انصراف به نفع ائتلاف / نامزدهایی که برای وحدت کنارهگیری کردند
انصراف نیروهای انقلابی در پی انتشار لیست نهایی 21 نفره شورای ائتلاف، اقدامی در جهت آغاز وحدت و تقویت جبهه انقلاب صورت گرفت.
انصراف نیروهای انقلابی در پی انتشار لیست نهایی 21 نفره شورای ائتلاف، اقدامی در جهت آغاز وحدت و تقویت جبهه انقلاب صورت گرفت.
به گزارش خبرنگار مهر، شورای ائتلاف نیروهای انقلاب چهارشنبه گذشته، سرانجام لیست 21 نفره خود را برای شرکت در رقابت ششمین دوره شورای شهر تهران اعلام کرد. اعضای شورای ائتلاف مشارکت و نظر مردم را در روند انتخاب اسامی این لیست اثرگذار دانسته و بر شایسته سالاری بر آن تاکید کرده بودند.
اسامی لیست 21 نفره شورای ائتلاف به شرح زیر است:
- احمد صادقی
- پرویز سروری
- جعفر بندیشربیانی
- جعفر تشکری هاشمی
- حبیب کاشانی
- حجتالاسلام سیدمحمد آقامیری
- زهرا شمس احسان
- سوده نجفی
- سید احمد علوی
- علیاصغر قائمی
- علیرضا نادعلی شهرستانکی
- محمد آخوندی
- مهدی اقراریان
- مهدی بابایی
- مهدی پیرهادی
- مهدی چمران
- مهدی عباسی
- میثم مظفر
- ناصر امانی
- نرجس سلیمانی
- نرگس معدنی پور
فارغ از حواشی ریز و درشتی که انتشار برخی نامها در این لیست به دنبال داشت، عدم حضور اسامی آشنایی که پیش از انتشار لیست نهایی گمانه حضورشان قدرت یافته بود مورد توجه قرار گرفت. نامزدهایی که با کارنامهای قابل قبول از فیلترهای هیئت نظارت نیز عبور کرده بودند و تا نشستن بر صندلی شورای شهر پایتخت فاصلهای نداشتند.
در روزهایی که کناره گیری در هر عرصهای از رقابت، به تصمیمی حیاتی تبدیل شده است، برخی از چهرههای آشنایی که در لیست شورا حضور نداشتند، علیرغم آنکه سبد رأی خوبی برایشان متصور بود به نفع 21 نفری که معرفی شدند کناره گیری کرده و این اقدام را که در جهت تقویت جبهه انقلاب صورت گرفته بود رسانهای کردند.
«سعید صدرائیان» فعال رسانهای، جز اولین کسانی بود که انصراف خود را اعلام کرده و گفته بود که برای موفقیت لیست شورای ائتلاف تلاش خواهد کرد.
وی در حساب توییتری خود نوشت: از هیچ کوششی برای موفقیت عزیزانم در لیست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب کوتاهی نخواهم کرد.
صدرائیان تاکید کرد: یکی از بزرگترین سرمایههای من دوستی و دوستانم هستند. الان وقت اثبات رفاقت است، نه درگیر رقابت شدن و نه حتی آسیبشناسی! وقت عمل به حرفهایی است که به اجرا نکردنش توسط دیگران انتقاد داشتیم.
این فعال رسانهای در توئیت دیگری خطاب به کسانی که علت عدم حضورش در لیست شورای ائتلاف را پیگیری کرده بودند، نوشت: «در 24 ساعت گذشته عزیزانی تماس گرفتند یا پیام دادند. روایتی از جلسه جمع بندی داشتند، هر کدام به دلایلی عدم توفیق بنده را بررسی و برخی دلسوزانه خواستند که حرفی بزنم و یا حرکتی انجام دهم. از لطف و حسن نیت شما ممنونم. بر تعهدات خود جدی هستم. هر عملی که جریان انقلابی را تضعیف کند حرام است.»
«سید نورالله موسوی نیا» از دیگر فعالان و نیروهای جبهه انقلاب بود. موسوی علیرغم اینکه به جمع 84 نفره منتخبین شورای ائتلاف راه پیدا کرد و گمانهها برای حضورش در لیست نهایی قوت یافته بود بعد از عدم حضورش در میان 21 نفر، انصراف خود را طی نامهای خطاب به غلامعلی حداد عادل اعلام کرد.
