یک‌شنبه 14 بهمن 1403

انسان با توکل، به قدرت لا یزال الهی چنگ می زند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
انسان با توکل، به قدرت لا یزال الهی چنگ می زند

انسان با توکل، به قدرت لایزال الهی چنگ می زند و خدای تعالی وعده داده که هرکه توان الهی را بر توان خود ترجیح دهد، کفایتش کند: "و من یتوکل علی الله فهو حسبه".

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از "تیتریک"؛ تفسیر دعای روز دهم ماه مبارک رمضان به شرح ذیل می‌باشد:

«اللَهُمَ اجعَلنِی فِیهِ مِنَ المُتَوَکِلِینَ عَلَیکَ وَ اجعَلنِی فِیهِ مِنَ الفَائِزِینَ لَدَیکَ وَ اجعَلنِی فِیهِ مِنَ المُقَرَبِینَ اِلَیکَ بِاِحسَانِکَ یَا غَایَهَ الطَالِبِینَ: خدایا مرا در این ماه از توکل کنندگان، و از رستگاران نزد خود، و از مقربان درگاهت قرار بده، به احسانت ای هدف جویندگان»

در خصوص معنی توکل از امیر المؤمنین (ع) نقل شده است که فرمودند:

التَوَکُلُ التَبَری مِنَ الحَولِ وَ القُوَهِ وَ اِنتِظارُ ما یَأتی بِهِ القَدَرُ؛ توکل، قطع امید کردن از نیرو و تواناییِ(خود) و چشم به راهِ تقدیر (اراده) خداوند بودن است.

با توجه به این روایت معلوم می شود که چرا در روایات توکل را عاملی برای کفایت تمام امور و رفع سختی های زندگی و عامل سعادت معرفی کرده اند.

انسان با توکل، به قدرت لا یزال الهی چنگ می زند و خدای تعالی وعده داده که هرکه توان الهی را بر توان خود ترجیح دهد، کفایتش کند: "و من یتوکل علی الله فهو حسبه".

درخواست اینکه خدایا مرا در این روز جزو متوکلین قرار بده، نشان می دهد که در این روز امکان وجود سختی های طاقت فرسا بر مؤمن است و او باید به دژ محکم توکل فرود آید.

در بحار به نقل از تورات آمده که خدای تعالی فرمود:"معشَرَ الصُوَامِ بَشِرِ الصَائِمِینَ بِمَرتِبَهِ الفَائِزِینَ: ای جماعت روزه داران، اهل روزه را به رسیدن به درجه فائزین بشارت بده.(بحار، ج74، ص39)

از این روایت برداشت می شود که فائزین یک مقام معنوی دارند که این مرتبت، عبد و سالک به لقاءالله را می رساند.

در روایتی شیعیان و محبین، امام علی (ع) را فائزین دانسته اند.

عَن أُمِ سَلَمَهَ قَالَ: سَمِعتُ النَبِیَ صلی الله علیه و آله یَقُولُ: انَ عَلِیاً وَ شِیعَتَهُ هُمُ الفَائِزُونَ یَومَ القِیَامَهِ (حار، ج27، ص143)

ام سلمه می گوید: از پیامبر (ص) شنیدم که فرمودند: همانا علی و شیعیانش جزو فائزین در روز قیامت هستند.

منظور این است که هر که ولایت داشته باشد، او را به خدا می رسد و این رسیدن به خدا همان مقام فوز است.

انسانی که توکل داشته باشد و ولایت کیش او گردد، مقرب درگاه ربوبی است.

حجت‌الاسلام محمدعلی فتحی؛ کارشناس مذهبی

انتهای پیام /