پنج‌شنبه 8 آذر 1403

اکران و نقدفیلم‌های مستند بهترین روش تقویت نگاه سینمایی است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
اکران و نقدفیلم‌های مستند بهترین روش تقویت نگاه سینمایی است

اصفهان - ایرنا - مدیر پردیس سینمایی اصفهان گفت: اکران و نقدفیلم‌های مستند بهترین روش تقویت نگاه سینمایی است و نگرش تبلیغاتی که برخی به نقد فیلم دارند در این آثار جایی ندارد.

محمد پناهی نژاد روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: فعالان تجاری سینما از نقد به‌عنوان ابزاری برای تبلیغات و موفق شدن فیلم‌ها در گیشه استفاده می‌کنند و برای تحقق هدف آنها، همه منتقدان باید از فیلم‌ها خوب بگویند ولی نقدفیلم‌های مستند به دلیل تجاری نبودن آن‌ها بهترین روش تقویت نگاه سینمایی در جامعه است.

وی افزود: فعالان تجاری سینما آدم‌های منفی نیستند و فیلم، چون یک محصول تجاری است طبیعی است کسانی برای موفقیتش تلاش کنند و درباره‌اش خوب بنویسند ولی همه این مطالب لزوما نقد نیست.

مدیر پردیس سینمایی اصفهان ادامه داد: به دلیل آنکه فیلم یک محصول سرگرم‌کننده است طبیعی است کسانی تلاش کنند به‌عنوان محصولی سرگرم‌کننده ارزیابی‌اش کنند و بگویند این‌جایش خوب و آن‌جایش بد است و چون به مسائل اجتماعی می‌پردازد طبیعی است ژورنالیست‌ها به آن بپردازند و درباره‌ی موضوع فیلم حرف بزنند و چون به شناخت پدیده‌ها، مسائل و موضوعات پیچیده می‌پردازد طبیعی است دانشگاهی‌ها درباره‌اش نظر بدهند.

وی یادآور شد: باید توجه داشت فیلم چیز دیگری هم هست و موضوع نقد، دقیقا همان چیز دیگر است؛ سینما هنر است و نقد با فیلم به‌عنوان یک اثر هنری سر و کار دارد. نقد عبارت است از تبدیل کردن موضوع یک اثر هنری (فیلم) به موضوع یک اثر هنری دیگر یعنی ادبیات.

این فعال سینمایی با تاکید بر اینکه نقد یک ژانر در ادبیات است گفت در پردیس سینمایی اصفهان به دنبال نقد فیلم‌های مستند هستیم تا بتوانیم به تقویت نگاه سینمایی جامعه کمک کنیم.

وی یاد آور شد: در راستای این سیاست؛ مستندهای «اعتراض وارد نیست» به کارگردانی فرناز جورابچیان و محمدرضا جورابچیان و «بی‌سرزمین‌تر از باد» ساخته غلامرضا جعفری روز دوشنبه 23 دی ساعت 17 در پردیس سینمایی اصفهان به روی پرده می‌رود و پس از آن با حضور هر سه کارگردان نشست نقد و بررسی فیلم‌ها برگزار می‌شود.

پناهی نژاد ادامه داد: مستند «اعتراض وارد نیست» روایتگر داستان زندگی 5 تنیس باز و توپ جمع کن افغانستانی مهاجر در ایران است که قصد دارد سوی دیگری از معضل مهاجرت را به تصویر بکشد. آنجایی که مهاجران نه تنها به دنبال دستیابی به حقوق اولیه شهروندی هستند بلکه با تلاشی مضاعف قصد دارند آرزوهای‌شان را هم تحقق بخشند.

وی افزود: این فیلم تاکنون در جشنواره‌ها و رویدادهای داخلی و بین‌المللی متعددی به نمایش در آمده و جوایز گوناگونی دریافت کرده است.

برخی از این عناوین عبارتند از بهترین مستند نهمین جشنواره فیلم افغانستان در استکهلم، بهترین مستند ورزشی یازدهمین جشنواره ورزشی تهران، بهترین مستند بخش بین‌الملل چهارمین جشنواره فیلم مستند افغانستان در استکهلم، بهترین کارگردانی فیلم مستند از شانزدهمین جشنواره بیروت، بهترین فیلم مستند از نگاه هیات داوران جشنواره فیلم نز کلکته، نامزد دریافت جایزه بهترین کارگردانی مستند نیمه‌بلند در دهمین جشنواره سینما حقیقت تهران، نامزد بهترین کارگردانی و بهترین مستند در نهمین جشن مستقل سینمای مستند ایران و نامزد بهترین کارگردانی مستند از نوزدهمین جشن خانه سینما، این فیلم همچنین منتخب بخش مسابقه فیلم‌های نیمه بلند و بخش نگاه جهان در بیست وهشتمین جشنواره هات داکس کانادا و بالغ بر بیست جشنواره جهانی بوده است.

عوامل این فیلم عبارتند از کارگردان و تهیه کننده: فرناز جورابچیان، محمدرضا جورابچیان، تصویربردار: محمدرضا جورابچیان، تدوین: بهمن کیارستمی، صداگذار: آرش اسحاقی، طراحی تیتراژ و جلوه‌های کامپیوتری: علیرضا قادری، طراحی و گرافیک: گیلدا منوچهری، مشاور رسانه ای: منصوره بسمل، اصلاح رنگ و نور: بهرنگ سنجابی، نیما دبیرزاده.

مدیر پردیس سینمایی اصفهان نیز در مورد مستند «بی‌سرزمین‌تر از باد» گفت: این فیلم روایت خانواده‌ای است که هنگام خروج غیرقانونی از مرز، پسر هشت ساله‌ی خود را گم کرده و پس از مدتی فرزند خود را در سوئد پیدا می‌کنند.

فیلم به کارگردانی، تهیه کنندگی و نویسندگی غلامرضا جعفری، تصویربرداری داوود جعفری و صدابرداری حسن مقصودی ساخته شده است.

*س_برچسب‌ها_س*
اکران و نقدفیلم‌های مستند بهترین روش تقویت نگاه سینمایی است 2
اکران و نقدفیلم‌های مستند بهترین روش تقویت نگاه سینمایی است 3