دوشنبه 20 مرداد 1404

ایاصوفیه ترکیه بار دیگر مسجد شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
ایاصوفیه ترکیه بار دیگر مسجد شد

تهران - ایرنا - ایاصوفیه ترکیه که از سال 1934 میلادی به موزه تبدیل شده بود، بار دیگر تغییر کاربری داد و به مسجد تبدیل شد.

به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، روزنامه رسمی ترکیه تصمیم ریاست جمهوری این کشور برای افتتاح "ایاصوفیه" به منظور انجام اعمال عبادی و واگذاری آن به سازمان امور دینی را منتشر کرد.

دیوان عدالت اداری ترکیه روز جمعه مصوبه هیأت وزیران این کشور در سال 1934 را که طی آن مسجد ایاصوفیه به موزه تغیر کاربری داده بود، لغو کرد.

براساس این گزارش، مدیریت ایاصوفیه به ریاست سازمان امور دینی ترکیه واگذار شده است.

رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه که از حامیان تغییر کاربری ایاصوفیه به مسجد است، در پیامی در شبکه‌های اجتماعی ضمن تبریک این کاربری ابراز امیدواری کرد که این امر سبب خیر شود.

ایاصوفیه که یک بنای هنری و معماری در منطقه "سلطان احمد" در استانبول و در ورودی تنگه بسفر واقع شده، یک کلیسای باستانی بوده است که در قرن ششم ساخته شده و در قرن پانزدهم در دوران امپراطوری عثمانی به مسجد تبدیل شده است.

این بنای معماری حدود 481 سال و تا سال 1934 که "مصطفی کمال آتاتورک" دستور تغییر کاربری آن به موزه را داد، مسجد بوده است.

اردوغان مارس سال گذشته (اسفند / فروردین 98) اعلام کرد، ترکیه قصد دارد ایاصوفیه را به منشأ خود بازگرداند.

رییس جمهوری ترکیه این اقدام را یک خواسته ملی و اسلامی دانسته و گفته بود: ملت ما سالیان درازی است که منتظر هستند، ببیند ایاصوفیه مسجد است.

*س_برچسب‌ها_س*