دوشنبه 1 بهمن 1403

اهمیت ریل‌گذاری سیما برای ساخت سریال‌های استراتژیک / «گاندو» موفق در جذب مخاطب

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
اهمیت ریل‌گذاری سیما برای ساخت سریال‌های استراتژیک / «گاندو» موفق در جذب مخاطب

ساخت سریال‌های استراتژیکی مانند «گاندو» و «خانه امن» می‌توانند علاوه بر جذب مخاطب، بینندگان خود را با اتفاقات پنهانی که با موضوع امنیتی و اقتصادی در کشور رخ می‌دهد آگاه کنند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ این شب ها سریال «گاندو» از شبکه سوم سیما در حال پخش است؛ فصل دوم این سریال حالا به نیمه های پخش خود رسیده و هر شب بنا بر حساسیت داستان به مخاطبان شبانه این سریال اضافه می شود.

فصل دوم این سریال پخش اولیه خود را نوروز امسال آغاز کرد و پس از پایان تعطیلات، به دلیل حجم بالای تصویربرداری و شرایط کرونایی، پخش این سریال متوقف شد تا در فرصتی مناسب تر ادامه پیدا کند و یکی دو هفته ای است که مجددا پخش فصل دوم «گاندو» به کارگردانی جواد افشار آغاز شده است.

فصل اول سریال «گاندو» در زمان پخش با حاشیه های فراوانی از طرف دولت گذشته مواجه گشت تاجاییکه مسئولان دولت اشارات سریال به ماجرای برجام و جیسون رضائیان را دروغ پردازی های عوامل سریال عنوان کرده و خواستار توقف پخش این سریال شدند.

اما فصل دوم «گاندو» با تمرکز بر جاسوسی سرویس اطلاعات انگلستان (MI6) از اسرار و اطلاعات ایران ادامه یافت؛ اطلاعاتی از نظام بانکی ایران تا شرکت های نفت و پتروشیمی و هرآنچه که می شود به نحوی به نظام ایران ضربه وارد کرد.

جاسوسی و اعمال نفوذ انگلستان بر ایران به سال ها پیش برمی گردد و شاید از دوران قاجار و پس از آن پهلوی های پدر و پسر، نمایان تر جلوه کرده باشد که قرارداد 1919 بریتانیا که ایران را عملا مستعمره خودش می کرد، نمونه بارز این مدعی باشد.

در میانه یکی از قسمت های فصل دوم «گاندو» بازیگر نقش شارلوت که یکی از ماموران ارشد سفارت انگلیس به شمار می آید، به همکار خود می گوید:«ما در طول صد سال گذشته، نفوذ بسیاری در این مملکت داشته ایم و نگذاشته ایم که این مردم بی سواد از میزان نفوذ ما در سیستم و نظام آنها باخبر شوند و سعی کردیم تاریخ را به نفع خود تغییر دهیم که اگر این مردم از کارهای ما آگاهی پیدا کنند دیگر اجازه ورود به این کشور را به ما نخواهند داد.»

فصل دوم سریال «گاندو» قصد دارد این نفوذ اطلاعاتی عملیاتی MI6 به سیستم اداری امنیتی ایران را نشان داده تا مخاطبین این سریال را از بسیاری از حقایق و اتفاقات رخ داده آگاه کند؛ در واقع ساخت چنین سریال های استراتژیکی از اهیت بالایی برخوردار است. از آن جهت که علاوه بر نشان دادن بسیاری از پشت پرده های مفاسد مالی، اقتصادی، امنیتی که توسط برخی مدیران نالایق داخلی و به مدیریت دستگاه های امنیتی خارجی رخ می دهد، از طرفی هشیاری نیروهای امنیتی داخلی خودمان را نیز به بیننده نشان می دهد تا متوجه شود امنیت این روزهای کشور از طرف چه کسانی تهدید و توسط چه کسانی حراست می شود.

سریال امنیتی اطلاعاتی «خانه امن» نیز با موضوع مقابله و مبارزه با نیروهای داعش که به خاک کشورمان نفوذ کرده بودند ساخته و روانه آنتن شده بود. این سریال نیز با بازی حمیدرضا پگاه، امین زندگانی و سیما تیرانداز یکی از پربیننده ترین سریال های سیما به گواه آمار مخاطبان تبدیل شده بود.

بدون شک سریال های «گاندو و خانه امن» به لحاظ تکنیک، بازی و فیلمنامه دچار اشکالاتی بودند ولی جدی گرفتن این ژانر مهم و ریل گذاری سیما برای ساخت چنین سریال های استراتژیکی می تواند راه را برای کارگردان های دیگر باز کند تا با موضوعاتی مشابه این مسیر آزموده را دوباره تکرار کنند تا مخاطبان علاوه بر جنبه سرگرمی سریال، از اتفاقات مهمی که پیرامونشان در جریان است، بیشتر آگاهی پیدا کنند.

انتهای پیام /