اهداف جدید "یونسکو" برای آموزش جهانی چیست؟/ آیا اهداف سند 2030 دنبال میشود؟!
اجلاس تحول آموزش 2022 در نیویورک برگزار میشود و هماکنون پیش اجلاس آن در فرانسه در حال برگزاری است؛ منتقدان بر این باورند این اجلاس در ادامه اسناد توسعه پایدار یونسکو است و اهداف جدید "یونسکو" برای آموزش در کشورهای مختلف از این طریق پیگیری میشود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ اجلاس تحول آموزش سپتامبر 2022 در نیویورک برگزار خواهد شد و هماکنون پیشاجلاس آن در فرانسه در حال برگزاری است.
طبق آنچه که در سایت یونسکو آمده است: هدف این اجلاس بسیج اقدام، همبستگی و ارائه راهحلها برای دگرگونی آموزش از اکنون، 2030 و پس از آن.
نتایج اصلی مورد انتظار اجلاس سران شامل:
1) تعهدات ملی و بینالمللی برای تحولات
2) مشارکت عمومی بیشتر و حمایت از تحول آموزش
3) خلاصهای از موارد مورد توجه دبیرکل و فراخوان برای اقدام (سند نتیجه اجلاس) که دانش / تعهدات ایجاد شده توسط اجلاس سران و فرآیند آمادهسازی آن را تعیین میکند؛ اطلاعرسانی اجلاس سران و پیگیری از طریق کمیته راهبری سطح عالی SDG4-Education 2030 و پیشنهاد
نشست بیندولتی سران آینده در سال 2023
منتقدان بر این باورند، این اجلاس در ادامه اسناد توسعه پایدار یونسکو است و بخش آموزش یونسکو برنامهای جز اجرای سند 2030 در کشورها و بررسی روندهای پیشرفت آن ندارد.
در همین رابطه، مجتبی همتیفر؛ رئیس سازمان تعلیم و تربیت که در اجلاس حضور دارد به تسنیم گفت: اجلاس دگرگونی آموزش به پیشنهاد دبیرکل سازمان ملل در سپتامبر 2022 در نیویورک برگزار خواهد شد که در این اجلاس کشورها درباره دگرگونی آموزش بحث و گفتوگو خواهند کرد تا به تصمیم برسند.
وی افزود: البته این سبک از ورود دبیرکل سازمان ملل، روال نبوده است چون موضوعات آموزشی و فرهنگی در حوزه مباحث یونسکو است و این ورود دبیرکل سازمان ملل جای سؤال دارد که از یونسکو میخواهد پیشاجلاس پاریس را برگزار کند.
همتیفر گفت: آنچه بحث میشود در چارچوب اسناد توسعه پایدار است؛ از سالها قبل تاکید میکردیم تقلیل سند توسعه پایدار به حوزه آموزش، خطاست و ابعاد گستردهتری به همراه دارد؛ هماکنون در کشور مواردی را اجرا میکنیم که ریشه در اسناد و منشورهای سازمان ملل دارد و امروز هم با ادبیات پساکرونا مواجه هستیم و در ادامه اجرای سند توسعه پایدار به این نتیجه رسیدند که دگرکونی آموزشی را محور قرار دهند.
رئیس سازمان تعلیم و تربیت در صفحه شخصی خود نوشته است: 5 مسیر حرکت یا به تعبیر ما اقدام پیشران و نقطه تمرکز هم در نظر گرفته شده است: معلم و تربیت معلم، مدرسه، یادگیری دیجیتال، مالیه آموزش و مهارت؛ کشورها قرار است ایدهها و تجربیات خودشان را در این محورها به اشتراک بگذارند تا بستههای سیاستی ملی پربارتری داشته باشند.
قاعدتاً هر کس این قطعه را در پازل خودش جا خواهد داد از جمله سازمان ملل در کلیت دنبال توسعه پایدار است و محور همه برنامههایش را همین تعیین کرده است و کم و بیش رنگ و بوی توسعه پایدار دارند. درباره حضور ایران در این پیش اجلاس بحثهای زیادی بود و نهایتا تصمیم بر حضور شد.
همچنین مهدی فیاضی؛ رئیس مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور درباره سمینار پاریس که از 7 تا 9 تیر ماه و با مدیریت یونسکو برگزار میشود، گفته است: در سمینار پاریس هیچ سندی مصوب نمیشود بلکه تجمیع گزارشات حضار، خروجی و محصول علمی این سمینار است؛ مسئول برگزاری پیشسمینارها و سمینار اصلی واحد آموزشی و فرهنگی سازمان ملل، سازمان یونسکو است اما اعتبار یونسکو در ایران مخدوش شده است و این تصور وجود دارد که در تمام اجلاسیههای یونسکو فقط و فقط الزاماً به موضوع 2030 پرداخته میشود.
او گفت: یونسکو از سال 2015 که دستور کار «توسعه پایدار تا سال 2030» را تصویب و توصیه به اجرا کرد، همواره در اجلاسیههای جدید که مبتنی بر چندین موضوع اصلی جدید است مجدداً مواردی از موضوع توسعه پایدار را نیز در قسمتی از دستور جلسه میگنجاند و هیچ کشوری هم الزام ندارد که حتماً به آن بپردازد.
فیاضی درباره شرکت ایران در این سمینار گفت: جمهوری اسلامی ایران، دیپلماسی صندلی خالی و خودانزوایی جهانی را در راستای آمال تحریمگران میداند و سمینارها و رویدادها و تریبونهای مختلف جهانی را زمینهای مغتنم برای دیپلماسی فراگیر و کنشگرانه در راسستای اعلان گفتمان انسانی و اسلامی خود و فرصتی برای ترسیم همکاریهای دوجانبه با کشورهای مختلف مبتنی بر منافع ملی و زمینهای برای روشنگری بابت مخاطرات جهانیسازی گفتمان لیبرال سکولار میداند و دولت سیزدهم هم تلاش دارد تا خودتحقیری مراکز و نهادهای آموزشی داخلی و تسلیم محض و صرفاً وارداتچی بودن بینالمللی در موضوعات آموزشی را به «تعامل آموزشی و الهام بخشی تربیتی بین المللی» تبدیل کند.
اختصاص امتیاز تأهل به پذیرفتهشدگان آزمون استخدامی آموزش و پرورش زمان آموزش دانشآموزان مدارس دولتی یکدوم مدارس خاص / پیشنهاد 2 شیفته شدن دبستانها 2 پیشنهاد برای حذف محتوای زائد کتابهای درسی / الگوی آموزش اشتغال باید طراحی شود