پنج‌شنبه 26 تیر 1404

«اولین بازی» تنها تعزیه عروسکی کودک و نوجوان است

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
«اولین بازی» تنها تعزیه عروسکی کودک و نوجوان است

تئاتر «اولین بازی» که تنها تعزیه عروسکی کودک و نوجوان است در بیستمین سال اجرای خود در سالن گلستان کانون روی صحنه نمایش است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا بالاور - نمایش «اولین بازی» به کراگردانی میثم یوسفی و نویسندگی امیر مشهدی عباس از 11 تیر ماه تا 4 مرداد در سالن گلستان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان روی صحنه اجرا است.

میثم یوسفی کارگردان درباره موضوع نمایش «اولین بازی» بیان کرد: «نمایش «اولین بازی» به نویسندگی امیر مشهدی عباس یک نمایشنامه خیلی خوب است و امسال بیستمین سال اجرای این نمایش در دوره‌ها و سالن‌های مختلفی هنری است که روی صحنه اجرا رفته است.»

وی ادامه داد: «نمایش «اولین بازی» درباره قصه واقعه کربلا است که با نگاهی کودکانه و نزدیک به نوجوان، فضای اجرایی تئاتر عروسکی، شیوه‌های نقالی و روایتگری ایرانی همراه است. ما این نمایش را همراه با اساتید خوب و برجسته ایرانی کار کردیم که در این نمایش همراه ما هستند.»

یوسفی از بیستمین سال اجرای این اثر نمایشی گفت: «نمایش اولین بازی تنها تعزیه عروسکی برای کودک و نوجوان است که بیستمین سال اجرای خود را سپری می‌کند. این نمایش از سال 1384 در تالار‌های هنر، کانون پرورش فکری، حوزه هنری، پردیس تئاتر تهران در سال‌های مختلف روی صحنه اجرا رفته است. امسال هم از مرکز تئاتر کانون پرورش فکری دعوت شد تا این نمایش را به اجرا ببریم و اولین بازی تا 4 مرداد ماه روی صحنه نمایش میزبان علاقه‌مندان است.»

وی از تفاوت اجرای این نمایش در بیستمین سال خود با سال‌های گذشته گفت: «به هر حال گروه اجرای عروسکی، بازیگران و دیگر موراد تغییر کرده‌اند و خیلی از بازیگران و هنرمندان حرفه‌ای سینما تلویزیون در این کار همراه ما بوده‌اند. هر سال در طراحی اجرا تغییراتی داشته‌ایم و امسال هم در بخش سایه بازی و اجرا تغییراتی ایجاد کردیم. همچنین طرح عروسک‌ها هم در سه الی چهار دوره تغییر کرد؛ چون اجرای نمایش عروسکی و فانتزی است، نوع اجرای متفاوتی دارد و حتی علاوه بر کودکان، خانواده‌ها هم جذب کار می‌شوند و کار را دوست دارند. این نمایش در ادبیات نمایشی به نوجوان نزدیک و در فضای نمایشی به کودکان نزدیک است.»

وی پایان صحبت‌های خود خبر داد: «ان‌شاءالله برای مهر ماه به سفارش دفتر کودک نوجوان حوزه هنری درحال آماده کردن یک نمایش جدید خواهم بود.»

در خلاصه داستان نمایش اولین بازی آمده است: امروز قرار است جلوی درب منزل رضا، تعزیه دو طفلان مسلم اجرا شود ولی به خاطر نیامدن بازیگر دو طفلان، گروه تعزیه خوان آنها نمی‌توانند تعزیه دو طفلان را اجرا کنند و وسایل گروه تعزیه رو امانت در منزل رضا می‌گذارند تا به دنبال بازیگرشان بروند. رضا در تنهایی خود با وسایل گروه تعزیه خوان شروع به نمایش بازی می‌کند تا اینکه وارد دنیای فانتزی و خیال انگیز می‌گردد و...