکی نقاط متعادل گرانشی موسوم به نقطه لاگرانژ تجمع میکنند.
به دلیل این که تروجانها تنها در هنگام طلوع یا غروب خورشید قابل مشاهده هستند، شناسایی آن ها بسیار دشوار است. البته این اجرام فضایی برای همیشه در یک مدار باقی نمیمانند و تحمل هزاران سال نیروهای گرانشی این اجرام را از مدار خارج کرده و به فضا پرتاب میکند.
شناسایی تروجانهای زمین از این جهت دارای اهمیت است که اجرام فضایی معمولا بسیار قدیمی هستند و امکان کسب اطلاعات زیادی را درباره منظومه شمسی در اختیار ما میگذارند. همچنین شناسایی اجرام فضایی در مدار زمین، دسترسی به آنها را تسهیل میکند. گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Communications منتشر شده است.