موسوی در این نامه مهمترین رسالت روز را رسالت فعالان سیاسی و اجتماعی دانسته و گفته بود: «این رسالت مهم محقق نمیشود، مگر در سایه همدلی، یکپارچگی و انسجام نیروهای جهادی و انقلابی برای پایان دادن به سلطه یک تفکر بر مدیریت شهری کلانشهر تهران.»
«سید محمد رحیم مرتضوی» از جمله نامهای شناخته شدهای بود که به شورای ائتلاف راه پیدا نکرد اما در حرکتی اخلاقی و در راستای همافزایی جبهه انقلاب انصراف خود را اعلام و از رقابت در این دوره کناره گیری کرد.
مرتضوی در حساب شخصی خود در توئیتر نوشت: «با توجه به عدم حضور در لیست نهایی شورای شهر تهران، طبق تعهد اخلاقی که به جریان نیروهای ارزشی و انقلابی داشتم، امروز قبل از چاپ و آگهی اسامی، با حضور در فرمانداری تهران به صورت رسمی انصراف خود را از ادامه کاندیداتوری اعلام کردم.»
وی در ادامه اظهار کرد: «از سایر گروههای هم سو که به اینجانب محبت داشتند تشکر میکنم. انشاالله شاهد حضور پر شور مردم در انتخابات، رأی غرور انگیز به آیت الله رئیسی و لیست شورای شهر جریان ارزشی و انقلابی باشیم.»
«محمدهادی زاهدی» استاد دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و «مهدی اسلام پناه» کنشگر و فعال سیاسی نیز پس از انتشار لیست نهایی، انصراف از کاندیداتوری را اعلام و بر مشارکت حداکثری و وفاق جریان انقلابی در این کناره گیری تاکید کردند.
زاهدی در نامهای برای اعلام انصراف از حضور در رقابت نوشت: «خداوند را شاکرم که مجالی دست یافت تا به بهانه حضور در انتخابات شورای اسلامی شهر تهران، با جمعی از یاران انقلابی و ظرفیتهای بالقوه این جریان اصیل بیش از هر زمانی آشنا شوم.
وی اظهار کرد: «حال که خرد جمعی بر آن قرار گرفت تا جمعی از خوبان، صاحبنظران و یاران انقلابی در لیست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی قرار گیرند، بر خود فرض میدانم از جنابعالی و سایر بزرگواران دیگر که تلاش نمودند زمینهی وحدت را رقم زنند سپاسگزاری نمایم.»
زاهدی تاکید کرد: «خود را سرباز انقلاب و ولایت می دانم و بمنظور اتحاد بیشتر و نمایش همدلی و اجماع در مسیر خدمت به مردم، به نفع جریان انقلابی از کاندیداتوری انصراف میدهم.»
«ثاراله شاکری» و «مصطفی بابایی» از دیگر افراد انصراف داده از انتخابات شورای شهر بودند که وحدت و انسجام در میان نیروهای انقلابی را ضروری برشمردند و برای حمایت از لیست 21 نفره شورای ائتلاف اعلام آمادگی کردند.
بابایی در بیانیه خود نوشت: به پیمانهای خود وفادار باشید زیرا از این پیمانها سوال خواهد شد. ضمن تشکر از زحمات بزرگان شورای ائتلاف به جهت به اجرا گذاشتن فرایند دموکراتیک (برای رسیدن به لیست مورد نظر در شورای شهر تهران) و دوستانی که نهایت تلاش خودشان را کردند که بنده به لیست نهایی راه پیدا کنم، با توجه به تعهد اینجانب در شورای ائتلاف در خصوص التزام عملی نسبت به وحدت نیروهای انقلابی، بدینوسیله انصراف خود را از ادامه کاندیداتوری شورای شهر تهران اعلام میدارم.
همچنین «محمدرضا خوش کیش» و «علی بحرینی» از جمله کسانی بودند که با کناره گیری خود، از لیست شورای ائتلاف حمایت کرده و سهمشان را به عنوان نیروهای جوان انقلابی ادا کردند.
بحرینی در این نامه، ضمن اعلام انصراف خود از حضور در رقابت نوشت: «ضمن انتظار از اعضای این فهرست برای پایبندی همیشگی به انجام مسئولیتهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در پاسخگویی به مطالبات عمومی، ناشی از اعتماد جامعه به این ائتلاف برای منتخبین آرزوی موفقیت در ارتقای جایگاه شورای اسلامی شهر و تویعه خدمات شهری مینمایم.»
گفتنی است نامهای دیگری از لیست 84 نفره شورای ائتلاف به نفع لیست نهایی 21 نفره انصراف داده و در جهت وحدت نیروهای انقلابی از اسامی نهایی حمایت کردند.